Ízutazás Budapesten: felfedező séták, felejthetetlen falatok és történelmi ínyencségek várnak
Budapest nemcsak a látványával, hanem az ízeivel is rabul ejt – ezt bizonyítja az Imagine csapata által szervezett Gasztronómia Hónapja, amely idén márciusban minden eddiginél izgalmasabb ízutazásra hívja a kíváncsi ínyenceket. Ha szereted a kulináris felfedezéseket, a különleges történeteket és a nem mindennapi kóstolókat, akkor itt a helyed!
Gasztroséták, ahol a történelem is terítékre kerül
A márciusi programsorozat történelmi korokon és nemzeti konyhákon átívelő utazásra hív. A kóstolókkal fűszerezett sétákon ízelítőt kaphatunk többek között Budapest olasz, francia és monarchiabeli gasztronómia hagyományaiból. Hazai vizekre evezve pedig halas ételek és halászmesterek nyomába eredhetünk, vagy akár pezsgőzhetünk a káprázatos Károlyi-Csekonics palotában, ahol a főúri életstílus kerül terítékre. Aki pedig szeretne szerencsét próbálni, Fortunát követve is érdekes városi ínyencségekre lelhet.
Látogatás a Csekonics-palotában – terítéken a főúri életstílus, akár pezsgős koccintással
Ha valaha szerettél volna bepillantani egy főúri palotába, most itt a lehetőség! A Csekonics-palota fényűző falai között a 19. századi társasági élet kerül terítékre: meghökkentő receptek, izgalmas anekdoták és persze egy pohár pezsgő, hogy teljes legyen az élmény.

Találkozás a Lánchíddal - A Lánchíd legendái brandy kóstolóval
A történelem és az italok rajongóinak tökéletes választás lehet a Lánchíd környékén zajló séta, amely során az ikonikus építmény múltjába mélyedhetünk el – természetesen egy korty kiváló hazai brandy társaságában.

Séta Fortunával - szerencsehozó helyek és falatok a Vízivárosban
Ha hiszel a szerencsében (vagy szeretnéd, hogy rád találjon), akkor irány a Fortuna-séta! A város szerencsehozó helyeit és történeteit járhatod be, miközben különleges falatokkal kényezteted az ízlelőbimbóidat. A túra egyik fénypontja, hogy bejuthatsz a budai Lottóház belső tereibe is – olyan helyre, ahová csak keveseknek van lehetősége betekinteni.

Haltól Halig Budapesten - gasztroséta a Duna mentén
A halászat évezredekig meghatározó része volt Budapest életének, és bár ma már a Duna partján nem láthatunk halászokat, a múltjuk nyomai még mindig felfedezhetők. A „Haltól Halig” gasztrosétán a régi halászkikötőket, piacokat és mesterségeket fedezhetjük fel, miközben a séta végén különleges halételeket is megkóstolhatunk a Port de Budapest éttermében. Blini falatkák füstölt tokhallal, céklás tápióka kaviár és más ínycsiklandó fogások várnak!

A Gasztronómia Hónapja egy igazi időutazás Budapest ízeit és történeteit kutatva. Akár a történelem, akár a gasztronómia vonz, ezek a séták garantáltan új nézőpontból mutatják be a várost. Ne csak nézd Budapestet – kóstold is meg!