HÍREK
A Rovatból

Januárig diplomata útlevele volt a Völner-ügyben gyanúsított Schadl Györgynek

Azt nem tudni, hogy miért rendelkezett ilyennel. Novemberi elfogása után két hónappal vonták vissza.

Link másolása

Diplomata útlevél is volt Schadl Györgynél, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökénél, amikor november 5-én feleségével és sofőrével együtt elfogta a rendőrség a ferihegyi repülőtéren. Az okmányt azonban csak január 3-án vonták vissza – írta meg a 444.

Schadl a kiszivárgott kihallgatási jegyzőkönyv szerint vallomásában azt mondta,

azért kapott ilyen útlevelet a külügytől, hogy a járvány alatt nemzetközi konferenciákra járhasson.

A korrupciós ügybe keveredett volt végrehajtói elnök elfogásakor éppen Dubajba tartott a felesége társaságában, akinek szintén volt diplomata útlevele. A végrehajtói kar elnöke vallomásában ragaszkodott hozzá, hogy nem szökni próbáltak.

Az ügyészség gyanúja szerint Schadl éveken át, rendszeresen adott át kenőpénzt Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesének, Völner Pál államtitkárnak, aki vállalta, hogy bizonyos ügyekben Schadl kérésének megfelelően fog eljárni.

Ahogy egy mai cikkből kiderült, Schadl és a szintén gyanúsított Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár rendszeresen találkoztak, és teljesen nyíltan beszéltek a kenőpénzek átadásáról-átvételéről:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Nagy Ervin cáfolt: fake news, hogy Magyar Péter fővárosi listáját vezetné
A színész szerint hamis állítás, hogy őt is indítaná a TISZA párt a júniusi önkormányzati választáson. A hírre Magyar Péter is reagált korábban.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy sajtóértesülés szerint a fővárosért folytatott küzdelembe is beszállhat Magyar Péter, három kerületben is indulna a Tisza Párt. Állítólag Nagy Ervin színművészt is felkérték. A hírre Magyar Péter reagált, azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni mindezt, mert ezzel kapcsolatban még nem hozták meg a döntést.

A színész az RTL Híradónknak azt mondta, hogy

ez fake news, "hamis állítás. Én nem akarok elindulni egyáltalán az önkormányzati választásokon".

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Facebook-csata: Magyar Péter lerogánozta Hadházy Ákost, miután a Diákhitel Központ visszás szerződéseiről posztolt a képviselő
A független képviselő azt üzente, hogy bizonyítékokat is bemutat, és volna pár kérdése ezekkel kapcsolatban a TISZA Párt politikusához.

Link másolása

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként visszás szerződéseket kötött – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A posztot a TISZA-párt politikusa is olvasta, és kommentben lerogánozta a független képviselőt, aki válaszul lefideszezte Magyar Pétert.

Hadházy Ákos többek között azt írta:

„betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget... persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek. A feladatot is ő maga adta, amikor arról beszélt, hogy az állami cég vezetőjeként felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel...

Sajnos azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem csak a propagandasajtót finanszírozó szerződések hasznossága és/vagy ára volt megkérdőjelezhető. Amit láttam, az szerintem a büntetőjogi felelősség kérdését is felvetheti százmilliós nagyságrendű, egyéb szerződéseknél is”

– írta.

Azt ígérte, hogy hamarosan részletesen bemutatja, mit látott, „hiszen rendkívül tanulságosak, jól mutatják a rendszer működését”.

Példának felhozta: „De vannak itt közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés”.

Majd még hozzátette:

„Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat. Vele egyébként egyetértek abban, hogy a jelenlegi ellenzék komoly megújulása nélkül esélytelen a rendszer megdöntése. Viszont sajnos téved vagy szándékosan hazudik, amikor azt mondja, hogy egy hibrid rezsimben a kormány biztosan leváltható választásokon”.

A bejegyzésra Magyar Péter is reagált. Azt írta hozzászólásban:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.

Jó posztolgatást! Üdvözlettel a TISZA Párt országjáró körútjáról, útban Tolna városába.”

Erre Hadházy Ákos azt válaszolta:

„Ön jogász, tehát biztosan tudja, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának. Ezt a következő napokban meg fogom tenni. Az egyértelmű tények mellett sok kérdésem is van ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, szívesen feltenném ezeket személyesen önnek.

Egyébként pedig higgye el, hogy önön kívül vannak még néhányan, akik meg akarják dönteni ezt a rendszert. Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer.”

Forrás: 444.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: