HÍREK
A Rovatból

Hatalmas fordulat: „Drasztikusan csökkenti a katonai tevékenységet” Oroszország Kijevben és Csernyihivben

A béketárgyalások eredményeivel indokolják az oroszok a döntést. Az ukránok szerint valójában nem tudják megoldani az utánpótlást.

Link másolása

Alekszandr Fomin megerősítette, hogy Moszkva több fronton „drasztikusan csökkenti a katonai tevékenységet”, írja a CNN az orosz állami média alapján. A lépést a két ország keddi, isztambuli béketárgyalását követően jelentették be.

Az orosz védelmi miniszterhelyettes „az Ukrajna semlegességéről és nem nukleáris státuszáról szóló megállapodás előkészítéséről, valamint Ukrajna számára biztonsági garanciák nyújtásáról szóló tárgyalások a gyakorlati megvalósulásával" indokolta a lépést. Hangsúlyozta, hogy „az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma a kölcsönös bizalom növelése és a további tárgyalásokhoz szükséges feltételek megteremtése, valamint a fenti megállapodás aláírásáról szóló megegyezés végső céljának elérése érdekében" határozott a csapatkivonásokról Kijev és Csernyihiv térségében.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara korábban egy Facebook posztban úgy fogalmazott, hogy „az orosz ellenség nem érte el támadó hadművelete célját”, ezért „bizonyos egységei” már meg is kezdték a kivonulást a két területről.

A posztban felhívják a figyelmet arra, hogy továbbra is „nagy kockázata” van annak, hogy az orosz erők civileket és polgári infrastruktúrát támadnak. Komoly gondot jelent az oroszoknak az utánpótlás szervezése, mivel kevesen „ hajlandók részt venni az úgynevezett különleges műveletben”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

Link másolása

Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

„Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

„Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kitört ablak, rohadó ajtók – Magyar Péter egy lepusztult kórház képével üzent a propagandistáknak
Szerinte a politikai üzenetekre elköltött 1309 milliárd forintnak jobb helye is lett volna.

Link másolása

Új poszttal jelentkezett a Facebookon kedd délután Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy borzalmas állapotban lévő épület fotóit osztotta meg, elmagyarázva azt is, hogy mi látható azokon.

Bejegyzését Kedves Propagandisták! megszólítással kezdi, majd azt írja:

„Ez itt nem egy airsoft pálya, hanem egy neves alföldi kórház, 2024-ben, 40 ezer milliárd forint uniós pénz felhasználása után.”

„Aki szerint rendben van, hogy a kormány az utóbbi öt évben 1309 milliárd forintot költött propagandára és közben sok kórház így néz ki, sok helyen nem működnek a liftek és az ápolók ölben viszik lépcsőkön az operált betegeket, sok műtőben nem működik a légkondicionáló és nyáron 35 fokban operálnak a sebészek, az június 9-én szavazzon a Fideszre.”

Ugyanakkor rögvest fel is ajánlja saját alternetíváját:

„Mindenki másnak, ott a TISZA.”

Magyar Péternek ezen a posztján alig több mint negyed óra alatt már 3000 reakció gyűlt össze, többségében dühös és szomorú fejek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Szijjártó Péter ezúttal a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna uniós támogatását
2 milliárd euró kifizetését akadályozza a magyar kormány. A külügyminiszter ezt azzal indokolja, hogy Ukrajnában visszavonnák a Richter tucatnyi gyógyszerének engedélyét.

Link másolása

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak refinanszírozására szolgál – írja a hvg.hu.

A blokkolt pénzek az Európai Békekeretbe tartoznak, amely egy uniós költségvetésen kívüli eszköz és a tagállamok külön befizetéseiből működik. Az ukránok fegyveres védelmének támogatása érdekében az EU úgy döntött, hogy ebből a keretből visszafizetést igényelhetnek azok a kormányok, amelyek saját készleteik egy részét átadták Ukrajnának. A visszatérítés aránya körülbelül 60 százalék – részletezi a hvg.hu. A tagállamok 500 millió eurónként növelték a befizetéseket, amely így elérte a 6 milliárd eurót. A kifizetés engedélyezéséhez szintén szükség volt a tagállamok hozzájárulásához.

Azonban a nyolcadik részlet kifizetését a magyar kormány blokkolta, és ez azóta is tart, sőt, mint kiderült, bár további részleteket is lehívnának a kormányok, a magyar vétó ezekre is kiterjed.

Szijjártó érveléséről az MTI is beszámolt. E szerint a külgazdasági miniszter a külügyminiszterek luxemburgi ülésén kijelentette:

„Amíg nem kapunk garanciát az ukrán féltől arra, hogy befejezik, és nem kezdik újra az Ukrajnában aktív magyar cégekkel szembeni boszorkányüldözést, addig mi nem tudunk ilyen döntésekhez hozzájárulni.”

A magyar kormány egy évvel ezelőtt azt kifogásolta, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepeltette az OTP-t. Később az ukránok levették a listáról az OTP-t, néhány napja pedig magát a listát is megszüntették – utóbbi Szijjártó szerint szintén csak az ukrán fél önkényének a jele. Újabb indokként pedig azt hozta fel a miniszter, hogy az ukránok 14, a Richter által forgalmazott gyógyszernek vissza akarják vonni az engedélyét, ezt pedig szerinte semmi sem indokolja.

Link másolása
KÖVESS MINKET: