News here
hirdetés

HÍREK

Ezer autós károsultja lehet annak, hogy a Shell-kút összekeverte a benzint és a dízelt

Elárasztották a Shell facebook-oldalát a panaszkodó autósok.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, gázolaj helyett benzint, benzin helyett gázolajat tankolhattak a sofőrök a Füredi úti Shell-kúton.

Eddig mintegy ezer károsultja lehet a félretankolásnak. A zuglói kútnál múlt pénteken kerültek fordítva az üzemanyagok a tartályokba. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik károsult arról számolt be, hogy bejelentette a hibát a cégnek, de még nem tudni, hogy mikor használhatja újra az autóját. Az autószerviz addig nem tudja megkezdeni a munkát, amíg a kártérítés menetéről nem kapnak információt.

A Shell a Facebook-oldalán közölte, hogy a benzinkút földalatti tartályait fordítva töltötték fel. A károsultak a cég ügyfélszolgálatán jelezhetik panaszukat, aki a kútnál tankolt, annak a blokkot, vagy a vásárlást igazoló sms-t kell bemutatnia, ha ez nincs, akkor az autó rendszámát kérik el.

Eddig kb. ezren jelentkeztek.

Egy szerelő szerint a dízelesek javítása akár 800 ezer vagy egy millió forint is lehet. A benzinmotoroknál az üzemanyag átfejtés és a szűrőcsere 50-60 ezer forint lehet. A tankolást követően nem azonnal jelentkeznek a gondok, csak amikor már az elcserélt üzemanyag bekerül a rendszerbe, akkor kezd az autó rángatni, füstölni és használhatatlanná válik. A legjobb, ha autómentővel vitetik be a szervizbe az érintett autókat.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A Shell közösségi oldalán több százan is hozzászóltak a hírhez. Volt, aki szerint segítőkészek voltak, és volt aki úgy ítélte meg, hogy a hiba ellenére is megbízható a cég. Olyan is volt, aki ötleteket adott, hogyan kerülhetnék el, hogy a hiba újra előfordulhasson.

"Egyébként a kúton is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak remélem az ügyfélszolgálatnál is ezt fogom tapasztalni!"

"Ettől függetlenül a Shell számomra marad egy megbízható, jó minőségű üzemanyagforrás! Ezt az ügyet meg úgyis megoldják. Akik a hibát elkövették, azok céges temetésben részesültek, szóval nincs itt semmi látnivaló!"

"Ez drága lesz... De korrekt cég a Shell! Tévedni emberi dolog, nyilván kifizetik mindenki kárát"

"És mi arra a garancia, hogy ez nem fordul elő ismét? Nem lenne célszerű különböző csatlakozóval ellátni mind a tartályokat és mind a tartálykocsikat? Manapság mindent bolond biztosra csinálnak meg és ezt pont nem?!"

"Időközben tudtam beszélni a Shell ügyfélszolgálatával. Elmondhatatlanul korrektek voltak, és nagyon fáradtak. Most elmondhatom, sok segítséget és jó tájékoztatást kaptam. Sajnos, nem tudtam megjegyezni a hölgy nevét, akivel beszéltem, de köszönet Neki és a többieknek is. Sok lehet a károsult. Ezért nem lehet elérni őket könnyen. De a kitartó hívogatás eredménnyel jár."

"Egy ilyen forgalmas kúton ilyen sok idő telik el, mire valaki észleli a hibát, döbbenet..."

"És engem néznek hülyének a kúton, hogy tankolás előtt megszagolom a töltőpisztolyt?"

"Történt már ilyen máshol is. Sajnos előfordulhat, emberek vagyunk"

"A probléma kedves Shell, hogy nem megerősíteni kellett volna a hibát hanem jelezni rögtön amikor rájöttek. Meg egy bocsánatkérés is nyilván jól esett volna az érintetteknek, habár az időben tájékoztatás talán még jobban. Nade sem előbbi sem utóbbi nincs benne a kultúránkban..."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Online oktatásra állhatnak át több iskolában ősztől az elszálló rezsiárak miatt
Különösen vidéken kritikus a helyzet, az sem biztos, hogy a tűzifagyűjtés mindenhol megoldás lehet.

Link másolása

hirdetés

A múlt héten a Szeretlek Magyarország is beszámolt róla, hogy az ELTE Természettudományi Kar (TTK) hamarosan online oktatásra állhat át, mert az egyetem nem tudja maradéktalanul kigazdálkodni a magas rezsidíjakat.

Most azonban úgy tűnik, a közoktatás több intézménye is hasonló lépésre kényszerülhet ősztől – írja a Blikk. Megemlítik: vidéken több olyan általános iskola is van, ahol a szülők már arra készülnek, hogy a gyerekek az iskola helyett otthon tanulnak majd.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a döntés nem váratlan, sőt:

ősztől megszaporodhat az online oktatást választó intézmények száma, főleg a vidéki kistelepüléseken.

Egy megkérdezett szülő az ATV Híradójának elmondta, ha fát kell gyűjteniük ahhoz, hogy a gyermekeik ne fázzanak az iskolában, akkor elmennek és fát gyűjtenek. A baranyai kistelepülésen élő édesapa hozzátette, a kislánya szeptemberben kezdi az első osztályt és már most, az iskolakezdés előtt azt hallotta, hogy nem lesz pénze több környékbeli iskolának sem arra, hogy fűteni tudjanak, így az intézmények online oktatásra állhatnak át.

hirdetés

A PDSZ országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet szerint nem csak a pedagógusok, hanem a szülők is attól tartanak, hogy ez más intézményekben is bekövetkezik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Hathónapos terhesen bulizott a Szigeten Barbee
Hasát fogva posztolt képet a Sziget Fesztiválról a magyar énekesnő, Barbee, aki még júniusban nyilatkozta, hogy terhessége negyedik hónapjában jár.

Link másolása

hirdetés

Júniusban az RTL Klub Reggeli című műsorában nyilatkozott az énekes arról, hogy a negyedik hónapban jár. A várandós kismama még terhesség előtt arra panaszkodott, hogy hónapok óta rendszeresen szédül. A gyógyszeres kezelését azonban a terhesség idejére félbe kellett szakítani.

A nemrég 32. születésnapját ünneplő Barbee láthatóan most jól érzi magát, instgramjára és Facebook oldalára feltöltött képéhez azt írta:

Azt hiszem idén kimaxoltam a pocakos fesztiválozást!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A CÖF alapítója májusban napi közel 100 ezer forintot kapott a Sándor-palotától
Fricz Tamás, a Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum alapítója nyolc hónapon keresztül vizsgálhatta a köztársasági elnök médiamegjelenéseit a busás összegért cserébe.

Link másolása

hirdetés

Nyolc hónap alatt 10 millió forintot kereshetett a CÖF alapítója a Sándor-palotától, ami azt jelenti, hogy adózás után havi nettó 873 125 forint ütötte a markát Fricz Tamásnak – derült ki az RTL Híradó közérdekű adatigényléséből.

A megbízás 2021. október 1. és 2022. május 31. közötti időszakra szólt, amikor a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására szerződött. Hogy ez pontosan mit jelent, nem derült ki a kiadott dokumentumokból sem, mivel semmilyen, a tanácsadással kapcsolatos iratot nem adtak ki a közérdekű adatigénylést benyújtó RTL Klubnak és a Transparency International Magyarországnak sem.

A teljesítést igazoló egyik lapról kiolvasható, hogy a szerződés lejárta előtt 2022. májusában Fricz előteljesített, azaz elseje és kilencedike között elvégezte egyhavi feladatait, így 9 nap alatt (ami 6 munkanapot foglal magában) megkaphatta teljes egyhavi fizetését.

Ez azt jelenti, hogy csak májusban napi közel 100 ezer forintot keresett a CÖF alapítója.

Az RTL stábja szerette volna azt is megtudni, hogy a tanácsadói szerződésnek van-e köze az Áder Jánosról készülő könyvhöz, melyet szintén Fricz Tamás ír, ám erre a kérdésre sem kaptak választ.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Nehéz napok a piaci áron tankolóknak: szerdától ismét emelkedik az üzemanyagok ára
Az árszint még így is elmarad a júniusi piaci áraktól.
Fotó: pixabay.com - szmo.hu
2022. augusztus 15.


Link másolása

hirdetés

Augusztus 17-től a benzin bruttó 3 forinttal, míg a gázolaj ára 8 forinttal fog literenként emelkedni a holtankoljak.hu által közzétett frissítés szerint.

Azok, akik nem tartoznak a benzinársopot igénybevevők köré, a hét közepétől arra számíthatnak, hogy

a 95-ös benzin 666,9 Ft/liter, míg a gázolaj átlagára 730,9 Ft/liter lesz.

A kormány július 30-án jelentette be, hogy a 7,5 tonnát meghaladó teherautókat, a külföldi rendszámú járműveket és a taxik kivételével a nem természetes személy által üzemben tartott járműveket már csak piaci áron lehet tankolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: