HÍREK
A Rovatból

Esik a hó az Északi-középhegységben, a Kékestető is kifehéredett

Reggel még csak eső esett a Kékesen, délelőtt viszont alig pár óra alatt fehérbe borult.

Link másolása

Már az Északi-középhegységet is elérte a májusi havazás - írja az Időkép.

Vasárnap a Kőszegi-hegységben és a Bakonyban kezdett el esni a hó a hidegfrontnak köszönhetően, ma pedig már a Kékestető is fehérbe borult, és Bánkúton is megjelentek a hópelyhek.

Ahogy arról beszámoltunk, hétvégén az ország magasabban fekvő részein havazott, erről pedig képek és videók is készültek:

Ezeket az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa készítette az Alpokalján.

Fotó: OMSZ

Fotó: OMSZ

Még több képet ide kattintva nézhetsz.

Hétfőn folytatódott a télies időjárás a magyarországi hegyekben, az Északi-középhegységben már fehérré is varázsolta a tájat a hóesés.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Nyilvánosságra került a mentők jelentése arról, amikor Varga Judit kihívta őket Magyar Péterhez
Az eset P1-es, vagyis az életet veszélyeztető szintű volt. A jelentésben az is szerepel, hogy mire megérkeztek, Magyar Péter ismeretlen helyre távozott.

Link másolása

A Bors Online hozta nyilvánosságra azt a jegyzőkönyvet, amelyet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) írt tavaly. A bulvárlap szerint Varga Judit ex-igazságügyi miniszter igazat mondott a Hajdú Péternek adott interjújában, ahol arról beszélt, volt férje, Magyar Péter rá akart ijeszteni, és eljátszotta, hogy öngyilkos lett és gyógyszermérgezést szimulált.

„Amikor megtaláltam, ott volt mellette egy levél Xanax és már csak egy darab volt benne a tízes levélen. Nem tudtam, hogy most egyet vett be, vagy kilencet, vagy nyolcat. Nem kockáztathattam nyilván, ez alapvető emberi kötelesség. Úgyhogy fogtam, felhívtam a mentőket”

– mesélte Varga a Frizbi műsorvezetőjének.

A lap szerint Magyar Péter és Varga Judit lakására mérgezési tünetek miatt riasztották a rohammentőket. Ám amikor Varga Judit letette a telefont Magyar, azaz „a beteg” ismeretlen helyre távozott, ezért nem tudták ellátni.

Nem először fordult elő, hogy a Varga Judit és Magyar Péter házasságával kapcsolatban jegyzőkönyv került ki a hivatalos szervektől. A kettejük veszekedéséről szóló rendőri jelentésről először a Hvg.hu írt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Zivatar, heves széllökések, jégeső: mutatjuk, hol csaphatnak le hamarosan
A katasztrófavédelem közlése szerint elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki heves zivatarok veszélye és katasztrófát okozó széllökések miatt a HungaroMet.

Link másolása

Heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Közleményükben azt írták, hogy az érintett területeken jégeső is előfordulhat, de heves széllökésekre is lehet számítani.

„[Szombat] délután, este az ország nyugati felén és a déli határ közelében egy-egy helyi zivatar kialakulhat. Holnap délutántól elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, de néhány zivatar az északnyugati határ közelében is lehet. A zivatarokat átmeneti viharos (körülbelül 60-70 km/h) széllökés és kisméretű jég kísérheti”

– számol be róla a meteorológiai oldal.

A riasztások által érintett területeket a met.hu állandóan frissülő térképein lehet monitorozni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson
A Demokratikus Koalíció petícióval lehetetlenítené el, hogy a Tisza Párt elindulhasson a XVIII. kerületben a DK-s polgármester ellen, akinek azonban nincs kifogása Magyar Péterék indulása ellen.

Link másolása

Sajnálja, hogy 2024-ben bárki meg akarja szabni, hogy ki indulhat a választáson – így reagált Magyar Péter az RTL Híradójának a 18. kerületben arra, hogy a Demokratikus Koalíció petícióval akadályozná meg, hogy a Tisza Párt polgármesterjelölteket indítson két, most ellenzéki vezetésű kerületben. A mostani DK-s polgármester ugyanakkor azt mondta, minden pártnak joga van indulni a választáson.

„Két olyan kerületben indítunk jelöltet, ahol ellenzéki vezetés van, és két olyan kerületben indít a TISZA Párt jelöltet, ahol kormánypárti vezetés van” – jelentette be pénteken Magyar Péter.

A Demokratikus Koalíció ezután viszont petíciót indított, így akarják elérni azt, hogy ne indítson a Tisza Párt jelölteket az ellenzéki vezetésű kerületekben, veszélyeztetve az ellenzéki polgármesterek újraválasztását.

„Én jó listázást, jó petíciózást kívánok mindenkinek, kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson. Főleg azoktól a pártoktól furcsállom ezt, hogy azt mondják, hogy mi ráindítunk jelölteket az ő jelöltjeikre, akik szinte minden kerületben az ellenzéki pártokra ráindítanak mindenféle megállapodás ellenére”

– fogalmazott Magyar Péter, aki utóbbival a XII. kerületre utalhatott, ahol Élő Norbert fontolgatta, hogy induljon a polgármesteri címért, annak ellenére, hogy az ellenzék előválasztáson eldöntötte, hogy Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje lesz az ellenzéki kerületvezető-jelölt.

Pártja petíciója ellenére azonban a XVIII. kerület DK-s polgármestere nem kifogásolja Magyarék indulását. Szaniszló Sándor úgy fogalmazott: „Minden pártnak jogában áll, sőt, minden civil szervezetnek jogában áll választáson elindulni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Vidnyánszky Attila: Az, hogy három vagy négy ember elmegy, a szakmánk része
A Nemzeti Színház igazgatója a sajtóban üzente meg Udvaros Dorottyának, hogy nem szereti a sajtóban üzengetést.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, Udvaros Dorottya bejelentette: már nem tagja a Nemzeti Színháznak, mert Vidnyánszky Attila nem hosszabbított vele szerződést. A teátrum igazgatója most az Origónak nyilatkozott a Nemzet Színészének távozásáról.

Elmondta: nagyon sajnálja „ezt a sajtón keresztül történő üzengetést”. Majd hozzátette:

„Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi.”

A színésznő korábban azt mondta, számított arra, hogy korábbi kormánykritikus, SZFE-ügyben tett kiállásának következménye lesz, de Vidnyánszky feleslegesen emelte politikai szintre a konfliktust.

Vidnyánszky szerint nem nagy ügy, „természetes folyamat” része, hogy néhányan ott hagyják a társulatot, „ezt a tényt felnagyítani ezért szintén nem méltányos”. Hozzátette: a színházban tavaly ősszel megsérült terveit nem ismeri.

via 444


Link másolása
KÖVESS MINKET: