HÍREK

Hiába a készletezési rendelet, továbbra is hiány van a boltokban az árstopos termékekből

Múlt csütörtök óta a boltoknak kétszer annyit kell tartani az árstopos termékekből, sok helyen azonban továbbra is csak üres polcokat találnak a vevők. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a jogszabály.


Hiába a készletezési rendelet, továbbra is hiány van az árstopos termékekből a boltok egy részében - számolt be róla az RTL Híradó. A csatornának több néző is küldött felvételeket az üres polcokról, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak.

A Magyar Közlönyben három hete jelent meg az a rendelet, amely előírja a kereskedőknek, hogy az árstopos termékekből duplázniuk kell a készleteket.

Csakhogy a jogszabályba azt írták „szükség esetén”. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint viszont ez így nem egyértelmű.

„Ez a szükség a vásárlóban keletkezik-e, és, hogy az mikor keletkezik. Akkor, amikor belép a boltba? De, hogyha belép a boltba, akkor arra már nehéz a kereskedelmi egységnek rendeléssel reagálni, mert éppen akkor alakult ki ez a szüksége. Ugye ez nem egy egzakt dolog” - mondta a Híradónak Neubauer Katalin, a szövetség főtitkára. Ők ezért a rendelet pontosítást kérték a kormánytól, erre a hétre ígértek választ nekik. Szerintük addig kevés boltban tartanak majd a korábbinál több árstopos terméket.

„Általában szerintem nincs kétszeres készlet, mert nem is a kétszerest kell, hanem a szükség szerintit”

- fogalmazott a főtitkár.

Nagy István agárminiszter az Indexnek ma azt mondta, hogy „a hatósági árak nélkül a legjobban rászoruló társadalmi rétegek esetében 30 százalékkal emelkednének az élelmiszerköltések”. A GKI Gazdaságkutató Zrt. azonban nem ért egyet a tárcavezetővel, szerintük pont az árstop miatt emelkednek jobban a nem árstopos termékek.

„Az elnyomorodás felé tartanak a legszegényebbek is. És akár rögzített az ár, akár nem, mivel más dolgokat is vesz, hiszen nem csak lisztet, cukrot vesz meg tojást, hanem azért más termékekre is kell, hogy vásároljon, ott viszont megfizeti ezeknek a termékeknek a csökkentett árát”

- fejtette ki Molnár László, a GKI vezérigazgatója.

A KSH legfrissebb adatai is azt mutatják, hogy pont azok termékek drágulnak a legjobban Magyarországon, amelyekből a legszegényebbek fogyasztanak a legtöbbet. A sertészsír például 115 százalékkal, a kenyér pedig 100 százalékkal drágult egy év alatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

Hardy szerint

szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk