HÍREK
A Rovatból

Hende Csaba a családi pótlék emeléséről: Aki nem dolgozik, az ne is egyék

A fideszes politikus szerint munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, ezért elvárható mindenkitől, hogy dolgozzon.

Link másolása

Megduplázná a családi pótlék összegét az ellenzék, a törvényalkotási bizottság kormánypárti többsége azonban nem támogatja a javaslatot.

A családi pótlék összege 2008 óta változatlan - írja az RTL.hu.

A bizottság április 4-i ülésén két LMP-s képviselő - Kanász-Nagy Máté és Ungár Péter kezdeményezte, hogy emeljék meg az összeget. Az ellenzék támogatta, míg a kormánypárt leszavazta a javaslatot, a testület fideszes elnöke, Hende Csaba sem értett egyet vele.

A jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy a Népjóléti Bizottság március 5-i ülésén hosszú vita folyt, és kiderült a Fidesz-KDNP és a baloldali pártok közötti filozófiai különbség a kérdésében.

„Nem akarok ennek most a részleteibe belemenni, de teljesen világos, hogy amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, szinte minden ágazatban (…).

Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék"

– mondta Hende Csaba.

A fideszes bizottsági elnöke szerint már azért nem szólaltak fel újra, mert előzőleg a családi pótlékról szóló ülésen részletesen kifejtették az álláspontjukat, és az nem változott.

Az elhangzottakra a DK-s Gy. Németh Erzsébet hívta fel a figyelmet. Szerinte „ha tehát a Fideszen múlik, az állásukat elvesztő és a fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak. Őket hagyta magára az Orbán-kormány a megélhetési válság kellős közepén”.

A DK azt ígérte, hogy ha kormányra kerülnek, duplájára emelik a családi pótlékot.

„Az orbáni infláció miatt rekordmagasak az élelmiszerárak, a benzinárak és a rezsiszámlák, így a magyar családoknak minden fillérre szükségük van a gyerekeik felneveléséhez. Ezért, ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással” – közölték.

A családi pótlék jelenlegi összege:

• egy gyerek után 12 200 forint;

• egyedülálló szülő esetében 13 700 forint;

• két gyerek esetén, gyerekenként 13 300 forint;

• egyedülálló szülőknél két gyerek után gyerekenként 14 800 forint;

• három vagy több gyerek után gyerekenként 16 000 forint;

• egyedülálló szülő nevel három vagy több gyereket: 17 000 forint/gyerek;

• a tartósan beteg, illetve súlyos fogyatékos gyerekek után 23 300 forint;

• egyedülálló szülő esetén 25 900 forint.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Fotók: Így reagáltak Magyar Péter hívei a köztévében látható EP-választási vitán elhangzottakra
A tévés vitán 11 párt listavezetői fejthették ki gondolataikat a megadott témákról.

Link másolása

Csütörtök este 20 órától tart az EP-választás előtti élő vita közvetítése a köztévében. Az adást Magyar Péter híveinek egy része - a TISZA Párt alelnök felhívására - a Várkert Bazár előtt közösen nézheti.

A tévés vitán 11 párt listavezetői mondhatják el gondolataikat a megadott témákról.

A nézők pedig így reagáltak a hallottakra:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Deutsch és Magyar Péter egymásnak ugrott a tévévitán, de kapott Dobrev is
Deutsch beszólt Magyar Péternek is, aki szerint Orbán és Gyurcsány gyáván megfutott, és Dobrev Klárát és Deutsch Tamást küldték maguk helyett.

Link másolása

A háború és béke kérdéséről kell dönteni a választáson Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője szerint, és azt mondta: „én kész vagyok”.

Azt mondta, Gyurcsány pártja a hazugságra épül, Magyar Péter pedig a feleségét a saját közös otthonukban hallgatta le, ezzel zsarolta, és politikai karriert csinált a felvétel nyilvánosságra hozatalával.

„Örülök, hogy itt lehetek, és örülök, hogy az egy hónapos Tisza Párt el tudta érni, hogy 14 év után legyen egy ilyen beszélgetés a köztévében”

– mondta Magyar Péter.

Arról beszélt, hogy Orbán és Gyurcsány gyáván megfutott, és Dobrev Klárát és Deutsch Tamást küldték maguk helyett. Szerinte Deutsch vett részt a legkevesebb szavazáson az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben. Megígérte, hogy a TISZA-párt képviselői dolgozni fognak majd az EP-ben.

Dobrev Klára azt mondta, „ezen a csatornán nem sokszor hallották az igazságot: hogy Európa szégyenét úgy hívják, Orbán Viktor”. A DK kistavezetője szerint amikor fontos döntések készülnek az EU-ban, akkor Orbánt kiküldik a mosdóba, így nem fogja tudni elfoglalni Brüsszelt, de komolyn se veszik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A kutyapártos Bruti ereszen csúszásról és kokainozó brüsszeli bürokratákról is beszélt a tévévitán
A Kutyapárt nevében a vitán résztvevő humorista szerint érdemes lenne megversenyeztetni az orosz hackereket, hogy ki tudja feltörni Dzsudzsák Balázs külügyminisztériumi email címét.

Link másolása

Mi nem vagyunk harci kutyák, szeretjük a békét - ezt Tóth Imre Bruti mondta a tévévitán. Az MKKP jelöltje beszélt az orosz hekkerek kapcsán a kiberbiztonság , és azt mondta, érdemes lenne megversenyeztetni őket, hogy ki tudja feltörni Dzsudzsák Balázs külügyminisztériumi email-címét.

A közmédia híradójában azt szokta hallani, hogy Európa legnagyobb ellensége Brüsszel, ezért érdemes lenne szerinte körbekeríteni kerítéssel.

Ereszen csúszásról és kokainozó brüsszeli bürokratákról is beszélt. Gyorsan hozzátette, Deutsch Tamás nem a bürokraták közé tartozik ebben a szövegösszefüggésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter az EP-vita után: Amit Deutsch Tamás művelt, az valami egészen gyalázatos volt
Már most is egy másik Magyarországon élünk - mondta a köztévés EP-vita után a TISZA Párt alelnöke. Azt ígérte, hogy ha a Fidesz listavezetője hajlandó egy valódi vitában résztvenni, akkor oda ő is elmegy.

Link másolása

Csütörtök este 22 órakor véget ért a köztévében megrendezett EP-választási vita, a pártok listavezetői között.

Az adás után Magyar Péter visszatért a Várkert Bazár elé, ahová tüntetést hívott össze, és arra kérte a híveit, hogy nézzék együtt a vitaműsort.

A TISZA Párt alelnöke a zászlókat lengető és fáklyákat tartó tömegnek elmondta, hogy a vita, valójában nem volt vita. Ugyanakkor kiemelte, hogy amit a Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás művelt, és amit élőben végig kellett néznia, az "egészen gyalázatos volt".

A politikus szerint minden határon túl ment, hogy mint egy "droid", a betanult szöveget mondta. És ez ma Magyarország családbarát, keresztényi, polgári jobboldalnak ő a listavezetője - tette hozzá. "Én őszintén sajnálom a Fidesz-szavazókat" - mondta, hozzátéve: Nem érti Orbánt, mert Deutsch helyett csak alkalmasabbakat találhatott volna.

Majd megjegyezte, hogy a tévés adás után nem tudott találkozni a köztévé vezetőjével, és senki nem is tudta megmondani, hogy bent volt-e az épületben.

Dobrev Klára felkérésére, hogy minden listavezető menjen el az ATV hétvégi vitájára, végül úgy reagált, hogy mivel a Fideszes Deutsch Tamás nem hajlandó elmenni vitázni, így ő nem menne el más ellenzéki pártokkal vitatkozni. Magyar Pétert azt mondta, hogy akkor menne el egy vitára, ha Deutsch Tamás hajlandó lenne egy valódi vitát is lefolytatni, és nem biodíszletként menne be egy ilyen műsorba.

Végül elmondta, hogy a hátralévő időben megy még több megyébe, majd június 8-án a Hősök terén tartanak egy tüntetést. Azt kérte, hogy ne csüggedjenek a hívei, legyenek aktívak, beszéljenek mindenkivel, mondják el, hogy van egy alternatíva Magyarország számára.

VIDEÓ: A Várkert Bazár előtt


Link másolása
KÖVESS MINKET: