News here
hirdetés

HÍREK

Forbes: Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc is ott vannak a világ leggazdagabb emberei között

Az orosz-ukrán háború és a gazdaság világszintű megtorpanása miatt nemcsak a listán szerepelnek kevesebben, de összesített vagyonuk is megcsappant.
Fotó: Youtube/ InfóRádió és 444 - szmo.hu
2022. április 06.


Link másolása

hirdetés

Megjelent a Forbes 2022-es listája, a világ leggazdagabb embereiről, amelyen idén két magyar is szerepel.

A leggazdagabb magyar Csányi Sándor, aki a világ 2190. leggazdagabb emberének számít, 1,3 milliárd dolláros vagyonával. A másik befutó magyar pedig Mészáros Lőrinc, akinek vagyona 1,2 milliárd dollár, ezzel a világranglista a 2324. helyén áll.

2021-hez képest Csányi Sándor vagyona 100 millió dollárral nőtt, míg Mészáros Lőrincé 300 millió dollárral csökkent, így Csányi 188 helyet javított, míg Mészáros 289 helyet esett vissza.

A 36. alkalommal összeállított lista adatai azt mutatták, hogy a dollármilliárdosok teljes nettó vagyona 12,7 ezermilliárd dollárra esett vissza, a 2021. évi 13,1 ezermilliárd dollárról. Így a lista résztvevői is megcsappantak: 2668 fő, ami 87-tel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

Az országok tekintetében nézve a világranglistát továbbra is az Egyesült Államok vezeti 735 milliárdossal, akiknek vagyona 4,7 ezermilliárd dollár. Elon Musk, pedig először vezeti a világ milliárdosainak listáját, 219 milliárd dollárral. Kína továbbra is a második helyen áll 607 milliárdossal, az ő vagyonuk 2,3 ezermilliárd dollárt tesz ki.

A Portfolio elemzése szerint Oroszországban egy év alatt 34, míg Kínában 87 fővel csökkent a dollármilliárdosok száma. Ennek oka, az orosz milliárdosok esetén az orosz-ukrán háború, míg Kína a technológiai cégeket érintő szigorú kormányzati feltételeknek köszönheti a visszaesést.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán: Minden területen béremelésre készülünk
Attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

Link másolása

hirdetés

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezik a képviselők a parlamentben. Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Fidesz április 3-án felszállt a Holdra, de úgy tűnik, azóta sem szálltak le onnan.

Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis nem veszik észre, hogy kórházak álltak le ideiglenesen, osztályokat zártak be ideiglenesen, leszerelési hullám van a rendőröknél, és nincs elég egészségügyi dolgozó sem.

A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy a pedagógusok biztosan fognak kapni 10-10-10 százalékos béremelést a következő három évben. Hogy ezen felül tudnak-e bért emelni a területen, az a gazdaság teljesítményétől függ.

Elmondta, hogy jelentősen emelték az ápolók fizetését is, akiknek persze jobb lett volna többet adni. Az orvosoknak pedig a valaha volt legnagyobb emelést adták az elmúlt másfél évben – tette hozzá. A rendőrökről elmondta, hogy hathavi fegyverpénzt kaptak, a rendőrséget pedig Pintér Sándor építette újjá, miután azt a Gyurcsány-kormány leépítette - fogalmazott.

A második viszontválaszban a miniszterelnök azt mondta, „minden területen” béremelésre készülnek, attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Jakab Péter a fizetéséről kérdezte Orbánt, a miniszterelnök szerint ő „kivárta a sorát”
Orbán szerint ő csak elfogadta az Országgyűlés döntését.

Link másolása

hirdetés

A Jobbikos Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a parlamentben hétfőn Orbán Viktornak. Jakab többek között szóvá tette, hogy Orbán Viktor fizetését a közelmúltban kétszeresére emelte az országgyűlés, míg szerinte „a magyar emberek jól dolgoznak, mégsem kapják meg a megfelelő bért”.

„A miniszterelnök fizetését a parlament a határozza meg, én pedig elfogadom a parlament döntését. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a munkát végezhetem, és elfogadtam és jónak tartom, hogy az Önök fizetését előbb rendezték”

- válaszolta Orbán. A kormányfő szerint az elmúlt 12 éves munkájuk eredménye, hogy a magyar átlagbér kétszeresére, a minimálbér pedig háromszorosára nőtt. „Kivártam a soromat” a fizetésemelésért, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök válaszát Jakab Péter nem fogadta el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt Kőváry Péter, a NEO egykori frontembere
A zenész ötven éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hosszan tartó súlyos betegség következtében meghalt Kőváry Péter zenész. A hírt a testvére, a szintén zenész Kőváry Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán. Kőváry Péter ötven éves volt.

A Telex összesítése szerint Kőváry a Rag Doll zenekarban kezdte testvérével,

a legtöbben azonban a Neo frontembereként ismerték, amelyhez 2003-ban csatlakozott.

Később megalapította a Peter Kovary & the Royal Rebels rockzenekart, és játszott a Stoned nevű Rolling Stones-tribute zenekarban is, de DJ-producerként is aktív volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán: A Mi Hazánk egy oltásellenes párt
Először vitázott a parlamentben Orbán és Toroczkai.

Link másolása

hirdetés

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában arról beszélt az Országgyűlésben, hogy örülnek a főispánok és a vármegyék visszahozásának, de hiányolják, hogy „a történelmi magyar alkotmányról” nincs szó.

Elmondta, hogy támogatják a különadókat is, de szerinte a techcégeknek és a kaszinóknak is meg kellene adóztatni, és abból béremelést finanszírozni.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz.”

Hozzátette: „Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, akkor, ha úgy végzik, ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, szabad demokratikus levegőt szippantani.”

A „történelmi alkotmányról” elmondta, hogy az benne van a mostani alkotmányban is.

Újabb felszólalásában a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, hogy szerinte az oltáskampány megbukott, és „valódi szakemberekből” kellene felállítani egy csoportot.

hirdetés

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk egy oltásellenes párt, a kormány azonban továbbra is oltáspárti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: