hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Immunológus: nincs szükség negyedik oltásra

A szakember szerint a negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik ugyan olyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Orbán Viktor pénteken arról beszélt, hogy a szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét. Ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor mindenkit a vakcina felvételére biztatva arról beszélt, hogy már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget. Utána pedig négy hónappal lehet, hat hónappal pedig javasolt a negyedik dózis beadatása.

Az ATV Híradóban Lisziewcz Julianna immunológus arról beszélt, hogy szerinte nincs szükség a negyedik oltásra:

"A T sejtes immunválaszt három vakcina tökéletesen stimulálta, tehát egy negyedik, ötödik vagy hatodik ugyanolyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket, ezért én azt mondom, hogy nincs szükség egy negyedik oltásra ezekből a vakcinákból"

- mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
50 napja lebeg élet-halál között Csollány Szilveszter – Zacher Gábor szerint van esélye a túlélésre
Az olimpiai bajnok tornászt lassan 2 hónapja kezelik intenzív osztályon.

Link másolása

hirdetés

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter szervezete nem adja fel harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés - írja a Bors.

Zacher Gábor nyilatkozott most a lapnak a sportoló állapotáról.

„Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban, és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.”

Vereckei István, korábbi edzője, elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében.

„Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített.”

Csollány nyíltan vállalta oltásellenességét, de betegsége előtt két héttel mégis beoltatta magát Janssen vakcinával. Azonban úgy tűnik ez kevés idő volt a védettsége kialakulásához.

Az egész tornásztársadalom imádkozik érte, mondta a kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán. Bíznak benne, hogy győztesen fog kikerülni a csatából.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Hadházy Ákos videóban cáfolja az Origo hírét, miszerint „összeverte” nevelt fiát, az eredeti forrást már törtölték is
A politikus elmondása szerint 16 éve nevelt fia egy hotelszobában kisebb balesetet szenvedett, de az ügyet akkor lezárták és a vizsgálat sem állapított meg bántalmazást.

Link másolása

hirdetés

Gyermekbántalmazási üggyel hozták összefüggésbe Hadházy Ákost – írja az Origo, ami jelentősen finomított reggeli cikke címén, ami szerint az ellenzéki politikus "összeverte" volna nevelt fiát.

Az ügyet a Propeller portál tegnap éjfél előtt megjelentett cikke indította el. A lap a Nevelőapa blogra hivatkozva azt írta, 2005-ben Hadházy megverte nevelt fiát, akit emiatt orvosnak kellett ellátni. (Az idézett blogot egyébként ebben a hónapban hozták létre, jelenleg egyetlen bejegyzés sem található rajta, miután az említett cikket is eltüntették onnan.)

Nem sokkal azután, hogy Hadházy ügye a sajtóban megjelent, az eredeti, bántalmazásra vonatkozó blogcikket törölték, másik pedig nincs az oldalon.

A gyermekbántalmazási ügyet a fiú édesapja robbantotta ki, a Propeller cikkében képek is láthatóak az üggyel kapcsolatos dokumentumokról.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán csütörtök este jelentkezett egy videóval, amiben elmondta: számított arra, hogy ezt az esetet fel fogják használni a kampányban, inkább azon lepődik meg, hogy csak most vették elő.

A Momentum színeiben Zuglóban induló képviselő szerint 2005-ben egy nyaraláson vettek részt feleségével, és annak előző házasságából született gyerekével. A fiú a hotelszobában szaladgált, ahol elesett, beverte a fejét, felrepedt a bőre. A képviselő szerint a gyereket egy orvos ellátta, de ennél nagyobb baj nem történt.

hirdetés

Ugyanakkor az édesapa feljelentést tett, az ügyet kivizsgálták, nyomozást is indítottak, hogy a baleset körülményeit tisztázzák. Hadházy szerint a gyámhivatal és az ügyészség is „gondosan járt” el, és az ilyenkor szükséges pszichológiai vizsgálatokat is elvégezték a gyermeken.

Az ügyet később lezárták, és Hadházy Ákos szerint „semmiféle határozat, semmiféle elmarasztalás nem keletkezett”.

Ugyanakkor azt megjegyzi, hogy a papírok a szekszárdi polgármesteri hivatal gyámügyénél keletkeztek, „így a dokumentum nyilván hozzáférhető a Fidesznek”. Röviden arról is beszél, hogy reméli, nem egykori szocialista ellenfele áll a botrány kirobbantása mögött, hisz korábban ő tett olyan kijelentést, hogy „majd csak kiderül valami” Hadházy múltjából is.

A korrupciós ügyeket feltáró politikus hozzátette, időközben nevelt fiából "felnevelt fia" lett, és azóta született három közös gyerekükkel és feleségével együtt hatan alkottak egy családot. Hadházy arról is beszélt, már a trafikügyek feltárásakor tudta, hogy előbb-utóbb "ügyet" csinálnak ebből is, meg is beszélte feleségével, hogyan dolgozzák fel, ha ez megtörténik.

„Nem mondhatnám, hogy nem vagyok borzasztóan dühös azokra az emberekre, akik képesek így belegázolni egy család életébe”

– írta bejegyzésében Hadházy Ákos, aki szerint minden eddiginél aljasabb eszköz, hogy a "szomszédgyilkos" rágalom mellé ezúttal a "gyermekbántalmazót" is igyekszik elültetni a Fidesz propagandagépezete.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
„Be kell pótolnom most egy évet” – Szilvia mélyaltatásban hozta világra kislányát, hónapok után vehette kezébe a gyereket
A koronavírus-fertőzött nőnek kevés esélye volt a felépülésre, de már reménykedve tervezi a jövőt családjával.

Link másolása

hirdetés

Bedő-Nagy Szilvia várandós kismamaként lett koronavírusos. Több mint egy hónapig volt lélegeztetőgépen és tartották mélyaltatásban. Eközben orvosai úgy döntöttek, császármetszéssel világra segítik kislányát. Szilvia összesen hat hónapot volt kórházban, a Fókusznak mesélt a szörnyű időszakról.

A kismama elmondta, 2020. november 11-én került kórházba, miután koronavírus-fertőzése miatt egyre rosszabb állapotba került. A történtekről alig vannak emlékei, utoljára arról beszélt orvosaival, hogy le kell szedniük a műkörmeit, majd azonnal elaludt.

A kismama olyan súlyos állapotba került a Covid-19 betegség miatt, hogy 40 napig műtüdőn, mélyaltatásban tartották, ekkor döntöttek az orvosok arról, hogy műtéttel világra hozzák a gyerekét

– írja az RTL.hu.

Szilvia egyáltalán nem emlékszik a szülésre. Mikor magához tért, oxigénmaszkkal az arcán, mutogatva próbálta kérdezni a nővérektől, mi van a kisbabájával.

„Végre egy nővérke rájött, hogy mit is szeretnék, és mondta, hogy ő már régóta megszületett. [...] Végig feküdtem, nem láttam semmit. Mondom ennyire nem fogyhattam le, és akkor kiderült, hogy igen, a babát már kivették belőlem”

– mesélte a nő a pillanatot, amikor rádöbbent, hogy súlyos állapota közben megszületett kislánya.

hirdetés

Szilvia tavaly januárban hagyhatta el a Semmelweis Egyetem klinikáit, de a kórházi kezelés rehabilitációval folytatódott. Ez alatt még hónapokig nem láthatta kislányát, Napsugárt.

„Néztem, de nem fogtam fel akkor még. Az első alkalomnál nem fogtam fel. Nem is mertem megfogni, szerintem két perc után vissza is adtam, mert nagyon sírt” – meséli az első találkozáról. Egyelőre még mankó vagy kerekesszék segítségével közlekedik a lakásban, de azt mondja, be akarja pótolni azokat az ünnepeket is, amit ki kellett hagynia. Egy komoly lábműtét még vár rá, de azt mondja, ha rendbe jön, újra futni szeretne, mivel korábban többszörös félmaratonista volt.

A Fókusz teljes riportja Bedő-Nagy Szilviáról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Az óceán felett fordult vissza a repülő, mert egy utas nem volt hajlandó maszkot venni
A fedélzeten erőszak nem történt, de a Miamiból induló gép pilótája úgy gondolta, a szabály az szabály.
Fotó: FlightAware - szmo.hu
2022. január 21.


Link másolása

hirdetés

Egy Miamiból Londonba tartó repülőjáraton 500 mérföld megtétele után fordult vissza egy gép, mert egy utas nem volt hajlandó felvenni a maszkját – szúrta ki a The New York Times cikkét a 444.hu.

A szövetségi törvények szerint az amerikai légitársaságok járatain minden esetben kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot viselni, ám az American Airlines gépén egy 40-es éveiben járó nő ezt többszöri felszólítás után is megtagadta.

A Boeing 777-es 124 utassal és 14 fős személyzettel visszatért Miamiba, ahol a rendőrség már a kifutópályán várta a gépet, hogy őrizetbe vegye a nőt.

Amióta bevezették a kötelező maszkviselést az amerikai légi járatokon, több ezer olyan esetről számoltak be az amerikai légitársaságok, amikor az utasok a maszkviselés miatt balhéztak. A szövetségi légi közlekedési hatóság szerint tavaly 4290 maszkkal kapcsolatos "incidens" történt, 2022 eddigi 20 napján pedig már 92.

A lap emlékeztet rá, hogy Az egyik legsúlyosabb eset tavaly októberben történt, szintén az American Airlines egyik járatán, amikor egy New Yorkból Kaliforniába tartó járaton egy utas úgy orrba verte a légiutas-kísérőt, aki megkérte, hogy vegye föl a maszkját, hogy annak agyrázkódása lett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: