HÍREK
A Rovatból

Insta-szerelmesek: megtalálták a jegyesével túrázó, eltűnt nő maradványait Wyomingban

Gabby Petito jegyese is eltűnt, a nő családja szerint azonban inkább csak rejtőzködik a rendőrség elől.
Fotó: FOX 13 Tampa Bay/YouTube - szmo.hu
2021. szeptember 20.


Link másolása

Emberi maradványokra bukkantak vasárnap Teton megyében, Wyomingban, amelyek egyelőre illeszkednek a korábban eltűntnek nyilvánított, 22 éves Gabby Petito profiljához - írja a CNN. A hírt az FBI jelentette be egy konferencia keretében.

A teljes vizsgálat még nem zárult le, amely száz százalékos biztonsággal megállapítaná, hogy az eltűnt túrázóról van szó, ám a nő családját már értesítették a felfedezésről - közölte Charles Jones, az FBI denveri vezetője. A halál oka egyelőre bizonytalan.

A boncolásra kedden fog sor kerülni: DNS-minta, fotók és egyéb személyes ismertetőjelek alapján igyekeznek azonosítani Petitót.

A nőt szeptember 11-én nyilvánították eltűntnek, ugyanakkor jegyesét, Brian Laundrie-t is keresték. A férfi családja elárulta, múlt kedd óta nem hallottak róla, ám a helyi természetvédelmi területen a keresés egyelőre nem vezetett eredményre.

Az eltűnést megelőzően a pár több nyugati államon utazott keresztül. A rendőrség értesülése szerint Laundrie Petito nélkül tért vissza a floridai North Portba még szeptember elsején, majd kedden a hátizsákjával együtt távozott, állítólag arra a területre, ahol egyelőre nem bukkantak a nyomára.

A lakóautójukat a házuk előtt találták meg, ahol a pár a férfi szüleivel együtt élt.

A férfit egyelőre nem vádolják bűnelkövetéssel, ám megfogalmazásuk szerint “óriási nyomás van rajta, hogy elmondja, mi folyik itt”. A nő családja közölte, szerintük Laundrie nem eltűnt, hanem rejtőzködik.

A hatóságok együttérzésüket fejezték ki Petito családja felé, a közösséggel pedig tudatták, hogy továbbra is várnak bármilyen nyomra vezető információt.

A párról még augusztus 12-én készített felvételt az őket igazoltató rendőr kamerája: ezen Petito zokog, miközben a rendőrség megállítja a lakóautót. Az intézkedés értelmében a nő maradt az autóban, a férfit pedig egy hotelszobában szállásolták el. Hogy ezután milyen fordulatot vettek az események, egyelőre nem tudni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

Vasárnap

a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: