hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Karácsony Gergely a Pride-on: „Hetero vagyok. Apa vagyok. Keresztény vagyok. Éppen ezért vagyok itt!”

A főpolgármester is beszédet mondott a Budapest Pride végállomásán, a Tabánban.

Link másolása

hirdetés

A Budapest Pride menet eleje fél ötkor ért a Tabánhoz, zután még egy óra volt, mire mindenki megérkezett. Hegedűs Máté, a Pride egyik szervezője szerint több mint 30 ezren vettek részt a rendezvényen, és ez történelmi esemény.

A színpadon Lang Györgyi konferált, és beszédet mondott például Vladimir Lucuria, az első transznemű olasz politikus, szerinte Európa legfontosabb Pride-ja a mai napon a busapesti rendezvény.

Szél Bernadett, országgyűlési képviselő szerint ma a legnagyobb bátorság Magyarországon az, ha önmagunk merünk lenni. Remélte, hogy számolják a Fideszben hogy hányan jöttek el kiállni magukért és egymásért.

„Hetero vagyok. Apa vagyok. Keresztény vagyok. De nem annak ellenére vagyok itt, mert ez mind igaz rám, hanem éppen ezért. Hetero vagyok, és itt kell lennem. Mert nekem teljesen magától érthető, hogy valakit szerethetek és ő viszontszerethet.”

- Karácsony Gergely ezt mondta a színpadon. A főpolgármester, aki egyben miniszterelnök-jelölt is, azt is mondta, hogy ő akar lenni "a pajzs ha ebben a városban bántanak valakit".

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

A Mi Hazánk politikusa feljelentést tett, mert gyereket látott a Pécs Pride-on

Lantos János szerint bűncselekmény esete áll fenn, a szülők szembementek a 'pedofiltörvénynek' nevezett melegellenes szabályozással.
Fotó: 444-videó - szmo.hu
2021. szeptember 21.


Link másolása

hirdetés

Feljelentést tett a Mi Hazánk egyik politikusa, Lantos János, mert a hétvégén először Pécsett megrendezett Pride-felvonuláson gyereket látott a tömegben - írja a 444.

A kormány tavasszal fogadta el a "pedofiltörvénynek" és "gyermekvédelmi törvénynek" is nevezett, homofób elemekkel teletűzdelt törvénymódosítást, amelynek értelmében tilos 18 év alatt gyermekek számára elérhetővé tenni a szexuális kisebbségeket bemutató kulturális termékeket. A rendezvények elvileg ugyanezen tiltó rendelkezés hatálya alá esnek, ezzel érvel Lantos is.

Ugyanakkor azt ő is elismeri, hogy az általa bemutatott fotókon a kiskorú gyerekek valószínűleg a szüleikkel láthatóak, ami viszont felveti azt a kérdést is, hogy van-e bárkinek joga beleszólni abba, hogy milyen rendezvényre viszi egy szülő a gyerekeit.

Különösen, hogy a kormány legerősebb érve a törvénymódosítás mellett, egyedül a szülők szólhatnak bele a gyerekek szexuális nevelésébe.

Lantos az erről szóló kérdésre úgy reagált: állampolgári kötelességét teljesítette, amikor feljelenést tett a Pride-ra kivitt gyerekek ügyében, ami az ő nézete szerint kimeríti a bűncselekmény kategóriáját.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Eltűnt influenszer: bizonyítékokat foglalhatott le az FBI Gabby Petito vőlegényének otthonában

Órákig tartott a házkutatás hétfőn Brian Laundrie szüleinek házában.

Link másolása

hirdetés

Hosszú órákig kutatott hétfőn az FBI a hivatalosan eltűntként számon tartott Gabby Petito vőlegényének otthonában, írja a CNN. A 22 éves influenszer eltűnését szeptember 11-én jelentette a rendőrségen a családja, a nő holttestét hétvégén találhatták meg egy wyomingi nomád kemping területén, de a maradványok patológiai vizsgálata még nem fejeződött be, ezért a hatóságok hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy kinek a holttestét találták meg.

Gabby Petito és 23 éves vőlegénye még nyáron indult eredetileg öthónaposra tervezett nomád túrára az Egyesült Államok területén. Petito és Brian Laundrie szerették volna bejárni az ország nevezetességeit egy, az útra átalakított furgonnal. Kalandjaikról folyamatosan beszámoltak az Instagramon és a YouTube-on, amíg Petito hirtelen el nem tűnt.

A fiatal lány eltűnése előtt nem sokkal rájuk hívták a rendőrséget, mert szemtanúk szerint a férfi megütötte a menyasszonyát. A rendőrség később nyilvánosságra hozta a párral folytatott több mint egyórás beszélgetés teljes felvételét, amit itt lehet megnézni:

Néhány nap múlva, szeptember 1-jén Brian Laundrie egyedül tért haza az utazásról jegyese furgonjával, jóval korábban az eredetileg tervezettnél. A nő családja végül 10 nappal később jelentette Gabby Petito eltűnését, miután Laundrie nem állt szóba velük, és arról sem mondott semmit, hogy mi történt menyasszonyával.

Laundrie-t egyelőre csak fontos szemtanúként tartja számon a hatóság, aki feltehetően az utolsók között beszélt Petitóval. Ezért is szeretne vele mielőbb kapcsolatba lépni a rendőrség, de a férfi múlt kedden elhagyta szülei otthonát, és egy közeli mocsárvidékre indult túrázni. Brian Laundrie azonban azóta nem adott életjelet magáról, üres autóját is a nemzeti park közelében találták meg a családtagjai, péntek óta pedig őt is eltűntként kezelik.

hirdetés

Az FBI végül hétfőn jelent meg Laundrie-ék házánál, és miután a szülőket kikísérték az épületből, alaposan átkutattak mindent. A nyomozók lefoglalták az eltűnt férfi autóját, külső merevlemezeket és egyéb eszközöket, amin bizonyítékok lehetnek az üggyel kapcsolatban.

Gabby Petito legutóbb augusztus 27-én írt üzenetet édesanyjának, amiben Stannek nevezi a nagypapáját, amire korábban nem volt példa. Ezért Petito anyja arra gyanakszik, hogy ezt az üzenetet már nem lánya, hanem vőlegénye küldhette, hogy elterelje a hatóságok és a család figyelmét. Ezután három nappal még egy üzentet kapott a nő a lányától, amiben röviden azt írta, hogy éppen a Yosemite Nemzeti Parkban van, ahol nincs térerő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Két zártkapus meccsel bünteti a FIFA a magyar válogatottat az angolok elleni rasszista bekiabálások miatt

A hazai drukkerek majomhang utánzásával és rasszista rigmusokkal illették a színesbőrű játékosokat, valamint tárgyakat és pirotechnikai eszközöket dobáltak a játéktérre.

Link másolása

hirdetés

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.

A magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor a szeptember 2-i, 4-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen az angol játékosok rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

Emellett - a FIFA indoklása alapján - a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és eltorlaszolták a lépcsőket.

A közlemény kiemeli, a FIFA továbbra is „határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak minden formáját, és egyértelműen a zéró tolerancia elvét képviseli az ilyen magatartással szemben a labdarúgásban”. A szervezet a döntésről tájékoztatta a magyar szövetséget is.

Az angol szövetség (FA) a találkozó másnapján fordult a FIFA-hoz a rasszista megnyilvánulások - amiket „rendkívül kiábrándítónak” nevezett - kivizsgálása miatt. A brit ITV és a Sky Sports televíziók riporterei azt állították, láttak és hallottak olyan magyar szurkolókat, akik majomhangok utánzásával gúnyolták a színesbőrű Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet, sőt a Sky Sports felvételeket is mutatott az egyik ilyen nézőről.

hirdetés

Akkor Gareth Southgate szövetségi kapitány és Harry Kane csapatkapitány is elmondta, nem voltak tanúi rasszista incidenseknek, de ha mégis történtek ilyenek, az teljesen elfogadhatatlan, és büntetést érdemelnek. Boris Johnson brit miniszterelnök a közösségi oldalán azt írta: „teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosoknak rasszista inzultusokat kellett elszenvedniük Magyarországon”. A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy

tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból.

Az MLSZ akkori közleménye kiemelte: a Puskás Arénába kilátogató 60 ezer szurkoló döntő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat.

Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ

- írták a szövetség honlapján, megjegyezve, hogy az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében az elkövetőkre hárítják, akik emellett a sportrendezvényekről történő kétéves kizárásra számíthatnak az eljárás végén.

Júliusban az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve - büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kálmán Olga: a 101 éves Pali bácsi is elment az előválasztásra szavazni

A Széll Kálmán téren jelent meg kutyájával együtt, és elárulta, miért ment el voksolni.

Link másolása

hirdetés

Hétfő reggel óta folytatódik az ellenzéki előválasztás. Mint arról mi is hírt adtunk, egy nap alatt közel 67 ezren adták le voksukat, a legtöbben személyesen keresték fel a szavazóhelyeket.

Az egyik budapesti helyszínen jelent meg egy idős úr, aki elmondta, hogy neki miért volt fontos a személyes jelenlét. Az esetről Kálmán Olga a közösségi oldalán számolt be. Mint írja:

"Pali bácsi 101 éves, most ismerkedtünk meg a Széll Kálmán téren, amikor jött, hogy leadja szavazatát az előválasztáson. Azt mondta, kötelességének érezte, hogy itt legyen. Nap, mint nap óriási erőt kapok tőletek! Köszönöm!"

Pali bácsiról több képet is közzétett ITT.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: