HÍREK
A Rovatból

„Éhen fogok halni, ennyi pénzből nem lehet megélni” – rokkantnyugdíja miatt perelte be az államot a kétgyerekes apuka

Orosvári Zsoltnak havi 85 ezer forintból kéne megélnie. Szerinte ez az összeg méltatlan a jelenlegi élelmiszerinfláció mellett.

Link másolása

Csupán 85 ezer forint rokkantsági ellátást kap autoimmun betegsége után Orosvári Zsolt, aki ebből a pénzből próbálja fenntartani magát és egyedülálló szülőként felnevelni két kislányát. A férfi most úgy döntött, az alacsony nyugdíja miatt beperli az államot - számolt be róla a Blikk.

A lap szerint Zsolt esete nem egyedülálló:

Magyarországon több mint negyedmillió rokkant embernek kell megélnie havonta kevesebb mint 100 ezer forintból.

Zsoltnak gyerekkorában félrekezelték a vakbélgyulladását, ami miatt később a súlyos autoimmun betegség alakult ki nála. A férfi korábban egy klíma-nagykereskedelmi cég Dunántúlért felelős igazgatója volt, 2008-ra azonban elviselhetetlenné vált a fájdalma, így két évre rá rokkantnyugdíjassá nyilvánították.

„A nyár elejéig kitartottak a tartalékaim, de most már a padlón vagyok. A kapott összeg méltatlan a jelenlegi 50 százalékos élelmiszerinfláció mellett.

Nem tudom kigazdálkodni, éhen fogok halni, ennyi pénzből nem lehet megélni. A teljes vagyonomat fel kell számolnom azért, hogy a gyerekeimnek enni tudjak adni”

- mondta Zsolt a Blikknek.

A perben a férfi az emberi méltóság és a szociális biztonság jogsérelme, illetve a 2020 utáni és a korábbi rokkantellátások közötti indokolatlan különbségtétel miatt támadja az államot. Az ügy első tárgyalását múlt pénteken tartották a Veszprémi Törvényszéken. A felperes ügyvédei itt határidőt kaptak arra, hogy megfogalmazzanak egy beadványt az Alkotmánybíróság számára egy lehetséges törvénymódosítás érdekében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Azahriah elmondta a véleményét Magyar Péterről: Ha valaki két oldalról is kapja a mocskolódást, tudhatja, hogy jó úton jár
A választási plakátokat dedós színvonalúnak tartja, szerinte elszomorító, hogy így működik ez az ország.

Link másolása

Hosszú interjút adott Friderikusz Sándornak Azahriah. A zenészt ebben az arénás koncertjéről és Magyar Péterről is kérdezték.

Baukó Attila először május 24-én áll színpadra a Puskás Arénában. A fiatal előadó koncertje iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy újabb két napot is meghirdettek. Azahriah így egyedálló módon háromszor fogja megtölteni majd az arénát.

„A Papp László Sportarénában rendezett koncertre tavaly azok a hallgatók jöttek el, akik ismertek engem és szerették a dalaimat. Az ő elvárásaikat bőven sikerült túlszárnyalni.

Ezt a Puskás már túllőtte bőven, a második, illetve harmadik napnyi ember szerintem inkább már érdeklődő, és ez olyan, mintha nem is a koncertem lenne, hanem egy meghallgatás”

- mondta ennek kapcsán Azahriah.

Az énekes-dalszerző eddig sem félt megnyilvánulni közéleti kérdésekben, az influenszerek által szervezett tüntetésen például egy videóüzenetben jelentkezett be. Most is kifejtette a véleményét a közéletről, elsőként a választási plakátokról, amik szerint elinflálják a politikát, „ezért nem akarnak foglalkozni vele az emberek, mert méltatlannak tartják”. Azt is hozzátette: az, hogy közpénzből mennek ezek a plakátok, egyszerűen dedó színvonal, elszomorító, hogy így működik ez az ország.

A zenésznek Magyar Péterről is volt véleménye:

„Az is egy izgalmas dolog, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa. (...) Novák Katalin és Varga Judit lemondatása is egy bizonyíték volt a kormány gyengeségére. Azért egy Kaleta-ügyet és egy Szájer-ügyet is elsunnyogtak úgy, hogy mindenki tudott róla, de hát nem reagáltak rá semmit, ment tovább az élet. (…) Egyformán érkezik Fidesz- és a DK-kritika Magyar Péter részéről. Azért ezt ellenzéki oldalról még nem próbálták meg”.

Szerinte, ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről is kapja a mocskolódást, az innen tudhatja, hogy jó úton jár.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megvan Magyar Péter Hősök terére hirdetett óriástüntetésének pontos időpontja
A Tisza Párt vezére szerint Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.

Link másolása

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében tette közzé következő tüntetésének időpontját:

„Találkozzunk június 8-án 14.00 órakor Budapesten, a Hősök terén. Zárjuk le a húsz éves Gyurcsány-Orbán korszakot, amely az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette hazánkat”

– írta bejegyzésében.

A politikus hozzátette: „Miután lezártuk a múltat, építsük újjá közösen ezt a csodaszép országot. Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.”

„Hit, remény és szeretet. Ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet”

– zárta posztját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Óriasi tömegek, Tavaszi szél, Tisza – megjelent Magyar Péter kampányvideója
A felvételeken Magyar Péter és más felszólalók beszédei is elhangoznak, alapgondolata pedig, hogy „Magyarország változást akar”.

Link másolása

Magyar Péter a Facebookon posztolta a Tisza Párt kampányvideóját Árad a Tisza I Magyarország változást követel címmel.

A videóban Magyar eddigi tüntetéseinek, országjáró körútjainak bizonyos részleteit osztotta meg a nézőkkel.

A négy perces összefoglalóban elhangzik Magyar Péter beszédeiből is egy részlet:

„A Tisza Párt hétről hétre, napra napra egyre nagyobb. Egyre többen vagyunk!”

Az összefoglalóban elhangzanak a politikus fellépőtársainak beszédei is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik egy félrefordításhoz: szerinte biztos, hogy baloldali gondolkodású, háborúpárti Fico merénylője
A Kossuth Rádiónak adott interjút a miniszterelnök. Szerinte nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval.

Link másolása

Nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy az orosz-ukrán háború folytatódjon – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában. Szerinte annyi már biztos, hogy elkövető „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti”.

A merényeltről Orbán azt mondta, hogy az „mindenkit szíven ütött, minden megrendült, megdöbbent”.

„Azt mondogatják az emberek, magam is, hogy ide jutott Európa. Persze a merénylet tény mindig meglepő, de az, hogy Európában az erőszak szintje nő, az nem hiszem hogy bárkit meglepne.”

Orbán azt mondta: eddig se voltak sokan, akik a béke hangján beszéltek, Magyarország mellett csak a Vatikán volt ilyen, Szlovákia pedig éppen most vett „békepárti irányt”. A Fico elleni merényletre utalva azt is hozzátette: most ebből az egyik kiesett, ami azt jelenti, hogy Magyarországnak kétszeres erővel kell dolgoznia és saját munkája is nehezebbé válik Brüsszelben, amikor meg kell küzdenie a vitákban a háborúpárti politikusokkal.

Ahogy fogalmazott:

a titkosszolgálatok még dolgoznak a merénylet összes körülményének földerítésén, de annyi biztos, hogy „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti” elkövetőről van szó.

„Ezért nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összefüggésbe hozzák a merényletet a háborúval. Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött, általában a háborúpárti álláspont mögött, a Soros-birodalomtól kezdve a fegyveripar, a hitelezők, tehát nagykutyák és nagy, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt, kiterjedjen” - fejtette ki Orbán.

A Fico elleni merényletet követően azonban a Diétás Magyar Múzsa hívta fel a figyelmet arra, hogy a levický (lévai) és a levický (baloldali) más szótővel, de azonos alakban íródik. A Google Fordító azonban a „levický” szót alapvetően baloldalinak fordítja, így fordulhatott elő, hogy voltak olyan magyar és nemzetközi lapok, amelyek rosszul vették át ezt.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET: