News here
hirdetés

HÍREK

Halálfal tizedeli a madarakat a Váci úton

Az üvegfal 5 emelet magasan húzódik, 60 méter széles, és semmit nem érnek a rá ragasztott matricák.

Link másolása

hirdetés

Megdöbbentő felfedezést osztott meg a Facebookon a Fióka és Madármentés oldala. A madárvédő szervezet bejelentésre érkezett ki a Váci út 45. alatti irodaházhoz, ahol

egy 5 emeletes magasságban megépített, 60 méter hosszú üvegfal nap mint nap madarak tucatjait pusztítja el.madár01madár03madár13

Az üvegfalat korábban egy reklámplakát borította

A madármentők most azt szeretnék elérni, hogy - mivel a kiragasztott sziluett matricák teljesen haszontalannak bizonyultak - az üvegfalra minél hamarabb kifeszítsenek egy takaró-hálót az illetékesek, és véget érhessen az állatok értelmetlen pusztulása.

Egy megosztással te is segíthetsz, hogy minél hamarabb elérjék ezt a célt!

hirdetés

A Fióka és Madármentés Facebook-bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

Halál-fal a Váci út 45. szám alatti irodaháznál. A mai napom legrémesebb része kétség kívül ez volt. Telefonon kaptunk egy bejelentést, hogy egy irodaház előtt sérült és halott madarak borítják a járdát. Odaérve láttam, igaz a hír.

A Váci út 45. szám alatti irodaház udvarát egy kb 60m hosszú, 5 emelet magas üvegfal választja el a Váci úttól. Ez az építészetileg is eléggé öncélú üvegfal az, ami tizedeli a madarakat. Kocsiból kiszállva egyből jó pár tetemet láttam, amit a járókelők néma iszonyattal az arcukon kerülgettek, majd jobban körülnézve találtam pár még élő, sérült madarat is, akik az épület udvarán levő "virágágyásban" kuporogtak, illetve a környező fákra még fel bírtak evickélni, de ..... de alig éltek.madár04madár05madár12

Az, hogy ez az üvegfal a "halál-fal", azt sajnos élőben láttam bebizonyosodni,

amíg a tetemeket szedtem össze, addig a szemem láttára repült neki egy fenyőrigó az üvegnek olyan sebességgel, hogy az üvegfalról kb 6m-t pattant vissza egészen a szervizút úttestjéig.

Még élt, de csőréből vér szivárgott, nem nagyon volt magánál. Őt gyorsan biztonságba helyeztem, mielőtt egy kocsi áthajtott volna rajta. Életben maradása kétséges, szörcsög a tüdejében a vér.madár10madár11

Értesítettem a területileg illetékes Zöldhatóság (Pest megyei kormányhivatal környezetvédelmi főosztálya) ügyeletét, átküldtem a helyszíni fotókat is. Abban maradtunk, hétfő reggel egyeztetünk, és együtt megkeressük hétfőn az épület tulajdonosát, hogy SOS tetessenek az üvegfalra egy takaró-hálót, olyat, amivel az építkezések állványzatát szokás beborítani. Aztán az időjárás javultával a mostani teljesen haszontalan sziluett matricák helyett az üvegfalra tegyenek hatékonyabb üvegfóliát.

Most, ahogy a helyszínen láttam, és a nagyon kedves és udvariasan segítőkész biztonságiaktól megtudtam, úgy

napi 50 madár pusztul ott el, sérül meg végzetesen.

Ezt nem szabad hagyni. Kérem, segítsen mindenki megosztásokkal, hogy minél több médiumhoz jusson el a hír, hogy az épület tulajdonosai minél előbb tudjanak róla, hogy mielőbb intézkedni tudjanak, mert erősen bízom abban, hogy azonnal intézkedni fognak. (András)

Képek: Fióka és Madármentés Facebook

Segíts te is azzal, hogy megosztod ezt a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Brit hadifogoly: Rosszabbul bántak velünk az oroszok, mint egy kutyával
Aiden Aslin több hetet töltött orosz fogságban, ahol megkéselték, a tetoválásai miatt megverték, és csak kenyeret és vizet kapott, azért is könyörögnie kellett.

Link másolása

hirdetés

"Rosszabbul bántak velünk, mint egy kutyával" - mondta el az orosz börtönből kiszabadult Aiden Aslin. A brit férfi Ukrajnában esett fogságba és egy fogolycsere keretében szabadult ki. Öt brit állampolgár lett szabad, rajta kívül még köztük John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill és Shaun Pinner.

Az ukránok oldalán harcoló, áprilisban elfogott férfi a Sunnak beszélt arról, hogy minden reggel el kellett énekelniük az orosz himnuszt, mert ha nem tették meg, akkor megverték őket. Elárulta, hogy a fogságban megkéselték és a tetoválásai miatt megverték - írja a BBC.

Aslint a délkeleti Mariupol városában fogták el, és a magát Donyecki Népköztársaságnak kikiáltott bíróság elé állították, ahol halálbüntetésre ítélték.

A brit katonát egy kétszemélyes cellában tartották fogva három társával együtt. Egy tetves szőnyegen tudott aludni, de nem volt vécé, és csak üres palackot tudtak arra a célra használni. Három hétig csak kenyeret és vizet kaptak, és még a vízért is könyörögniük kellett - mondta.

Beszámolója szerint az oroszok egyszer hátba szúrták. Tudta, hogy akár meg is ölhetik - mesélte az interjúban. Egy orosz őr megkérdezte tőle, hogy gyors vagy szép halált szeretne.

Később azért verték meg, mert az oroszok szerint egy Ukrajnára utaló tetoválása van, majd azért bántalmazták, mert egy másik tetoválás szerintük azt mutatta, hogy Szíriában járt. Mikor az útleveléből kiderült, hogy brit, szintén megütötték.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Magyarország továbbra is ad vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak
A hétvégén a szlovák külügyminisztérium jelentette be, hogy ők már nem adnak ki vízumot, ahogy a csehek és a balti országok sem.

Link másolása

hirdetés

Szlovákia sem ad ki humanitárius vízumot olyan orosz állampolgároknak, akik a részleges katonai mozgósítás vagy Vlagyimir Putyin rezsimje általi üldözés elől menekülnek - írja a Paraméter Juraj Tomaga, a szlovák külügyminisztérium szóvivőjének közlése alapján.

Ezt már korábban már Csehország is bejelentette, ahogy a balti országok, Litvánia, Lettország és Észtország is.

Ahogy a 24.hu kiszúrta, pénteken Szijjártó Péter a TASZSZ orosz hírügynökségnek New Yorkban azt mondta, hogy

„Magyarország nem tervezi megtagadni a schengeni vízumot, így a többszöri beutazásra jogosító vízumot sem az orosz állampolgároktól”.

„A vízumpolitika schengeni politika, ezért schengeni tagállamként megvan az eljárás, hogyan kell ezt megtenni. Nem született döntés arról, hogy leállítsuk a schengeni vízumok kiadását orosz állampolgárok számára” - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint nem az ő dolga megvitatni azoknak az országoknak a döntését, amelyek nem adnak ki vízumot orosz állampolgároknak.

hirdetés
„Mi nem hoztunk ilyen döntést. Miért kellett volna így hoznunk? Folytatjuk a vízumok kiadását az orosz állampolgárok számára”

- mondta a miniszter.

Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlése miatt utazott New Yorkba, ahol egyedüli uniós külügyminiszterként találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is. Később kiderült, hogy az Európai Unió kifejezetten kérte a tagállamokat, ne folytassanak kétoldalú megbeszéléseket az orosz diplomácia vezetőjével.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Elárverezi Göncz Árpád egykori házát az állam
A teljes bútorzattal és a benne található ingóságokkal együtt 496.818.000 forintos kezdőáron kínálják.

Link másolása

hirdetés

Közel 500 milliós induló összeggel árverezik el Göncz Árpád egykori házát - vette észre a Klubrádió.

A II. kerületi Vérhalom téren álló kétszintes villában lakott a 2000-es évektől az egykori köztársasági elnök és feleségével, az életük utolsó éveit ebben az épületben töltötték.

Most ezt az ingatlant hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a honlapján.

Az épület 1854 négyzetméter, alagsorral és padlástérrel is rendelkezik. Teljes bútorzattal és a benne található ingóságokkal együtt 496.818.000 forintos kezdőáron kínálják.

Göncz Árpád egykori otthonára szeptember 30-ig lehet licitálni az érdeklődőknek.

A hirdetményt ITT lehet megnézni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Videó: Tengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona Kanadában
A viharral rekordalacsony légnyomás, valamint közel 180 km/órás széllökések érkeztek, és áram nélkül maradtak az otthonok.

Link másolása

hirdetés

A hét elején még a karibi szigetvilágban pusztító Fiona csütörtökig hurrikánként tombolt és tempósan közelített Kanada felé. A szakemberek szerint ilyen erős vihar még nem fenyegette az országot, a veszélyeztetett helyeken élőket ezért igyekeztek kitelepíteni vagy felkészíteni őket az ítéletidőre.

A vihar végül időnként 160 km/órás széllökésekkel érte el a szárazföldet, és rengeteg csapadékot zúdított a térségre. Az ott lakók közül többen azt mondták, hogy még sosem láttak ilyet -

írja az RTL.hu.

VIDEÓ: Az RTL Híradó által közzétett felvétel

Fiona lett az eddigi legalacsonyabb légnyomással rendelkező vihar Kanadában, a ciklon belsejében 931,6 hPa-os légnyomást mértek Hart-szigetén - írja az Időkép.

A szerdán még 4-es erősségű hurrikánként tomboló Fiona. észak felé haladva sokat veszített erejéből, de így is pusztítót szélviharral, heves esőzésekkel és hatalmas hullámokkal érte el Új-Skócia, Quebec és Új-Fundland partjait. A legerősebb széllökés a 179 km/h-t is elérte, de többfelé 110-150 km/órás széllel tombolt a vihar, ami fákat döntött ki, épületeket rongált meg, és alaposan megtépázta a villamoshálózatot is.

hirdetés

Ennek következtében a térségben több százezer háztartás marad áram nélkül. A hatalmas hullámok elárasztották a partmenti településeket: az Új-Fundland délnyugati csücskében fekvő Channel-Port aux Basques településen és környékén néhány épület ledőlt vagy a tengerbe csúszott bele.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: