News here
hirdetés

HÍREK

Egyre tragikusabb a helyzet Magyarországon: a koronavírus-statisztikák annyira romlanak, hogy a listák elején vagyunk

Akár az egymillió főre vetített új fertőzöttek, akár a kórházban vagy lélegeztetőn lévők aránya, de sajnos az egymillió főre jutó halottak aránya is a legrosszabbak közt van a világon. Oltásban állunk csak jól.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-járvány legfontosabb adatait közli naprakészen az Ourworldindata.org, amely számos aspektusból listázza az országokat.

Magyarország sajnos ezeken a listákon egy ideje rendkívül rosszul szerepel, egyedül az oltásoknál vannak jó híreink, ha a térképre és a rangsorra nézünk.

Lássuk először az egymillió főre vetített napi új fertőzöttek listáját, ez ma épp rekordot döntött az országban.

Azt látjuk, hogy az egymillió főre jutó új fertőzöttek számában a tegnapi adattal is az első tízben voltunk, ha a mai rekordot nézzük, akkor negyedikek (ez a lista tegnapi) lennénk. Csak Csehország, Észtország és Montenegro előzne meg minket a tegnapi adataival. Az utóbbi épp most kért külföldi segítséget, mert az egészségügyi rendszere nem bírta a terhelést. A csehek és a szlovákok már napokkal korábban megtették ezt.

hirdetés

Sokkal súlyosabb a helyzet, ha a halálozást nézzük:

Ha az egymillió főre vetített napi halálozási számot nézzük, a harmadik helyen vagyunk (vélhetően ez ma sem javul), csak a csehek és Szlovákia előz meg minket. Nem jobb a helyzet akkor sem, ha az összes eddigi halálozást nézzük.

Itt a hetedik helyen vagyunk, már az olaszokat is megelőztük. A nyugtalanító az, hogy mindenki máshoz képest az élcsoportban egyedül nálunk van meredeken felszálló ágban a harmadik hullám.

Az egyetlen jó hír az, hogy az oltások terén relatíve jól haladunk, ha a nagyon pici országokat kivesszük a listáról, akkor szintén az első tízben vagyunk a világon, Európában pedig az első ötben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: