News here

HÍREK

Ezer autós károsultja lehet annak, hogy a Shell-kút összekeverte a benzint és a dízelt

Elárasztották a Shell facebook-oldalát a panaszkodó autósok.

Link másolása

Mint azt megírtuk, gázolaj helyett benzint, benzin helyett gázolajat tankolhattak a sofőrök a Füredi úti Shell-kúton.

Eddig mintegy ezer károsultja lehet a félretankolásnak. A zuglói kútnál múlt pénteken kerültek fordítva az üzemanyagok a tartályokba. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik károsult arról számolt be, hogy bejelentette a hibát a cégnek, de még nem tudni, hogy mikor használhatja újra az autóját. Az autószerviz addig nem tudja megkezdeni a munkát, amíg a kártérítés menetéről nem kapnak információt.

A Shell a Facebook-oldalán közölte, hogy a benzinkút földalatti tartályait fordítva töltötték fel. A károsultak a cég ügyfélszolgálatán jelezhetik panaszukat, aki a kútnál tankolt, annak a blokkot, vagy a vásárlást igazoló sms-t kell bemutatnia, ha ez nincs, akkor az autó rendszámát kérik el.

Eddig kb. ezren jelentkeztek.

Egy szerelő szerint a dízelesek javítása akár 800 ezer vagy egy millió forint is lehet. A benzinmotoroknál az üzemanyag átfejtés és a szűrőcsere 50-60 ezer forint lehet. A tankolást követően nem azonnal jelentkeznek a gondok, csak amikor már az elcserélt üzemanyag bekerül a rendszerbe, akkor kezd az autó rángatni, füstölni és használhatatlanná válik. A legjobb, ha autómentővel vitetik be a szervizbe az érintett autókat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A Shell közösségi oldalán több százan is hozzászóltak a hírhez. Volt, aki szerint segítőkészek voltak, és volt aki úgy ítélte meg, hogy a hiba ellenére is megbízható a cég. Olyan is volt, aki ötleteket adott, hogyan kerülhetnék el, hogy a hiba újra előfordulhasson.

"Egyébként a kúton is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak remélem az ügyfélszolgálatnál is ezt fogom tapasztalni!"

"Ettől függetlenül a Shell számomra marad egy megbízható, jó minőségű üzemanyagforrás! Ezt az ügyet meg úgyis megoldják. Akik a hibát elkövették, azok céges temetésben részesültek, szóval nincs itt semmi látnivaló!"

"Ez drága lesz... De korrekt cég a Shell! Tévedni emberi dolog, nyilván kifizetik mindenki kárát"

"És mi arra a garancia, hogy ez nem fordul elő ismét? Nem lenne célszerű különböző csatlakozóval ellátni mind a tartályokat és mind a tartálykocsikat? Manapság mindent bolond biztosra csinálnak meg és ezt pont nem?!"

"Időközben tudtam beszélni a Shell ügyfélszolgálatával. Elmondhatatlanul korrektek voltak, és nagyon fáradtak. Most elmondhatom, sok segítséget és jó tájékoztatást kaptam. Sajnos, nem tudtam megjegyezni a hölgy nevét, akivel beszéltem, de köszönet Neki és a többieknek is. Sok lehet a károsult. Ezért nem lehet elérni őket könnyen. De a kitartó hívogatás eredménnyel jár."

"Egy ilyen forgalmas kúton ilyen sok idő telik el, mire valaki észleli a hibát, döbbenet..."

"És engem néznek hülyének a kúton, hogy tankolás előtt megszagolom a töltőpisztolyt?"

"Történt már ilyen máshol is. Sajnos előfordulhat, emberek vagyunk"

"A probléma kedves Shell, hogy nem megerősíteni kellett volna a hibát hanem jelezni rögtön amikor rájöttek. Meg egy bocsánatkérés is nyilván jól esett volna az érintetteknek, habár az időben tájékoztatás talán még jobban. Nade sem előbbi sem utóbbi nincs benne a kultúránkban..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Már a Putyin védelmét ellátó szerv is arra jutott, hogy egyre jobban ellenzik a háborút az oroszok
A brit hírszerzés számolt be egy belső használatra készült felmérés sokatmondó eredményeiről.

Link másolása

Drasztikusan csökken ukrajnai "különleges katonai műveletet" támogató oroszok száma egy friss felmérés szerint - derült ki a brit védelmi minisztérium legújabb jelentéséből.

Ebben azt írták, hogy egy független orosz médium állítása szerint hozzáfértek azokhoz az adatokhoz, amelyeket az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat belső használatra gyűjtött. Ezek azt mutatják, hogy

az oroszok 55 százaléka szerint el kellene kezdeni a béketárgyalást Ukrajnával, és csupán 25 százalék támogatja a háború folytatását.

Ezek az eredmények hasonlóak egy ettől független, októberi felmérés eredményeihez, amelyben arra jutottak, hogy a megkérdezettek 57 százaléka áll a békekötés pártján.

Áprilisban még az oroszok 80 százaléka támogatta a háborút, ehhez képest ezek az eredmények drasztikus csökkenést mutatnak.

A brit hírszerzés szerint annak ellenére, hogy az orosz hatóságok igyekeznek irányításuk alatt tartani az információs környezetet, a háború a szeptemberi részleges mozgósítás óta sok orosz számára egyre kézzelfoghatóbbá vált. Mivel nem valószínű, hogy Oroszország a következő hónapokban jelentős harctéri sikereket fog elérni, a Kremlnek egyre nehezebb lesz fenntartani még a hallgatólagos támogatást is a lakosság körében - véli a brit védelmi minisztérium.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Orbán fogadta az idős házaspárt, akik felajánlották az ország karácsonyfáját
Még ajándékot is kapott az apci házaspár a Karmelitában a miniszterelnöktől.

Link másolása

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta azt az apci házaspárt, akik a Kossuth téren álló ország karácsonyfájához felajánlották az udvarukban álló fenyőjüket.

Az idős házaspárnak Orbán Viktor megmutatta, hogyan néz ki az erkélyéről a Parlament épülete mellett álló, immáron ünnepi fénybe öltöztetett fenyőfa.

A miniszterelnök a fenyőfáért cserébe adott egy másik cserepes fenyőfát. Az idős férfi azt ígérte, hogy másnap ki is ültetik a kertjükbe.

"Nagy utat járt be az apci fenyőfa. Köszönjük, Veronika néni, Mihály bácsi!"

- írta közösségi oldalán a miniszterelnök a közzétett videójához.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Durván megdrágulnak a lakáshitelek 2023-ban, ha beválik a Magyar Nemzeti Bank jóslata
A jelenleginél is sokkal nehezebb lesz hozzájutni saját ingatlanhoz.

Link másolása

Ha valósággá válik a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése, akkor 2023-ra jelentősen megdrágulhatnak a lakáshitelek – írja a Bankmonitor. A Pénzügyi Stabilitási Jelentése szerint a jegybank azzal számol, hogy 2022. végére a lakáshitelek átlagos THM-értéke (teljes hiteldíj-mutató) 12 százalék fölé emelkedhet.

Ha beválik a jegybank jóslata, akkor egy 20 millió forintos, 20 évre felvett lakáshitelre havi 31 ezer forinttal kell majd többet törleszteni. Ez pedig 7,5 millió forint plusz költséget ró azokra, akik saját ingatlant vásárolnak.

Az esetleges drágulást viszont a hitelfelvevők nem egyformán érzékelnék a drágulást. Az egyes bankok hitelköltségei ugyanis nagyon különbözőek. Míg az egyik banknál többet, egy másiknál kevesebbet fizethet a tartozás miatt az ugyan olyan mértékű hitelösszegre.

Egy ilyen mértékű drágulás azt jelentené, hogy az átlagos havi törlesztő összege a december eleji 189 ezer forintról 220 ezer forint fölé nőne 2023. januárra, ami a teljes futamidő alatt csaknem 7,5 millió forint plusz kiadás lenne.

– írja a portál.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Az orosz milliárdosok otthon biztonságban lennének, nem úgy, mint a veszélyes Nyugaton a Duma elnöke szerint
Szerinte aki visszaviszi a vagyonát Oroszországba, annak a lelkiismerete is tisztább lesz.

Link másolása

Az orosz Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin üzent az oligarcháknak, miszerint Oroszországban nagyobb biztonságban lennének. Szerinte ezzel ellentétben Nyugaton zárolják a vagyonukat, és még le is tartóztatják őket - írta meg a TASZSZ állami orosz hírügynökség.

A politikus Telegram-csatornáján megjegyezte, hogy "a nyugati országok először jachtokat, villákat, autókat és repülőgépeket vittek el az orosz üzletemberektől", most pedig majd őket tartóztatják le. Vologyin szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök 20 évvel ezelőtti szavai olyanok voltak mint a prófécia. Abban azt mondta, hogy mindenkitől, aki külföldön tart vagyont és pénzt, azt el fogják venni tőlük és csak nehez fogja tudni visszaszerezni.

Szerinte az orosz üzletembereknek az ország fejlesztésébe kellene befektetniük, ezzel megspórolhatnák azt a pénzt, amit Nyugaton lefoglalnak tőlük.

"Fejlesztenünk kell országunkat, Oroszországot. Ne feledd: itt születtünk, itt tudtuk megvalósítani önmagunkat, mindent neki köszönhetünk. Ezért mindent meg kell tenni, hogy jobb legyen az élet Oroszországban. Akkor nem csak a pénzed lesz biztonságban, de a lelkiismereted is tisztább lesz"

– összegezte az Állami Duma elnöke.

Az állami vezető ezt azért mondhatta, mert nemrég Londonban őrizetbe vették Mihail Fridman orosz üzletembert a szankciók megsértésének gyanúja miatt. Májusban szintén az Egyesült Királyságban büntetőeljárás indult Pjotr ​​Aven orosz üzletember ellen is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: