HÍREK
A Rovatból

Forradalom vethet véget Putyin uralmának a nyár végére két korábbi Kreml-bennfentes szerint

A Donyecki Népköztársaság volt védelmi minisztere szerint Jevgenyij Prigozsin a zsoldosai átcsoportosításával már megkezdte a puccs előkészítését.

Link másolása

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a nyár végére egy teljes körű forradalommal kell majd szembenéznie – ezt állítja Igor Sztrelkov, a Donyecki Népköztársaság volt védelmi minisztere a Daily Star beszámolója szerint.

A korábban FSZB-tisztként is dolgozó Sztrelkov szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője már megkezdte a puccs előkészületeit a Kreml bennfenteseivel egyeztetve.

„Legkésőbb nyár végén a felismerhetetlenségig megváltozhat az ország belpolitikai helyzete. Prigozsin hadat üzent a katonai és állami elit egy részének és természetesen nincs egyedül”

– írta Telegram-oldalán hozzátéve, hogy a Wagner zsoldosait sietve vonják vissza oroszországi bázisaikba, amely arra enged következtetni, hogy már nincs messze a társadalmi zűrzavar kitörése.

Egyetért Sztrelkov állításaival Abbasz Galljamov, Putyin korábbi beszédírója is, a forradalom szerinte sincs már túl messze, amit már előre jelez az Oroszországba betört Ukrajna-pári önkéntesek térhódítása.

„Belgorodban, Voronyezsben, Brjanszkban és a határ menti más régiókban most valószínűleg sokkal ellentmondásosabb a hangulat, mint az ország egészében. A háború sokkal jobban sújtotta őket, mint a fővárost és a nehézségek ilyen egyenlőtlen eloszlása ​​komoly negatív potenciált jelent”

– mondta Galljamov, aki szerint ebben a helyzetben nem várható semmilyen ellenállás a helyi lakosok részéről a területre behatoló Orosz Önkéntes Hadtesttel szemben.

A volt beszédíró azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Oroszország Ukrajnával határos területe egy Putyintól mentes új Oroszországgá válhat, amely annyira demoralizálhatja a rezsimet, hogy Putyin maga adhatja át a hatalmat utódjának.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kétségbeesve hívott segítséget a tengerbe fulladt magyar turista felesége - újabb részletek az olaszországi tragédiáról
A két magyar turista a vízbe ugrott, de a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, egy 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Mint később kideült, a két magyar turista a vízbe ugrott, de a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

A balesetet a két férfi egyikének felesége jelentette, a nő kétségbeesve hívta a mentőket.

A két úszó közül az egyik már eszméletlen volt, mikor az azonnal kiérkező mentőegységek rátaláltak. Őt a mentők több mint 20 percig próbálta újraéleszteni, mielőtt megállapították a halálát. A második úszót tűzoltóhelikopter segítségével találták meg.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Rossz címre vitték az idős nőt a csípőműtétje után, vadidegen helyen töltötte az éjszakát
Amikor a kórházat értesítették a tévedésről, a betegszállítók azonnal rohantak érte, és másodszorra sikerült elvinni a valódi otthonába.

Link másolása

Egy adminisztrációs hiba miatt teljesen összekavartak mindent egy brit kórház betegszállítói, ezért egy idős asszony ezért egy vadidegen helyen, magányosan töltötte az éjszakát a csípőműtétje után - írta meg a 24.hu.

A 83 éves asszony az operáció után kapott erős gyógyszerek miatt alig volt magánál, amikor a betegszállítók érte mentek, hogy hazavigyék.

Így aztán az idős nőt az otthonától 65 kilométerre fekvő településre, egy másik beteg házába vitték. Amikor megérkeztek, a ház üres volt, de a betegszállítóknak pedig fel volt írva, hol találják a kulcsot, így kinyitották az ajtót és a kába asszonyt lefektették az ágyba, majd magára hagyták.

Amikor a kórházat is értesítették a tévedésről, azonnal rohantak érte, és másodszorra sikerült elvinni a valódi otthonába.

Szerencsére az idős nőnek nem esett semmi baja, miután hazakerült, még viccelődött is, hogy az idegen ágy milyen kényelmes volt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban
A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a rossz időjárás ellenére.

Link másolása

A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban – jelentette az ANSA olasz hírügynökség szombaton.

A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az ANSA híradása szerint a helyszínen van a parti őrség, a tűzoltóság és a rendőrség is.

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A WWF felszólította a kormányt, hogy azonnal vonják vissza a legszennyezőbb cégeket felmentő rendeletet
A szervezet határozott álláspontja, hogy az új iparosítási törekvések kizárólag úgy elfogadhatóak, ha e mellé egy ütőképes, a magyar állampolgárok érdekeit figyelembe vevő és a jogszabályokat szigorúan betartató, megelőző szemléletű megújult közigazgatás is születik.

Link másolása

A WWF Magyarország kielemezte azt a csütörtöki, veszélyhelyzetre hivatkozó kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy szerződéskötéssel megússzák a szankciót akár a legszennyezőbb cégek is.

A WWF a rendelet azonnali visszavonását kéri és tárgyalni szeretni a környezetvédelmi intézményrendszer megerősítéséről.

„A környezetvédelmi intézmények és alkalmazotti státuszok leépítése, a közigazgatásban tapasztalható egyre növekvő szakemberhiány, a környezetügyi irányítás feldarabolása egy olyan tendenciává vált, ami az elmúlt két évben markánsan kirajzolódik.

Határozott álláspontunk, hogy az új iparosítási törekvések kizárólag úgy elfogadhatóak, ha e mellé egy ütőképes, a magyar állampolgárok érdekeit figyelembe vevő és a jogszabályokat szigorúan betartató, megelőző szemléletű megújult közigazgatás is születik”

– áll a WWF állásfoglalásában, amelyet itt lehet teljes egészében elolvasni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: