News here
hirdetés

HÍREK

Fürdőruhás kisgyerekek videóit ajánlja pedofiloknak a YouTube rendszere?

A The New York Times újságíróinak a cég azt mondta, dolgoznak az ajánló-rendszerük szigorításán, mert a gyermekek védelme számukra mindennél fontosabb.

Link másolása

hirdetés

A mértékadó amerikai napilap február óta követi nyomon a "YouTube-ügyet". Akkor fedezték fel az első cikkeket - többek között a Wired nevű, infotechnológiával foglalkozó weboldalon - arról, hogy a Youtube algoritmusa gyakorlatilag a pedofilok "digitális játszóterévé" teszi a videómegosztó csatornát.

A The New York Times egy Rio de Janeiróban élő édesanyát, Christine-t szólaltatott meg az ügyben, aki elmesélte: egy nap a tízéves kislánya és a barátnője úgy döntöttek, feltöltenek magukról egy videót a Youtube-ra arról, ahogy a házuk kertjében, a medencében, fürdőruhában pancsolnak.

Christine elmondása szerint semmi rosszra nem gondolt, ám amikor néhány napon belül a kislánya büszkén mutatta, hogy a videó már 400 ezres nézettségnél tart, szó szerint halálra rémült.

És minden oka megvolt rá. A lap idézi a Harvard Egyetem internettel és közösségi médiával foglalkozó csoportjának vezető kutatóját, Jonas Kaisert, aki csapatával górcső alá vette a videómegosztó oldal algoritmusát, és megállapították:

a YouTube úgynevezett ajánló-rendszere, vagyis az, hogy milyen videókat listáz ki következőnek egy-egy videó megnézése után, gyakorlatilag összeköti a legártatlanabb családi felvételeket a pedofil ragadozókat kifejezetten vonzó, szexuális üzenetű tartalmakkal.

hirdetés

Ez nem azt jelenti, hogy a YouTube-on gyermekpornográfia lenne. De például Christine kislányának és barátnőjének esetében a két tízéves, fürdőruhás gyerek videóját az ajánló algoritmus rendre feldobta olyan tartalmak után, ahol kifejezetten fiatal lányok - 16, 18 évesek, el is mondják a korukat - csábítóan pózolnak fürdőruhában. Míg az előbbi videó teljesen ártatlan, az utóbbi már korántsem, ám a nézettség 70 százalékát generáló ajánlórendszer a kutatók szerint ezt egyértelműen nem veszi figyelembe.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: