News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Emmanuel Macron „teljesen vállalja” az oltatlanokról tett, vitatott kijelentését

A francia elnök szerint az ország igazi törésvonala ott van, ahol egyesek a szabadságukból, amely ez esetben felelőtlenség, szlogent gyártanak. A politikus azt szeretné, hogy a maradék 5 millió ember is kérné a vakcinát.

Link másolása

hirdetés

Emmanuel Macron francia államfő pénteken megerősítette, hogy "teljesen vállalja" a három nappal ezelőtti vitatott kijelentését azokról, akik nem vették fel a koronavírus elleni oltást.

Mint azt mi is megírtuk, a francia elnök azt mondta, hogy "fel akarja bosszantani" azokat, akik nem oltatták be magukat koronavírus elleni védőoltással és figyelmeztetett, hogy meg akarja nehezíteni azok életét, akik továbbra sem hajlandók beoltatni magukat

"Érzelmeket válthat ki a kifejezés formája, amely közvetlennek tűnhet, de teljesen vállalom"

- mondta a köztársasági elnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján Párizsban. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy Franciaország január elején fél évre átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét.

hirdetés
"Felkavar a helyzet, amelybe kerültünk. Az ország igazi törésvonala ott van, ahol egyesek a szabadságukból, amely ez esetben felelőtlenség, szlogent gyártanak"

- fogalmazott Emmanuel Macron. "Nem egyszerűen veszélyeztetik mások életét, hanem mások szabadságát is leszűkítik, és ezt nem tudom elfogadni" - tette hozzá.

Korábban kijelentette, hogy az oltatlanok január 15-től nem mehetnek többet étterembe, nem fognak tudni beülni egy kávéra, nem mehetnek többet színházba, moziba.

Az államfő pénteken megerősítette, hogy kormány a koronavírus elleni stratégiáját az oltásra építi. Emmanuel Macron szerint "ez egy teljesen európai folyamat, amely azok számára szigorít, akik nem kaptak oltást".

"Mindezt határozottan és erősen kijelentem. Meg kell tennünk mindazon honfitársunkért, akik mindent megtesznek, hogy beoltassák magukat, és akik mások felelőtlensége, időnként választása miatt mégis megfertőződnek"

- hangsúlyozta Macron. "És meg kell tennünk azon honfitársainkért is, akiket időnként magukkal ragadnak a népbutító és félelemkeltő szövegek, és nem védik meg magukat, miközben a tudomány, a kutatás, az európai technológiai fejlődés ezt már lehetővé teszi" - tette hozzá.

"Muszáj volt egy kicsit megkongatnom a vészharangot, ezt tettem ezen a héten annak érdekében, hogy még gyorsabban tudjunk előrelépni" - mondta a francia elnök. A védettségi igazolást a tervek szerint január 15-én felváltó oltási igazolással a kormány célja, hogy a koronavírus gyorsan terjedő omikron-variánsa miatt nyomást gyakoroljon arra a csaknem 5 millió emberre - az oltásra jogosultak 9 százalékára -, aki még nem kérte a koronavírus elleni vakcinát.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
A pécsi tűzben mindene odaveszett a vétlen szomszédnak, akinek két kutyája is eltűnt
Az RTL Híradónak nyilatkozott a férfi, akinek szomszédjából indult a csütörtök esti, Pécs külvárosában tomboló tűz.

Link másolása

hirdetés

Nem sérült meg senki abban a tűzben, amelyik csütörtök délután lobbant fel és terjedt tovább Pécs külvárosában. Hét épület károsodott, három ház teljesen leégett, három gázpalack felrobbant a Mecsekoldalban.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni” - írta az eset után nem sokkal a pécsi tüzet okozó férfi a közösségi oldalán.

RTL Híradónak nyilatkozott az a férfi, akinek szomszédjából indult tűz.

Azt mondta, a szomszédja, aki vállalta a felelősséget a tűzért, már korábban is magára gyújtotta a házat. 15 évvel ezelőtt ő értesítette a tűzoltókat, és így maradhatott életben.

Kárász Zsolt elmondása szerint a szomszédja ezúttal szemetet égetett, ami a nagy szárazság miatt azonnal továbbterjedt. Az erkélyről látta a lángokat, és figyelmeztette a szomszédait, valamint próbálta menteni három kutyáját, amik közül kettő eltűnt.

A férfinek, aki 1998 óta élt a házban, mindene odaveszett a tűzben. Átmenetileg egy közeli házba fogadták be. Pécs polgármestere, Péterffy Attila is a helyszínen járt, aki közölte, hogy igyekeznek segíteni a tűz károsultjain.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Augusztus 20: Elmarad a légi parádé!
A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Link másolása

hirdetés

A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében

elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé

- közölte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleménye szerint

a pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.
A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat 12 órai ülését követően fog döntést hozni

- tette hozzá.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről.

hirdetés

A szombat reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

Az operatív törzs a szombaton napközben várható időjárás alapján arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi - azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

"Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt" - emelte ki közleményében Kovács Zoltán, hozzátéve: mindenkit arra kérnek, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon az aktuális információkról a Szent István napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-i ünnepi programokat, és azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Hadházy Ákos: „Elkészült Felcsút kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes iskolája is”
Fotókat is mutatott az 1500 fős falu új beruházásáról. 4,6 milliárdból épült, és „ki más építené, mint a Mészáros család?” - írta a képviselő.

Link másolása

hirdetés

Újabb sikeres felcsúti beruházás befejezéséről számolt be Hadházy Ákos képviselő. Egy iskolát adnak át hamarosan a faluban. A beszámoló szerint nem is akármilyet:

"Elkészült Felcsút kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes iskolája is"

- írta Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

"Itt van tehát egy újabb bizonyíték, hogy a sorosista brüsszelita libsibolsik csak kárognak, amikor a beruházások leállítását és a megszorításokat emlegetik.

Egy kis 1500 lelkes faluban is ekkora fejlesztések vannak tehát, akkor mi a baj? Hát az, hogy pl. egy 5000 fős községben pedig az aláírt szerződés ellenére mégsem indul el az építkezés, annyira nincsen pénz az országban

(igaz, Szadán Hattyúhíd és kisvasút sincsen).

A felcsúti csodasuli amúgy 4,6 milliárdból épült, és ki más építené, mint a Mészáros család" - tette hozzá a képviselő, aki fotókat is megosztott az iskoláról, valamint két írást is ajánlott a témában:

hirdetés

A szadai iskola helyzetéről ITT, a felcsúti iskola beruházásról ITT olvashatsz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Hatalmas hőmérséklet-különbséget mértek az ország két pontja között - megérkezett a hidegfront
Bács-Kiskun megyében még tombolt a hőség fél egy után, miközben a nyugati határnál megérkezett a hidegfront.

Link másolása

hirdetés

Délután fél kettő körül 18 fok volt már a hőmérsékletkülönbség az ország keleti és nyugati pontja között. Míg az Alpokaljában 21 fokot mértek, addig Bács-Kiskun megyében 39 fok volt az Időkép szerint, ami kivételesen nagy értéknek számít.

Az ország nyugati felét elérte az Adria felől jövő hideghullám, Zala megyében már le is hullott az első csapadék. A kánikula vasárnapra mindenhol véget ér, néhol 30, a csapadékos tájakon 20 fok közelében maradnak a maximumok. Szombaton jó eséllyel az esti órákban is lesznek zivatarok hazánkban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: