HÍREK
A Rovatból

Juhász Péter a Magyar Péter elleni támadásról: Milyen ismerős a helyzet

A politikus korábban a Ripost és a TV2 ellen is pert nyert. A Tényekben azonban nem akarták beolvasni az összes helyreigazítást, mert szerintük az nem fért volna bele a műsoridőbe.

Link másolása

Hosszú bejegyzést közölt vasárnap este Magyar Péter a Facebook-oldalán, amiben arról ír: a propaganda azt terjeszti, hogy megverte korábbi feleségét, Varga Juditot.

„Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem. Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott,

egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”

- írta a bejegyzésében a jogász.

A posztja alatt hétfő reggel már több mint 3500 hozzászólás volt. A kommentelők között volt Juhász Péter is, akiről 2018-ban a Ripost azt írta, hogy bántalmazta és kábító hatású anyagokkal terrorizálta gyermekei édesanyját.

A politikus emiatt a bírósághoz fordult, és 2022 áprilisában nyert is. A bíróság megállapította, hogy az összes közölt tartalom valótlan volt, és a lapot 3 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezték.

2023-ban pedig a TV2-re másodszor szabtak ki bírságot, mert a csatorna a jogerős ítélet ellenére sem olvasta be azokat a helyreigazításokat, amikről Juhász Péter ügyében hozott jogerős döntést a Fővárosi Törvényszék. Összesen 16 valótlanságot kellett volna beismerniük, ezeknek azonban csak egy részéról tettek említést, és bocsánatot sem kértek Juhásztól. A Tények azzal védekezett, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert arra nem lett volna elég a műsoridő.

Juhász most MAgyar péter bejegyzése alá azt írta:

„Milyen ismerős a helyzet. Csak férjen bele a műsoridőbe ...”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Összeomlott a költségvetés: április végére összejött az egész évre tervezett hiány
A Pénzügyminisztérium optimista hangvételű gyorsjelentést adott ki, de a számok egészen másról árulkodnak. Elképesztő kamatot kellett fizetni a lakossági kötvényekre, belefulladni látszik a hitelfelvételbe a büdzsé.

Link másolása

Gyorstájékoztatót adott ki csütörtökön a Pénzügyminisztérium (PM) a költségvetés helyzetéről. Ebből kiderül, hogy április végéig az államháztartás központi alrendszere 2597,5 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 2590,6 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 96,4 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 103,3 milliárd forintos hiányt mutattak.

Április végéig a kamatkiadásokra fordított kifizetések 1507,8 milliárd forintot tettek ki, 632,4 milliárd forinttal többet az előző évi azonos időszaki teljesítésnél. A kamatkiadások év eleji megugrása a lakossági kötvények kamatfizetésében történt változások miatt jelentkezett, mert a Prémium Magyar Állampapír sorozat kamatfizetési időpontja az első negyedévre került.

Éppen egy hónappal ezelőtt derült ki: annyira elszállt az idei hiányterv, hogy az év első három hónapja alatt összejött a tervezett hiány 92 százaléka. A kormány ezért felülvizsgálta az idei évi büdzsét, ám a frissített (közel 4 ezer milliárd forintos) hiánytervnek is 58%-át adta ki akkor az év első negyedének gazdálkodása.

A csütörtökön kiadott gyorsjelentésben beszámolnak arról is, hogy a rezsivédelemmel és közüzemi szolgáltatások támogatásával kapcsolatos kiadások április végéig 540,0 milliárd forintot tettek ki. Meghaladták az egy évvel korábbi kifizetést a nyugellátásokra és a gyógyító-megelőző ellátásra fordított összegek is. Nyugellátásokra 2371,7 milliárd forintot, míg a gyógyító-megelőző ellátásra 872,9 milliárd forintot fordított a költségvetés április végéig.

A bevételeket illetően a PM kiemelte, hogy az alacsonyan tartott adók ellenére az előző év azonos időszakához képest az adó- és járulékbevételek 9,8 százalékkal magasabban teljesültek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Kínaiak próbálták a tibeti zászlót leszedni, magyar rendőrök avatkoztak bele a távol-keleti zászlócsatába
Hszi Csin Ping látogatásába kissé belezavart, hogy tibetiek egy zászlót akartak kifeszíteni a Gellért-szobor alatt, aztán megjelent egy tucatnyi kínai a saját zászlójukkal. Előkerült a magyar rendőrség is, parázs vita robbant ki a felek közt.

Link másolása

Érdekes módon a kínai elnök látogatása kapcsán az eddigi legnagyobb balhé egy tibeti zászló kiakasztásánál kezdődött, mégpedig az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Gellért-szobor alatti hídnál.

A hídra először egy tibeti csoport próbált kifüggeszteni egy tibeti zászlót. ám ekkor, nyilván teljesen véletlenül egy nagyobb kínai csoport jelent meg, és le akarták venni a zászlót.

Némi huzakodás és szóváltás utána tibeti zászló elszakadt. Az egyik tibeti tüntető kihívta a rendőrséget, eközben a kínaiak két nagy kínai zászlót lógattak ki a hídra.

Fotósunk végig követi az eseményeket, a kiérkező rendőrök intézkedését is le tudta fotózni. A rendőrök igazoltattak egy tibetit, de ő az újságíróknak elmondta, hogy nem látta, hogy a kínaiakat is igazoltatták volna. Eközben a tibeti zászló is visszakerült a hídra, miközben a kínaiak azóta is próbálják rátolni a saját zászlójukat - ebből a rendőrök szeme láttára alakult ki parázs veszekedés. A magyar rendőrök a jelenlévők szerint láthatóan nem nagyon akartak tevőlegesen beavatkozni az eseményekbe, inkább csak arra ügyelnek, hogy nagyobb balhéra és tettlegességre ne kerüljön sor.

Később kicsit paprikásabb lett a hangulat, a rendőrség próbált rendet teremteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Gulyás Gergely nem hisz abban, hogy Tompos Márton ellen kínai rendőrök intézkedtek, pedig videó is van róla
Indoklása egyszerűen az volt, hogy „Tompos szavahihetőségére nem érdemes kristálypalotát építeni”. Az esetről videó is készült, mutatjuk.

Link másolása

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergelyt a hvg.hu újságírója megkérdezte, mi a véleménye arról, hogy a Momentum országgyűlési képviselőjét, Tompos Mártont kínai rendőrök vonták kérdőre egy EU-s zászló miatt.

Gulyás válaszában elmondta, nem hiszi, hogy az eset egyáltalán megtörtént volna, de ha mégis, akkor ki kell vizsgálni.

„Tompos szavahihetőségére nem érdemes kristálypalotát építeni”

– magyarázta hitetlenkedését Gulyás, majd hozzátette, hogy hatósági intézkedésre Magyarországon csak magyar rendőr jogosult.

A kérdéses eset itt látható videón:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Kiderült, miről beszélt Hszi Csin-ping és Orbán Viktor Ferihegyen
A kínai elnök Sulyok Tamás és Orbán Viktor meghívására érkezett szerdán Budapestre. A reptéren a miniszterelnök és felesége fogadta.

Link másolása

Hatnapos európai körútjának utolsó állomásaként érkezett Budapestre Hszi Csin-Ping kínai elnök szerdán.

„Elnök úr, professzor asszony, szeretettel üdvözöljük Önöket, köszönjük, hogy hazánkba látogatnak. Meleg barátsággal üdvözöljük Önöket”

– köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök az RTL videóján.

„Örülök, hogy találkoztunk. Hiszem, hogy a látogatás közös erőfeszítéseink révén eredményes lesz közös kapcsolataink fejlődésében”

– válaszolt Hszi, akinek ez az első magyarországi látogatása kínai államfői minőségében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: