hirdetés

HÍREK

Falus András: Kásler Miklós nem tudja, miről beszél

Az akadémikus szerint az onkológiai szűrések leállítása még annál is nagyobb bűntény, mint a tavaly tavaszi kórházi ágyak kiürítése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Falus András keményen bírálta Kásler Miklóst, mert a miniszter leállította az onkológiai szűréseket. Az akadémikus a 168.hu KeljfelJancsi című műsorában arról beszélt, hogy ezzel az intézkedéssel nem növelhető az intenzív osztályok ellátása.

Kásler Miklós nem tudja miről beszél - mondta a professzor. Úgy vélte, hogy ez még annál is nagyobb bűntény, mint a tavaly tavaszi kórházi ágyak kiürítése.

Közölte, hogy ő sem járulna hozzá ahhoz, hogy a sajtó bemenjen a lélegeztetőgépek mellé, de az fontos lenne, hogy megnézzék, mi zajlik a kórházakban és arról tudósítsanak.

Szembesíteni kellene az embereket azzal, hogy fiatalokat ápolnak a covid-osztályokon, és közülük sokan nem gyógyulnak meg.

A kínai vakcináról azt közölte, hogy az

rendeleti úton lett engedélyezve nálunk. "Olyan, mint a hátrafelé nyilazó magyarok,

azaz az OGYÉI visszafele engedélyezte a vakcina használatát" - mondta az akadémikus.

Szerinte fontos lenne, hogy valós adatokkal, szakemberek beszéljenek a keleti oltóanyagról.

hirdetés
Közölni kéne, hogy hányan kapták már meg a Sinopharm-ot, és náluk milyen ellenanyag-szint alakult ki.

Ha nem történt ilyen vizsgálat, akkor meg kellene csinálni, mert nem igaz, hogy erre nincs pénz - vélte. A nyugati vakcinákat azért nem kell tesztelni, mert azt a Európai Gyógyszerügynökség intézte, engedélyezte.

Falus úgy nyilatkozott, hogy nem volt oltásellenes a DK azon felhívása, hogy a kínai vakcinával ne oltsanak, ott csak az időzítéssel voltak gondok - mondta. Úgy vélte, hogy az információk elhallgatása okozhat pánikot, nem pedig az adatok ismertetése - utalt arra, hogy Fiala János műsorvezető szerint a kormányzatnak vannak információi a vakcináról.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Lánczi András: Karácsony nem készült el időre a doktorijával, ezért az egyetemi állását meg kellett szüntetni

„Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni” – írta a főpolgármesterről a Corvinus rektora.
Fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

"Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom a puszta tényeket az ő Corvinus Egyetemen töltött éveiről" - írja a Mandiner.hu oldalon közzétett levelében Lánczi András.

Elmondása szerint Karácsony Gergely is annyi támogatást és bizalmat kapott, mint más fiatal és alulfizetett oktató. Lánczi András leírta, hogy ő vette fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladataikat.

Karácsony ekkor már az egyetem Szociológia Tanszékén volt PhD hallgató. Előzőleg már dolgozott a Mediánnál, a Norvég Alapnál is és úgy tűnt, hogy tudományos pályára készül.

Azonban 2012-ben lejárt az a nyolc év, ami rendelkezésére állt ahhoz, hogy megszerezze a doktori címét. Ezért Lánczi közölte vele, hogy meg kell szüntetnie az egyetemi állását.

Mivel Karácsony azt mondta, hogy már nem sok munka van a dolgozatából, felajánlotta neki, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját. Mivel két év után sem lett meg a doktori, így megszűnt a munkaviszonya.

"Másként fogalmazva, az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni" - írta a cikkben.

hirdetés

A nyelvtudásáról azt írta, hogy Karácsony nem volt egyedül, mert akkoriban az idegen nyelv oktatása igen gyenge volt az egyetemen is.

"Nyelvvizsgával is lehet valaki megszólalásra képtelen idegen nyelven. Persze tudjuk, hogy ma már nem egy politikusnak a magyar helyesírás is gondot okoz. Kezdjük az alapoknál, különben az idegen nyelvekkel sem fog menni" - áll a cikkben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Olasz dokkmunkások megtagadták az Izraelnek szánt fegyverek berakodását

A szakszervezet tagjai azt közölték: nem kívánnak bűnrészesek lenni a több száz civil áldozattal járó rakétatámadásokban.
Címkép: Robert Pittman/Flickr - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Az olaszországi Livorno városában kikötői munkások nem voltak hajlandóak egy hajóba berakodni Izrael államnak szánt fegyverszállítmányt, írja az Orientalista.

A dokkmunkások ezzel a Gáza-övezetet érintő izraeli rakétatámadások ellen tiltakoztak. Olaszország évek óta szállít fegyvereket és haditechnikai eszközöket Izraelnek.

A több százezer tagot számláló Unione Sindacale di Base szakszervezet közleményt adott ki, miszerint a fegyvereket feltételezhetően a palesztinok ellen használnák fel, abban a konfliktusban, aminek már így is több száz civil áldozata van, köztük sok gyerek is.

A livornói kikötő pedig nem kíván bűnrészes lenni ebben – tették hozzá.

Végül a hajó el tudta hagyni a kikötőt, a szakszervezetek azonban arra készülnek, hogy az olasz kikötők közötti szorosabb együttműködés kialakításával megakadályozzák az olasz fegyverszállítmányok Izraelbe jutását.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Több kilométeres a dugó, órákat kell várni Hegyeshalomnál

Az 1-es főúti kis határátkelőnél szintén torlódnak a járművek, ott 1-2 kilométeres a kocsisor.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom határ kilépő oldalán, Ausztria felé az erős forgalom miatt 3-4 km-es a kilépésre várakozó kocsisor hossza, írja az Útinform. Emiatt több órás várakozási idővel kell számolni.

Az 1-es főúti kis határátkelőnél szintén torlódnak a járművek, ott 1-2 kilométeres a kocsisor.

Két személyautó ütközött össze az M6-os autópálya 116-os kilométerszelvényénél, Paks térségében, a Pécs felé vezető oldalon. Az érintett pályaoldalt lezárták, a forgalmat megállították, tette hozzá az Útinform.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Hidegfront jön hétfőn viharos széllel, sok esővel, zivatarral

Sárga figyelmeztetést adtak ki az országra.
Fotó: Bakó Krisztián - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Nem nyugszik az időjárás, még napokig marad a kellemetlen idő. Hétfőn egy hidegfront rontja el a napunkat, a met.hu veszélyjelzése szerint sárga figyelmeztetést adtak ki eső miatt az ország kétharmadára, a viharos szél miatt a harmadára, a zivatar miatt az egész országra.

Hétfőn sokfelé szükség lesz az esernyőkre, eső, zápor, zivatar ezen a napon országszerte várható, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Napközben 13-21 fokot mérhetünk - írja az Időkép.

Kedden már több napsütésre van kilátás, de még ezen a napon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok, északkeleten eleinte eső is. Az erős nyugatias szélben 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán és csütörtökön a napos időszakok mellett helyenként erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan átmeneti jelleggel záporok, zivatarok kialakulhatnak. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. Délutánonként 16 és 21 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: