HÍREK
A Rovatból

Eltűnt két magyar ásványvíz a boltok polcairól, egyelőre rejtély, hogy miért

Az üzemeltető Pet-Pack Kft. a sajtómegkeresésekre és az ásványvízszövetség érdeklődésére sem válaszol.

Link másolása

Egyre többen tapasztalják, hogy nem lehet már megtalálni az üzletekben két magyar ásványvizet.

A Balfi és a Visegrádi rejtélyes módon eltűnt a polcokról, és az interneten sem lehet már vásárolni belőlük

– írja a Telex.

A Nyugat.hu már januárban írt a Balfi ásványvíz eltűnéséről.

Akkor a balfi palackozóüzemnél azt tapasztalták, hogy nincs élet, az épületben csend honolt, a szokásos kamionsornak nyoma sem volt.

Az üzemeltető Pet-Pack Kft. már akkor sem válaszolt arra, hogy miért állt le, illetve mikor indulhat újra a termelés. Most a Telex megkeresésére sem reagáltak, a weboldalukon lévő telefonszámot tárcsázva ki sem csörgött a hívás. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség sem tudta eddig elérni a céget.

Az Mfor tavaly decemberi cikke szerint a Pet-Pack Kft.-hez köthető ásványvíz-palackozóból egyet megvett a MOL-hoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található és Pannon-Aqua néven fut. A Balfi és a Visegrádi továbbra is a Pet-Pack-nál maradt. A portál már akkor azt írta a vállalatról, hogy a céges beszámolók szerint nincs jó bőrben. A korábban évekig nagyjából 4,5 milliárd forintos szinten mozgó nettó árbevételük 2019-ben már 1,4 milliárddal csökkent, 2020-ban pedig már csak 2,8 milliárd volt. 2016 és 2020 között évi 247-438 millió forint közötti veszteségekkel zártak. Az Mfor azt is írta, hogy

a magyar mellett egy svájci és egy ciprusi cég tulajdonában álló vállalat adósságállománya stabilan magas, már több mint 9 milliárd forint tartozásnál járnak, ráadásul három végrehajtás is indult ellenük.

A Telexnek a magyar ásványvízpiac néhány nagyobb szereplője sem tudott semmi biztosat mondani a két ásványvízgyártó cégről. Hallottak olyan információról, miszerint új tulajdonosok tűntek fel a látóhatáron a cégnél, és még esetleg az is tervben volt, hogy a víz- és üdítőpiacon kiemelkedően fontos nyári szezonra újra beindítják a termelést a Pet-Packnál, de ennek egyelőre nincs jele.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

Vasárnap

a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: