Itt az új kenyér, de jóval magasabbak az árak
Az idei év legjobb kenyere fehér kenyér kategóriában, a formája után Szerencse tarsolynak elnevezett kenyér lett, melyet a Pedro pékség készített. A kenyértől a fogyasztók elvárják, hogy legyen a héja ropogós, de belül legyen puha, ne morzsálódjon. Az ára pedig legyen megfizethető - mondták az RTL Híradó kérdésére.
Az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4%-kal drágult a kenyér - a félbarna a leginkább, 14%-kal a KSH adatai alapján.
A sütőipari érdekképviselet elnöke szerint az idei gabonatermés ígéretes, és jó kenyeret lehet majd sütni belőle.
A Pékszövetség vezetője szerint
a kenyér árának drágulását az alapanyagok árának az emelkedése okozta, és leginkább a munkabér változás járult még hozzá, mert versenyt futnak a pékek megtartásáért.
VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója