HÍREK
A Rovatból

Így áll most Magyar Péter szavazása arról, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek

Fél 12-ig már több mint 50 ezren mondták el a véleményüket. Szavazni este 8-ig lehet, Magyar azt ígérte, hogy elfogadja majd a többség döntését.


Hétfő délelőtt fél 12-ig már több, mint ötvenezren szavaztak a TISZA Párt honlapján arról, hogy Magyar Péter felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát - írta a politikus a szavazást bejelentő bejegyzése alatt egy kommentben.

A párt alelnöke hétfőn reggel indított szavazást a kérdésről. A reggeli bejegyzésében hosszasan sorolta az érveket az EP-képviselősége mellett. Ezután

a hozzászólások között komoly vita alakult a kérdésről, és többen hiányolták az ellenérveket.

Később Magyar ezt egy kommentben pótolta, szerinte mindössze egy ellenérv van: hogy sok rossz példát láthattunk az elmúlt években.

„Talán már az eddigi tevékenységünkkel is bebizonyítottuk, hogy mindent másképp csinálunk, mint sokan mások” - írta Magyar, aki szerint a képviselőség nem a pénzről és nem is a munka elkerüléséről szól - pont ellenkezőleg.

Azóta a TISZA párt honlapján már az is láthatóvá vált, hogy áll a szavazás. Ezek szerint

a válaszadók 75.57 százaléka küldené őt ki Brüsszelbe, 24.43 százalékuk szerint pedig nem kéne felvennie az EP-képviselői mandátumát.

Szavazni eset 8 óráig lehet, és ahogy Magyar ígérte: elfogadja majd a többség döntését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Újabb videó került elő a Trump-merényletről: ezért vették le az ügynökök a politikus cipőjét
Villámgyorsan a földre teperték az ügynökök, ekkor esett le az egyik cipője, amit az akció közben ledobáltak a színpadról. Minderről videó is készült.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Új videó terjed a közösségi médiában a Donald Trump elleni merénylet utáni pillanatokról. A felvételen a színpad háta mögött állva vette fel valaki a zűrzavart, de az is kiderül, mi történt a politikus cipőjével, írja a Daily Mail.

A merénylő lövései után a titkosszolgálat gyorsan közbelépett, és azonnal elszigetelte Trumpot. A földre került politikus, miközben még mindig a sokk hatása alatt állt, kétségbeesetten azt kérte az ügynököktől:

„Hadd vegyem fel a cipőmet, hadd vegyem fel a cipőmet”.

Az új videóban látható, ahogy az ügynökök ledobják Donald Trump cipőjét a színpadról a biztosítás érdekében. A felvételen Trump zavarodottsága és az ügynökök gyors reakciója egyaránt jól érzékelhető.

Egy interjúban Trump megerősítette, hogy az ügynökök erőteljes intézkedései miatt esett le a cipője.

„Az ügynökök olyan erősen rám vetették magukat, hogy leesett a cipőm” - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump dicsérte biztonsági csapatának gyorsaságát és erejét, és elmondta, hogy csak egy kisebb zúzódást szerzett a karján, amikor egy ügynök a földön tartotta.

A politikus azt is elárulta, hogy a lövöldözés után vissza akart térni a pódiumra, és folytatni szerette volna a beszédét, amit végül nem hagytak neki.

A cipődobálást megörökítő videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Kórházba került egy teljes magyar turistacsoport, miután ettek egy romániai panzióban
A panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsorával vagy hétfői reggelivel lehetett a gond. Az ügyben vizsgálatot indítottak.


Egy negyvennégy tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek, írja az MTI az Adevarul hírportál alapján.

A lap szerint

hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első tieznkét - gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó - magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezési tünetekkel.

Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták és otthonról is behívták az orvosokat.

Az egészégügyi szakemberek

szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott.

A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter szerint a Fidesz egyik képviselőnője is a néppárti Metsolára szavazott az EP-ben
Egy európai pártcsaládhoz tartozik a Tisza Párt és az Európai Parlament újraválasztott vezetője. Magyar Péter közös fotóval gratulált Roberta Metsolának.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Közös fotóval gratulált Magyar Péter az Európai Parlament újraválasztott elnökének. A Tisza Párthoz hasonlóan néppárti Metsola újrázását 720 képviselőből 562 támogatta a mai titkos szavazáson.

„Mielőtt a propagandasajtó elkezdené háborúpártisággal és egyéb hazugságokkal támadni, itt jelzem, hogy a Fidesz egyik képviselőnője előttem mondta Roberta Metsola-nak, hogy ő is rá szavazott”

– jegyezte meg a poszt végén Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Jégesővel jött az enyhülés – 140 kilométer hosszan szakadt le az ég
Az elképesztő hőséget rövid időre szakadó jégeső váltotta, amikor 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre esni.


Rövid időre ugyan, de vihar váltotta a kánikulát a Balatontól a Vértesen át egészen a Börzsönyig – derül ki az Időképről. A viharfelhők északról érkeztek, majd késő délelőtt egyszerre, egy vonalban, a Dunántúl északkeleti felétől kezdődően,

nagyjából 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre szakadni az eső.

A közösségi oldalon sokan posztoltak a viharról. Ezt a videót a szakadó jégesőről például Nagyvenyimből töltötték fel:

Kedden egyébként elképesztő forróság taglózta le az országot, a met.hu szerint tíz megyére 3-as, a többi kilencre pedig 2-es fokú vészjelzést adtak ki a hőség miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET: