HÍREK
A Rovatból

Jövő héten érkezik Magyarországra a Nobel-díjas Karikó Katalin

Hétfőn jelentették be, hogy idén Karikó Katalin kapja Drew Weisman amerikai mikrobiológussal közösen az orvosi Nobel-díjat. A két kutató a Covid-19 elleni mRNS-vakcinák kifejlesztéséhez szükséges munkájával érdemelte ki az elismerést.

Link másolása

A 24.hu szúrta ki, hogy mikor látogat hazánkba a hétfőn hatalmas szakmai elismerésben részesült kutatóprofesszor.

„Jövő héten csütörtökön Szegedre látogat egyetemünk Nobel-díjas kutatóprofesszora, Karikó Katalin”

– közölte a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény arra kérte oktatóit és hallgatói, hogy köszöntsék együtt a rektori épület előtt professzor asszonyt és közösen gratuláljanak neki.

Most hétfőn jelentették be, hogy idén Karikó Katalin kapja Drew Weisman amerikai mikrobiológussal közösen az orvosi Nobel-díjat. A két kutató a Covid-19 elleni mRNS-vakcinák kifejlesztéséhez szükséges munkájával érdemelte ki az elismerést.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, miről beszél mostanában Varga Judittal, és a gyerekeivel való kapcsolatáról is mesélt
17 éves fia nagyon nehezen viseli az apja új szerepkörével járó terheket. Varga Judittal ugyanakkor annak interjúja óta is tartja a kapcsolatot, bár kommunikációjuk egy témára korlátozódott.

Link másolása

Kedden este 9 órától több mint egy órán keresztül élőzött a TikTokon Magyar Péter. A politikus baranyai országjárásáról jelentkezett be, többek között kedvenceiről mesélt, de rappeléssel és viccmeséléssel is szórakoztatta a közönséget.

Érkezett azonban kérdés volt feleségéről is. A TISZA Párt elnöke az utóbbi időben nem szívesen nyilatkozik Varga Juditról, amióta a volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában súlyos, verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg. Most azonban Magyar Péter válaszolt arra, hogy tartják-e a kapcsolatot. Mint mondta, az utóbbi időben a kommunikáció három fiukra korlátozódott.

„A gyerekekről szoktunk beszélni, másról mostanában nem”

– mondta el a politikába nemrég beszállt egykori állami cégvezető.

Más a gyerekeiről kérdezte a NER-t otthagyó friss politikust. Erről kicsit hosszabban is beszélt: 17 éves fiáról elmondta, hogy nem örül apja új szerepkörének.

„Nehezen emészti meg, amikor azt mondtam neki, hogy ezt érte is csinálom. [...] A két kisebb, 13 és 10 évesek, mindketten nagyon jó focisták, az MTK-ban játszanak. Annyira nem folynak bele, de érzékelik, hogy az apjuk élete most sűrűbb, de remélem, hamarosan többet lehetek velük”.

Azt a live alatt többször is megemlítette, hogy a körülötte kialakult helyzetben a legjobban az zavarja, hogy nem tud elég időt tölteni a gyerekeivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetést hirdetett péntekre – nem kis célt fogalmazott meg
A politikus a bicskei gyerekotthonban történtek miatti felelősségre vonást szeretne, ezért a Belügyminisztérium elé szervezi demonstrációját.

Link másolása

Tüntetést szervez péntekre a Belügyminisztérium elé Magyar Péter – ezt a politikus pécsi országjárásán jelentette be.

A demonstráció célja, hogy Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar bejelentette: átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Elmondta, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Közölte: pénteken (április 26-án) a Belügyminisztérium budapesti épülete elé vár mindenkit 18 órára. Mint mondta:

„Elég volt, megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, amely kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között”.

via Magyar Hang


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter rappelt és viccet mesélt a TikTokon, de nehéz kérdésekre is válaszolt
De megtudhattuk, hogy mi a kedvenc zenéje, ki a kedvenc írója és hogy vitázna-e Deutsch Tamással.

Link másolása

Ahogy azt korábban megígérte, kedd este több mint egy órán át live-ozott a TikTokon Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa baranyai országjárása közben jelentkezett be a vacsorája mellől. Utóbbi miatt elnézést is kért, de időnként beleevett a tatár beefsteakjébe, mert elmondása szerint alig fogyasztott valamit a nap folyamán. Arra ugyanakkor követői figyelmeztették, hogy az elétett bort ne igya meg élő adásban, mert a TikTok emiatt korhatárossá teheti videóját.

Márpedig az újdonsült politikus részben pont a fiatalabb generációt próbálta megszólítani élő bejelentkezésével, amit több mint 13 ezren követtek a legjobb pillanataiban.

Magyar Péter számos kérdésre válaszolt, a műfaj jellegéből adódóan meglehetősen pörgős tempóban. Elmondta például, hogy maximum viccből dolgozna együtt Gulyás Gergellyel, vagy hogy tartja a kapcsolatot volt feleségével, Varga Judittal, de manapság csak három gyerekükre korlátozódik a beszédtéma közöttük.

Gyerekiről szólva egyébként azt is elárulta, hogy legidősebb, 17 éves fia egyáltalán nem örül apja új szerepkörének, de reméli, hogy később megérti majd, hogy érte is teszi. A kisebbekről elárulta, hogy mindketten remek focisták, az MTK játékosai.

Testvéreiről szólva (akik közül egyikük indexes munkája szóba került már a sajtóban is) elmondta: „Van egy húgom, ő bíróként dolgozik, és van egy öcsém, aki 10 évvel fiatalabb és az SZFE-n végzett. Ő az Indexnél dolgozik, ha még dolgozik.”

Többen kérdezték a személyes kedvenceiről is. Így szóba került, hogy Ady Endrét nagyon nagy költőnek, de nehéz embernek tartja, és imád olvasni, bár mostanában kevés ideje van rá. Kedvenc iróiként Márai Sándort és Szabó Magdát jelölte meg, de Henryk Sienkiewicz Quo vadis című regényéért is rajong.

Azt is elárulta, hogy régen nagy Nirvana- és Guns N’ Roses-rajongó volt, Nagy Ferót viszont nem kedveli, legfeljebb néhány számára bulizott néha – emberileg azonban egyáltalán nem szimpatikus neki.

A politikai vitáról szólva elmondta, vállalná Dobrev Klárával és Deutsch Tamással is. Utóbbinak elég komolyan be is szólt, mikor elmondta:

„Nyilván nem szeretek galambokkal sakkozni, de ha ezzel be tudok jutni a közmédiába, akkor vállalom a vitát Deutsch Tamással. Meg én drogtesztet is vállalok.”

Az élő videó alatt nem nagyon akadt olyan kérdés, amire Magyar Péter ne válaszolt volna, vagy olyan kérés, amit ne teljesített volna. Így történhetett, hogy bár elsőre furcsának találta a felkérést, az Animal Cannibals együttes Yozsefváros című számából is előadott egy részletet. Igaz, itt sem állta meg a politikai beszólást: amikor a „Sötét ez a hely, há-há-há, világos” részhez ért, megjegyezte, hogy „persze, mert ott van Kocsis Máté”.

De elmesélte kedvenc viccét is, ami egy székelyvicc, nagyjából EZ AZ.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor titokban indította kampányát, ami Deutsch Tamás szerint értelmetlenebb, mint az alkoholmentes sör
A Fidesz EP-listavezetője szerint a titokban indított kampány értelmetlen, hisz nem tudja megszólítani azokat, akiknek szól.

Link másolása

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Orbán Viktor zárt körben, titokban, kisszékre állva indította be a kampányát egy nemrég EU-s pénzből épült magtárban.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa az RTL Híradójának elmondta: a miniszterelnök szerinte azért bujkál, mert a Fidesz meggyengült az utóbbi időben.

Ennél sokkal érdekesebb volt azonban Deutsch Tamás véleménye. A Fidesz EP-listájának vezetője – aki szintén nem hirdette meg előre kampánynyitó eseményét – a titokban indított kampányokról azt mondta:

Kampányeseményt tartani nem nyilvánosan, az azt gondolom, még rosszabb, mint az alkoholmentes sör: értelmetlen. Hát hiszen a kampánynak az a lényege, hogy eljussunk azokhoz, akiket szeretnénk meggyőzni.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET: