News here
hirdetés

HÍREK

Hadházy Ákos: Erdélyben két héten keresztül szavazhatnak reggel hattól este tízig a kettős állampolgárok

Az itthon adózó, de nyugaton dolgozó magyarok ezzel szemben csak április 3-án voksolhatnak egy-két helyen, levélben pedig továbbra sem.

Link másolása

hirdetés
"Erdélyben két héten keresztül szavazhatnak reggel hattól este tízig. Ha jól szavaznak, Tiborcz üzlettársa milliárdokat kaphat továbbra is"

- írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán. A független politikus Szijjártó Péter legutóbbi bejelentését osztotta meg. Ebben a miniszter arról beszélt, hogy az erdélyi kettős állampolgárok hogyan voksolhatnak majd és mire számíthatnak, ha a Fidesz kormányoz tovább a választások után.

Hadházy szerint "több, egészen döbbenetes, botrányos és vérlázító dolgot" jelentett be Szijjártó Péter:

"Erdélyben három helyen, március 19-től, reggel hattól este tízig szavazhatnak kettős állampolgár honfitársaink.

(De természetesen levélben is megtehetik, sőt odaadhatják másnak is, hogy vigye be a külképviseletre. Sőt, 15-20 ezer halott is meg fogja kapni a szavazólapokat, senki nem fogja ellenőrizni, hogy más szavazott-e helyettük. A Magyarországra adózó, de Nyugat-Európában dolgozó magyarok viszont országonként egy-két helyen, csak április 3-án reggel 7 és este 7 között szavazhatnak, levélben 'természetesen' továbbra sem)" - írja posztjában a politikus.

Majd azzal folytatja:

"Hozzáteszi, hogy ha jól viselkednek, továbbra is kapnak pénzt a nagyvállalkozók. Mint például az a vállalkozó, aki egymaga 37 milliárd forintot (!!!!) kapott egy gyergyóremetei tejpor- és krumplifeldolgozó üzemre ."

hirdetés

Hadházy úgy véli, hogy "Balázs Attila talán erdélyi származású, de nem ezért kapja ezt a horribilis pénzt, hanem mert Tiborcz üzlettársa. Többek között ő akarja felépíteni Zugló központjában a 4000 lakást, az önkormányzatot megkerülve, 'nemzetgazdaságilag kiemelten fontos projektként'.

Természetesen nem ördögtől való bizonyos jól működő vállalkozást támogatni, de nem így:

ennek az erdélyi honfitársunknak annyi pénzt dob oda a magyar kormány, amennyiért egy átlagos magyar ember 12 ezer évig (!) dolgozhat.

Ha az őskor óta bejár dolgozni, akkor fog annyit keresni, amennyit ez az ember kap most. Felelős kormány támogatott hitelekkel segítené az ottani magyar vállalkozókat, és a magyar oktatást támogatná átlátható, ellenőrizhető módon" - vélekedik az ellenzéki politikus.

Hadházy azt ígéri:

"Az új kormány véget fog vetni az ellenőrizhetetlen pénzesőnek Erdélyben is! A talpnyaló erdélyi politikusok talán ettől félve nem hajlandóak fogadni Márki-Zay Pétert. Pedig tudják jól, hogy a határon túli magyarok támogatása nem állna le, csak nem néhány nagytőkés kapna felfoghatatlanul sok pénzt, hanem sok százezer magyar kapna valódi segítséget."

Végül hozzáteszi: "FONTOS! Nem dühöngeni vagy másokat szidalmazni kell az ilyen megszólalások miatt, hanem minél több embert meg kell győzni, hogy menjen el szavazni április 3-án!"

VIDEÓ: Szijjártó Péter bejelentésehirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Putyin visszaszólt a nyugati vezetőknek, akik a félmeztelen fotóin élcelődtek
Szerinte ők hasonló helyzetben „gusztustalan látványt nyújtanának”.

Link másolása

hirdetés

A napokban tartották a G7-tagállamok németországi csúcstalálkozóját, ahol a fontos megvitatandók – például az Oroszországgal szembeni szankciók bővítése – mellett viccelődni is volt ideje az államfőknek. Élcelődésük tárgya pedig nem más volt, mint az orosz elnök – vette észre az RTL.hu.

Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azzal viccelődtek, hogy meg kell mutatniuk a mellizmukkal, hogy keményebbek Putyinnál – ebbe idővel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is bekapcsolódott. A vezetők ezzel természetesen Putyin félmeztelenül lovaglós fotóira utaltak. Ezt persze Putyin sem hagyhatta szó nélkül, egy csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta:

„Nem tudom, hogy akartak levetkőzni, derék alatt, vagy felett? De szerintem mindkét esetben gusztustalan látványt nyújtottak volna.”

A háborút kirobbantó orosz elnök azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy olyan jól nézzenek ki, mint ő, le kell mondani a káros szenvedélyekről, a túlzott alkoholfogyasztásról, edzeni és sportolni kell. De Boris Johnson egy másik megnyilvánulására is reagált. Az angol miniszterelnök korábban azt mondta, ha Putyin nő lenne, most nem lenne háború. Erre az orosz elnök annyit üzent: négy évtizeddel ezelőtt épp Margaret Thatcher brit miniszterelnök döntött úgy, hogy csapatokat küld a Falkland-szigetekre. Ez pedig szerinte kizárólag a britek birodalmi törekvéseit szolgálta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Az Alkotmánybíróság elkaszált rendelkezéseket, amelyek a Balaton beépítését segítették
Miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni eddig beépítési korlátozásokat.

Link másolása

hirdetés

Alaptörvény-ellenesnek nyilvánított és megsemmisített néhány törvényi passzust, amelyek megkönnyítették a Balaton-part beépítését – írja a 444.

A lap szerint eddig miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni az amúgy érvényes beépítési korlátozásokat, és

megfelelő papír birtokában a part 30 méteres sávján belül is építkezhettek, túlléphették a településrendezési tervben előírt beépítettség és beépítési magasság maximális mértékét, ezek mellett pedig csökkenthető volt a strandok, kempingek, zöldterületek partszakasza.

Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint rendeletekben nem, legfeljebb törvényekben lehetne ilyen kivételekről határozni. Az Ab kimondta, hogy ebben a formában a szabályozás gyengíti az Alaptörvényben foglalt egészséges környezethez való jog garanciáit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Solymár mellett egyre több Budapest-környéki települést sújt a vízhiány
Már legalább tíz településen vezettek be vízkorlátozást.

Link másolása

hirdetés

Ahogyan azt megírtuk, Solymáron már hétfő akadozik a vízellátás, emellett vízkorlátozást is bevezettek: jelenleg közel háromezer embert érint a vízhiány. A Duna Menti Regionális Vízmű közleménye azonban rámutat, hogy nem csak ott rossz a helyzet: több másik településen is korlátozásokat vezettek be.

Solymár mellett Üröm, Piliborosjenő, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka és Szentendre is érintett.

Ezeken a településeken a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása érdekében arra kérik a lakosokat, hogy törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását – ide tartozik például a medencetöltés. Kérik továbbá, hogy mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

De az önkormányzatokat is arra kérik, szüneteltessék a közterületi locsolást. Ezt elsősorban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerinti, rendkívüli hőség miatt kérik, hiszen az ilyen időben az ivóvízfogyasztási igény tovább fog növekedni.

A Telex azt írja olvasói visszajelzések alapján, hogy szerda óta Pilisszentlászlón sincs víz, Pest megyén kívül pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén is hektikus a vízellátás, a lakosok alig tudnak mosni és tisztálkodni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Van, ahol már 29 fokos a Balaton, a Velencei-tó 27,5 fokig melegedett
A Duna és a Tisza vize sem hűsítő már.

Link másolása

hirdetés

A Telex információi szerint a mérőpontok közül Siófoknál a leghűvösebb a magyar tenger vize, ott „csak” 26,2 Celsius-fokra tudott még felmelegedni.

Az északi parton található Gyenesdiásnál azonban a Balaton hőfoka már elérte a 29,1 Celsius-fokot.

De olyan meleg van, hogy még a Duna is 24-25 fokos: Bajánál 24.7, míg Budapestnél 25,7 fokot mértek. A Tisza pedig 27,7 fokig is fel tudott melegedni Szegednél.

A Velencei-tó vize sem túl hűsítő már, Agárdnál 27,5 Celsius-fokos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk