FELFEDEZŐ
A Rovatból

Egy világjárvány-szimulátor most a legnépszerűbb játék Kínában a koronavírusnak köszönhetően

A Plague Inc. nevű játék népszerűsége rohamosan nő a koronavírus megjelenése óta.

Link másolása

A Plague Inc. névre hallgató játék egy világjárvány-szimulátor, amely egy meglepően komplex járványmodellt használ. A játék már korábban is sok vizet zavart, de a koronavírus megjelenése óta rohamosan megnőtt a népszerűsége.

Kínában például jelenleg ez a legnépszerűbb játék.

A játékot fejlesztő Ndemic Creations pénteken a Twitteren írt arról, hogy olyan sokan elkezdték használni a játékot, hogy a honlapjuk és a szervereik egyszerűen nem bírják a hirtelen rájuk zúduló embertömeget.

A nagy népszerűséghez azonban egyrészt hozzájárulhat az is, hogy a kínai holdújév miatt a Steamen egy rakat játék le van árazva, köztük a Plague Inc. is. Másrészt, az is lehet, hogy az emberek csak a helyzet súlyosságát próbálják felmérni, hiszen a játék egy elég komplex járványmodellt használ.

A játék fejlesztője ezzel kapcsolatban viszont úgy nyilatkozott, hogy a Plague Inc. mégiscsak egy videójáték, a koronavírus pedig valóságos, így az emberek inkább az egészségügyi hatóságokhoz forduljanak.

A tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst. A vírus Pekingben, Sanghajban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban, Ausztráliában, Franciaországban és Kanadában is megjelent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Agyonlőtték Gombóc Artúrt, de Gyurcsány Ferenc és Osváth Zsolt szektája még mentheti a helyzetet – Újabb szürreális videó a magyar közéletről
Itt a Különös történések a Szondi utcában második része egy különleges amulettel, Noárral, Bayer Zsolttal, Puzsér Róberttel és persze a két nagyon furcsa főszereplővel.

Link másolása

Letarolta a YouTube magyar felhasználói rétegét egy 26 éves animációs motion designer animációs filmje, amiben Petőfi Sándor visszatér a múltból, és rekordidő alatt a Fidesz aktív tagja, kiskőrösi polgármester-jelöltje lesz. Akkor mi is írtunk róla.

A készítő korábbi ígéretének megfelelően az új rész nem a korábbi konkrét folytatása, de vannak apró visszautaló jelek. Szürreális pillanatokból azonban itt sincs hiány. Csak dióhéjban: Bayer Zsolt felvezetése után megtudjuk, hogy főhőseink szomszédjába beköltözött a nyugdíjas Gombóc Artúr, akivel sajnos történik egy komoly baleset.

Ennek kapcsán az esti celebgálán hőseinknek meg kell találniuk Osváth Zsoltot, aki egészen különös helyre vezeti őket, ott pedig egy egész balliberális összeesküvés kellős közepébe csöppennek.

Mindeközben kiderül, hogy mit üzen a celebösszejövetelen Puzsér Róbert a közönségnek, hogy melyik oldal politikai elkötelezettjei a Pom-pom meséinek nyugdíjas főszereplői, hogy melyik párt tagja volt Süsü, a sárkány, és hogy hogyan érkezik meg a gyurcsányista szekta ülésére Kern András. De, akárcsak az első részben, az igazi finomságok ezúttal is a részletekben rejlenek.

A Szondi utca lakóinak újabb izgalmas kalandja

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
Új automata hódít Németországban: fizetés után derül ki, hogy mi van a csomagban, néha igen drága, de néha bizarr dolgok is
Egy kislány ötletéből indult el a vállalkozás, amely ma már egyre népszerűbb, és a tulajdonosok azt tervezik, hogy újabbakat telepítenek.

Link másolása

"Gőzöm sincs, hogy mi van benne" - mondja egy zsákbamacskát vásárló a Németország egyik kisvárosában bevezetett meglepetés automatánál. A különleges csomagért 3300 forintnak megfelelő összeget kell fizetni. Hogy mi van benne, azt pedig a kinyitás után tudja meg a tulajdonosa.

Laktózérzékenység-tesztet, fejlámpát, de ékszert vagy okostelefont is rejthet a csomag.

A különös vállalkozás egyre népszerűbb, és a tulajdonosok már azt tervezik, hogy más településeken is megjelennek az automatákkal.

Az ötlet egy kislánytól származik. Az üzemeltető elárulta, hogy olyan dolgokat rejtenek a csomagokba, amiket valamilyen okból nem lehetett kikézbesíteni. Ezért aztán néha bizarr meglepetések is előfordulnak.

A visszatérő vásárló szerint pedig azért vesz újabb csomagokat, mert abban bízik, hogy a következő meglepetés még jobb lesz, mint az előző. Az egyik vásárló egy 690 eurós okostelefonhoz jutott az automatából.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
1,3 milliót költött egyetlen nap alatt egy család a Disney Worldben
A reggeli, az ebéd, a fénykardok és a szállás ára elég húzós a világ egyik legmenőbb vidámparkjában. Persze a fagyiért sem kérnek sok helyen 9000 forintot.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 10.


Link másolása

A TikTokon panaszkodott egy anyuka arról, hogy mennyibe került egyetlen napjuk a Disney Worldben, vette észre a Unilad. Summer Reign Henning a reggelitől a vacsoráig minden költést, belépőjegyet és apró kiadást összeszámolt. Ezek alapján két évvel ezelőtt 3758 dollárt, vagyis mai árfolyamon számolva 1,3 millió forintot hagytak a vidámparkban.

A belépőjegyek 870 dollárt (317 ezer forint) fizettek, ami azért is volt ilyen drága, mert elsőbbségi beszállást kértek minden helyszínre. Ezen felül kezdésnek vettek még 130 dollárért (46 ezer forint) Miki egér füles hajpántot is. Csak a reggeli 223 dollárba (80 ezer forint) került a családnak. A fagyiért 25 dollárt (9000 forint), a popcornért 16 dollárt (5700 forint) kértek ottjártukkor a Disney legmenőbb parkjában.

A gyerekek 800 dollárért (287 ezer forint) kaptak fénykardokat, de kipróbálták a híres kék és zöld tejet is, darabonként 27 dollárért (10 ezer forint). További több kisebb tétel után még 311 dollárt (112 ezer forint) hagytak ott a vacsoráért is, míg a szálloda 997 (358 ezer forint) dollárba került a családnak.

Mindent összeadva így jött ki a több 1,3 millió forintra rúgó számla. Nem csoda, ha ezek után az anyuka Nappali rablás címmel posztolta a videóját.

A követői közül akadt olyan, aki szerint ennél sokkal olcsóbban is megúszhatták volna az egynapos kirándulást, ha előtte alaposan körbejárja az igénybe vehető akciókat és kedvezményeket. Egy másik szerint érthetetlen a nő panaszkodása, ha képes volt ennyi pénzt kiadni haszontalan fénykardokra.

A család méregdrága napjáról készült videót itt lehet megnézni:

@summerreignhenning Robbery in broad daylight ?‍? And we still have 2 more parks to go ? #disneyworld #disneyworld50 #howmuchispendinaday ♬ Storytelling - Nasrul

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
98 évesen is dolgozik a szuperdédi: Nagyon sok idős embert ismerek, akik egész nap csak otthon ülnek, én inkább fiatalok között vagyok
Ivor Ward jelenleg 98 éves, de kitartóan dolgozik, mert nem szeretne otthon ülni magányosan. Szerinte 100 éves koráig biztosan dolgozni fog, utána pedig bejárja a világot, és még néhány pókerversenyen is elindul.

Link másolása

Még 98 éves korában is dolgozik az a brit dédnagypapa, akit a munka tart fiatalon – írja a Blikk. Ivor Ward heti négy napot dolgozik egy gyógyszeripari gyárban termelési alkalmazottként.

A brit dédi 80 esztendős korában kezdett el dolgozni a cégnél, de karrierje során megfordult a hadseregben is, sőt profi pókerjátékosként is tevékenykedett.

Egyszer, 79 éves korában kipróbálta, milyen nyugdíjasnak lenni, de Ivor Ward elmondása alapján kiderült, hogy csak egy napot tudott eltölteni így, mert annyira megunta, hogy elkezdett munkát keresni.

"Egy nap is elég volt nyugdíjasként, teljesen megőrjített, ezért szinte azonnal visszamentem dolgozni. Összebarátkoztam a fiatal munkatársaimmal és szívesen töltöm velük az időt a melón kívül is. Hétvégente összejövünk, pókerezünk, iszogatunk és meccset nézünk. A mi időnkben az iskola elvégzése után egyből dolgozni mentek az emberek, én ezt szoktam meg és nem is akarok változtatni már ezen"

– mesélte Ivor.

A férfit „szuperdédi”-ként szokták becézni, ugyanis négy dédunokával büszkélkedhet. 30 évvel ezelőtt özvegyült meg, és magányosan telnének otthon a napjai, mert a dédunokákkal sem lehet annyit, amennyit szeretne. Ezért inkább dolgozni jár.

"Nagyon sok idős embert ismerek, akik egész nap csak otthon ülnek. Ez szerintem a halálos ítélet, mert megszokod, hogy felkelsz 10 órakor, és egész nap a pizsamádban ülsz. Én ezt nem akarom. Inkább fiatalok között vagyok. Hétfőtől csütörtökig reggel 7-től délután 3-ig dolgozom. Remekül érzem magam, semmi probléma nincs az egészségemmel és szellemileg is fitt vagyok. Öröm bejönni dolgozni, különben csak otthon ülnék egyedül, és nem csinálnék semmit, gyorsan öregednék. Mindenképpen dolgozni akarok majd akkor is, ha megérem a 100 évet. Utána egy év szünetet tartok, mert beutazom a világot és pókerversenyeken indulok majd. Élvezni kell az életet és nem otthon keseregni, hogy eljárt felettünk az idő. Egy életünk van!"

– magyarázta a lelkes dédnagypapa.


Link másolása
KÖVESS MINKET: