hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter: „lopás elleni vakcina kellene a Fidesznek” – rögtön agresszív nyilasnak és ávósnak nevezték

Dömötör Csaba szerint „Jakab nem tud annyi párizsi mögé bújni, hogy elfedje, hogy elszegődtek egy posztkommunista milliárdoshoz, és tönkretettek egy nemzeti pártot”.
Címkép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés

"Önök már megint miért akarják becsapni a magyar embereket? Nemzeti konzultációt indítottak hivatalosan azért, hogy megkérdezzék a magyarokat, hogyan és miként nyisson az ország. Erre Mészáros Lőrinc szállodája bejelenti, hogy április elején nyitóbuli. Hogy van ez képviselőtársak?" – így kezdte a napirend előtti felszólalását Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt a Telex tudósítása szerint.

Jakab szerint még a járvány alatt is visszaél a kormány az emberek bizalmával. "Ne csak Mészáros Lőrinc tudja tervezni az életét, hanem minden magyar ember, ezt várjuk el önöktől" - tette hozzá.

A Jobbik elnöke szerint a kormány többek között akkor élt vissza a hatalmával, amikor tavaly megszavazta az ellenzék is a különleges jogrendet, és a dolgozók támogatása helyett többek között módosították a választási törvényt, hogy az ellenzék ne tudjon két listán indulni 2022-ben.

A Fidesz soraiban Jakab szerint van "egy betegség, amely ragályosabb, mint a koronavírus. Úgy hívják, hogy lopás."

„A Gazdaságvédelmi Alap nyolcvan százalékát önök nem válságkezelésre költötték, hanem saját magukra. Stadionokra, vadászati kiállításra, Mészárosra, a haverok szállodáira” - fogalmazott.

hirdetés

Hozzátette: "kell egy vakcina a lopás, a hazudozás, a gőg, a hatalmi arrogancia ellen is. Ígérem, ki fogjuk fejleszteni ezt a vakcinát, a nép fogja Önöknek beadni."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Az intenzíves orvosok negyede, az ápolóknak pedig majdnem harmada távozik a Szent Imre Kórházból

Intézményen belüli átszervezésekkel igyekeznek orvosolni a problémát.
Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

Hétfőn éjszaka lejárt a határidő, ekkorra kellett valamennyi egészségügyi dolgozónak aláírnia az új munkaszerződését, amely az eddigi közalkalmazotti státuszát váltja át az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyá.

Korábban mi is írtunk róla - Kunetz Zsombor bejegyzése alapján -, hogy nehéz helyzetbe került a tatabányai Szent Borbála és a budapesti Jahn Ferenc kórház is.

Most a Népszava a Szent Imre kórháztól megtudta, hogy az intézmény dolgozóinak döntő többsége aláírta az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályról a 28 orvos közül 5 orvos és két rezidens távozik, az 54 szakdolgozóból pedig 17-en nem maradnak a kórházban.

Hozzáteszik: az ellátás zavartalansága intézményen belüli átcsoportosításokkal biztosított. A részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos.

hirdetés

A 444.hu-nak az intenzív osztály egyik távozó dolgozója azt mondta: ők látták el eddig a Covid-intenzívet, a nem covidos intenzívet és az úgynevezett szürke zónát is, ahol a Covid-gyanús, de még nem igazolt betegek vannak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Telex: Olyan az élet a kaszinóban, mintha nem is lenne járvány

A Telex rejtett kamerás felvételeket készített az egyik budapesti kaszinóban. Az emberek egymást tapossák az asztalok körül, a maszkok hanyagul lehúzva, miközben ugyanazokat a zsetonokat fogdossák.
Címkép:Pixabay/illusztráció - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés
A maszkja a kabátjával együtt a kocsiban maradt, de „amúgy is csak vidékről jött fel gyorsan egyet pörgetni, aztán megy is”
– mondta a Sofitel – Las Vegas Casino bejáratánál egy 30 év körüli férfi a Telex újságírójának, aki a vendéggel ellentétben nem tudott bemenni a helyiségbe, miután kiderült, hogy valószínűleg egy korábbi cikke miatt öt évre kitiltották.

Tavaly márciusban arról írt, hogy a kormány bejelentette: a vendéglátóhelyek csak délután háromig tarthatnak nyitva, a szórakozóhelyeknek, a moziknak és a színházaknak pedig be kell zárniuk.

A kaszinókat viszont teljesen kihagyták a felsorolásból, azok a rendeletek ellenére ugyanúgy működhettek.

Az újságíró akkor felvételeket készített, melyeken jól látszott, hogy az emberek maszk nélkül, sokszor szorosan egymás mellett játszottak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta, nem látja indokoltnak, hogy a kaszinók nyitva legyenek, és nem is érti, miért ne vonatkozna rájuk a rendelet.

Gulyás kijelentése után a kaszinók már csak reggel héttől délután 15 óráig lehettek nyitva.

A második hullámban már jobban odafigyeltek a kaszinók sérthetetlenségére. Amíg az éttermeket, mozikat, fitnesztermeket, állatkerteket és a legtöbb, szabadidős programlehetőséget kínáló helyet nem lehetett látogatni, addig a kaszinók továbbra is nyitva lehettek és lehetnek ma is.

Azok ugyanis a törvény szerint nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.
Az engedmény ellenére azonban a kaszinók is csak úgy maradhatnak nyitva, ha betartják a járványügyi védelmi intézkedéseket.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

„Hülye kormány”, „tragikus helyzet” - kemény szavakkal mennek neki ellenzéki politikusok az új egészségügyi törvénynek

Abban mindannyian egyetértenek, hogy hiba volt a szolgálati jogviszony vihart kavart változtatását épp a harmadik hullám közepén áterőltetni.
Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Győr fideszes városvezetője is bírálta az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvényt, ami tegnap lépett életbe, és máris számos felmondához vezetett.

Azóta más ellenzéki politikusok is csatlakoztak az új törvény bevezetését bírálók táborába.

A Momentum frissen bejelentett miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András nem óvatoskodott a jelzővel:

egyszerűen úgy fogalmazott, „ennyire hülye kormánya a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak”.

Szerinte életveszélyes volt a kormány döntése, a felelősség is egyértelműen őket terheli.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint „letaglózóan tragikus helyzetet teremtettek” az egészségügyben az új törvénnyel, amihez elég a tömeges felmondások fotóira nézni a közösségi médiában.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő (a Momentum leendő zuglói jelöltje a 2022-es választásokon) a magyar egészségügy fekete napjának nevezte a hétfőit. Hosszú posztjában kifejtette, hogy 11 évvel a szocialista-liberális kormányzat vitatott egészségügyi reformjai után a Fidesz egy világjárvány közepén „végletekig leépíti az állami rendszert”.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Operatív törzs: április 11-ig beadnák az oltás első adagját minden regisztrált magyarnak

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője ismertette a következő hét részletes oltási tervét is.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

A korábbi terveknek megfelelően módosítanak a koronavírus elleni oltási terven - hangzott el az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője szerint Magyarországon a harmadik legnagyobb az átoltottság mértéke, mégis szükségesnek látják módosítani a terven.

A cél az, hogy húsvétig, legkésőbb április 11-ig minden regisztrált megkapja legalább az első adag oltását.

Hozzátette: mindenkit be tudnának oldani, ha lenne elég vakcina, de nincsen, ezért a rendelkezésre álló oltóanyagokat kell használni, gyorsabban, és minél nagyobb számban.

Megismételte a reggeli koronavírus-tájékoztató adatait, miszerint hazánkban eddig 721 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni oltásnak legalább az első adagját. Ismét elmondták, hogy az orvosokat 40 illetve 80 ezer forint plusz pénzzel fogják honorálni a szabadnapon teljesített oltási napok után.

hirdetés

A következő egy hétre így alakították ki az oltási tervet:

- első etapban a regisztrált idősek oltásának folytatása zajlik, amihez 250 ezer kínai vakcinát fognak felhasználni, praxisonként átlagosan 45 főre elegendőt. Emellett 38 ezer Moderna-vakcinát is kiosztanak, amellyel a 65 év felettieket fogják oltani. 115 ezer Pfizer-vakcinát pedig a kórházi oltópontokra küldenek;

- második etapban a 60 év alatti krónikus betegek oltásának folytatása jön. Ehhez a háziorvosokat megpróbálják tehermentesíteni azzal, hogy egy múlt héten érkezett Moderna-szállítmányt (74 ezer adag oltóanyagot) a kórházi oltópontokra küldenek. A regisztráltakat SMS-ben fogják értesíteni, hogy pontosan hová és mikor kell menniük az oltás felvételéért;

- harmadik etapban a második körös oltások folytatása várható, ennek során 49 ezer vakcinát oltanak el.

György István elmondta,

jövő hét szerdáig 395 ezer regisztrált idős embert tudnak majd beoltani a rendelkezésre álló vakcinákkal.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: