hirdetés

HÍREK

Hadházy Ákos váratlanul bemutatta a hatvanpusztai Orbán-birtokról készített fotóját a Hír TV-ben

A képviselő egy élőben rögzített vitán vett részt Budai Gyula fideszes képviselővel, amikor előhúzta a nagyméretben kinyomtatott képet.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Hadházy Ákos az RTL Klub stábjával repült a hatvanpusztai Orbán-birtok fölé, amelyről fotót is készített.

A független országgyűlési képviselő hétfő este a Hír TV Csörte című műsorának vendége volt, amelyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselővel vitázott.

Hadházy már a beszélgetés első perceiben meghúzta a váratlant: egyszercsak elővett egy nagyméretben kinyomtatott fotót, mégpedig azt, amelyet a hatvanpusztai Orbán-birtokról készített.

"Ha már ilyen lehetőségem van, hogy eljöhettem a HírTV-be, ahova nem nagyon jöhettem, hadd mutassak egy olyan képet, ami a kormánytól független sajtóban elég sokat jelen volt, de a Hír Televízióban sajnos valahogy nem ütötte át az ingerküszöböt"

- mondta.

hirdetés

A műsorvezető M. Dobos Marianne a műsoridőre hivatkozva többször is megpróbálta félbeszakítani Hadházyt, aki végül végigmondhatta a mondanivalóját. M. Dobos Marianne ezután tisztázta, hogy a Hír TV "nagyon sokszor" behívta a független képviselőt műsorokba, de Hadházy kikötötte, hogy csak élő adásba szeretne jönni, és "most állt össze a feltétel", amit a politikus eléjük támasztott.

Budai így reagált a Hadházy által elmondottakra:

"Képviselő Úr, ha Ön bejárna a parlamentbe (...), akkor ott elmondhatná a véleményét. (...) Egy dologra viszont nem vállalkozok: nem vagyok postás, hogy azt, amit Ön mutogat, én ezt bárkinek közvetítsem. Ön országgyűlési képviselő, ugyanolyan, mint én, mandátuma van, jöjjön be, ott a parlamenti műfaj, és el tudja mondani. Mint ahogy ma ezt a témát elmondták a parlamentben és a miniszterelnök válaszolt rá. Ha Ön úgy gondolja, hogy én postás vagyok és adjak át dolgokat, akkor nagyon messze áll a valóságtól."

Hadházy ezután a műsorvezető kérdésére elmondta, azért nem vesz részt a parlamenti üléseken, mert nem tetszik neki, hogy hiába mond el ott valamit, azt a kormányközeli sajtóban nem közvetítik az emberek felé.

A független képviselő hétfőn a Facebook-oldalán így foglalta össze a Hír TV-ben történteket:

" Azt gondoltam, ha most először behívtak ebbe a tévébe, élő műsorba, akkor hadd lássák a megtévesztett szavazók legalább egyszer a hatvanpusztai grandiózus építkezést. Ezért kinyomtattam és bevittem... És beszeltem arról is, hogy miből finanszírozza az építkezést Orbán apuka, akiről a miniszterelnök tegnap azt mondta, hogy nem mer beleszólni az ügyeibe... A bizarr “vitában” azt is megtudtuk, hogy Budai Gyula egyetlen általa “feltárt” ügyét sem követte ítélet. És azt is, hogy csak 2010-ig szólt a megbízása, ami utána történt/történik, azzal ő már nem foglalkozik."

Forrás: 444.hu

A teljes vitát itt lehet megnézni, Hadházy akciója az 5. perctől tekinthető meg.

Hadházy Ákos a Hír TV-ben


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Kossuth rádió: Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”

Eredetileg arra kereste a választ a műsorvezető, miért voltak olyan kevesen az ellenzék nagygyűlésén, végül máshova lyukadt ki.
Fotó: ATV Magyarország/Youtube - szmo.hu
2021. október 27.


Link másolása

hirdetés

Kedden az állami Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című délutáni műsorában ismét téma volt az ellenzék. Arra keresték a választ, miért voltak olyan kevesen október 23-án az ellenzéki összefogás hívei. A műsorvezető felkonferálásában beszélt Márki-Zay Péterről, a Békemenetről, a 15 évvel ezelőtti „rendőrterrorról” és arról, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat - írja a 24.hu.

Ezután hozzátette, hogy „ugyanezen az elven”, tehát hogy a Gyurcsány-ellenes tüntetők is fasiszták lehettek, maga Dobrev Klára is döntő szerepbe került 2006-ban.

Dobrev Klára is döntött 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Az Elk*rtuk című film politikai krimi narratíváját ezzel gyakorlatilag tényként közölte az állami rádió műsorvezetője. Az idézett részlet visszahallgatható a Médiaklikk oldalán.

Miközben több tízezer magyar vonult október 23-án olaszokkal és lengyelekkel együtt a béke és az emlékezés jegyében a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen az Erzsébet térig, hogy aztán ott meghallgassák a miniszterelnök beszédét, az Andrássy út túlsó végén csupán néhány ezer szimpatizáns gyülekezett az ellenzék színpada előtt. Nyilván csalódást keltő lehetett, hogy az előválasztás után ilyen rövid idővel ennyire kevés embert tudtak mozgósítani. De mit gondolnak önök, mi lehet ennek az oka? A sokszínűség jegyében egyébként több ellenzéki vezető is beszédet mondott, így az ellenzék új arca, Márki-Zay Péter mellett például Dobrev Klára is, akinek a nagyapja egyébként éppen 65 évvel ezelőtt, október 23-án lett az MDP KV Katonai Bizottság tagja és aki fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalomban résztvevőket. Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. A DK miniszterelnök-jelöltje most beszédében mégis azt hangsúlyozta, hogy ’56 mindenkié és úgy fogalmazott, egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat, nehogy elszúrjuk. De vajon, miért állt ki az ellenzék ezen a napon? Mit szerettek volna hirdetni, és miért volt olyan kevés az érdeklődő?

Régóta boncolgatják, hogy mennyire kiegyensúlyozott az állami média politikai szempontból. A vezérigazgató, Papp Dániel, néhány nappal ezelőtt a Figyelőnek nyilatkozott, miszerint az MTVA pártoktól független, objektív, az a célja, hogy mindent tényszerűen közöljön, viszont maga a hír nem pártfüggetlen.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Büntetőfeljelentést tesz Kálomista Gábor, mert szerinte szabotálni akarták az Elk*rtukot

A film producere az Origónak azt mondta: a „Gyurcsány-kommandó” újabb támadásáról van szó.
Fotó: Megafilm - szmo.hu
2021. október 27.


Link másolása

hirdetés

Az Origo még szombaton írt arról, hogy Kovács Gábor filmproducer azt javasolta az embereknek egy Facebook-posztban: "mindenki foglaljon sok helyet az Elk*rtukra". A kormánypárti lap szerint a filmproducer posztjában közben arra utal, hogy a vetítésre már ne menjenek el az emberek.

Kálomista Gábor, a film producere még a premier előtt azt mondta, a foglalások alapján telt házra számítottak, de a vetítés előtt fél órával még több tucat jegy volt, amit nem vettek át.

Az Origo megkeresésére most úgy reagált:

"Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen"

A lap szerint Kálomista azt is hangsúlyozta, "mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni az Elk*rtukat".

"Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél"

- fogalmazott a lap szerint a film producere.

hirdetés

A Filmforgalmazók Egyesülete által közzétett adatok szerint egyébként az Elk*rtuk a Dűne és a Venom 2 mögött a harmadik legnézettebb film volt a hétvégén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Már 1600 milliárd forintnál jár a Liszt Ferenc repülőtérért felkínált összeg

A 24.hu szerint az azonban egyelőre még nem egyértelmű, hogy a teljes összeget az adófizetők állják-e.

Link másolása

hirdetés

Már 4,44 milliárd eurónál, vagyis 1600 milliárd forintnál jár a Budapest Airportért felkínált vételár - írja a 24.hu. A lap megjegyzi:

a magyar kormány egy éve 3 milliárd euró körüli ajánlatot tett, néhány hónapja 4 milliárddal próbálkoztak, majd ezt az összeget is felsrófolták, így már 4,44 milliárd eurónál (1600 milliárd forintnál) tartanak.

A 24.hu szerint az ajánlattevők úgy számolnak, hogy a befektetés 15 év alatt megtérülhet. A lap által megkérdett szakértők szerint ez igen ambiciózus terv, tekintve, hogy rengeteg fejlesztésre, beruházásra is szükség lesz, a növekvő forgalom kiszolgálásához például új terminálra, de emellett új parkolóra, szállodákra és cargofejlesztésre is költeni kell.

Az viszont egyelőre még nem egyértelmű, hogy a 4,44 milliárd eurós vételár teljes egészében a költségvetését terheli-e, vagy egy részét a lehetséges befektetőtársak, a nemzeti olajvállalat, a Mol Nyrt., valamint az Indotek Zrt. állja.

Orbán Viktor múlt héten azt nyilatkozta: "az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van, ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni. A vásárlás bármelyik pillanatban lezárulhat".

Erről beszélt Gulyás Gergely is a múlt heti kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy akár az év végéig, de legkésőbb jövő év elején lezárul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér visszavásárlásának folyamata. Gulyás azt mondta, már csak a technikai részletek rendezése maradt hátra, így a 2007-es privatizáció után ismét magyar kézbe kerül a repülőtér.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Több mint 3100 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, meghalt 36 beteg

1798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt 24 órában

3125 új fertőzöttet igazoltak,

ezzel a járvány kezdete óta összesen 855 339 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 36 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 30 647 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 796 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 28 257 főre emelkedett.

1798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 943 832 fő, közülük 5 724 539 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 141 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: