HÍREK
A Rovatból

Dobrev Klára előrehozott választást követel: „Ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, megérett a bukásra”

A DK-kampánynyitón Karácsony Gergely is felszólalt: szerinte Budapest őrzi a köztársasági eszmét, úgy vélte, hogy akkor lehet csak fejlődni, ha megmaradnak szabadnak, és az igazságosságot szolgálják.

Link másolása

Indul a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampánya: "Mert mi, ellenzékiek, összetartozunk. Közös Haza, Közös Európa, közös lista" - írta a közösségi oldalán a DK. A párt élőben közvetítette a kampánynyitót, melyen Dobrev Klára mellett felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is. A három párt közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, ennek értelmében együttműködnek az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy számtalan története van az elmúlt öt évből, melyek jelképezik a nehézséget, amivel szembe kell nézniük. Példának említette, hogy nem csak a világválságtól, az ökológiai katasztrófától aggódókat kell képviselniük, hanem azokat is, akiknek küzdeniük kell a mindennapi megélhetésért. Szerinte büszkék lehetnek az első ciklusukra, mert tudják, hogyan kell felszámolni az energiaszegénységet. Szót ejtett arról is, hogy az elmúlt tíz évben senki nem ültett annyi fát, mint ők, és senki nem cserélt le annyi buszt, mint ők, miközben a megbecsülték a munkavállalóikat is megbecsülték.

A főpolgármester elmondta, hogy Európa nem az ellenségük, hanem a szövetségesük. Azért is lobbiznak, hogy a főváros 300 milliárd forint értékű uniós forrást kaphasson és használhasson a lakhatási és klímaválság enyhítésére, a közlekedés javítására, a kultúra támogatására.

Karácsony Gergely szerint Budapest őrzi a köztársasági eszmét. Úgy vélte, hogy akkor lehet csak fejlődni, ha megmaradnak szabadnak, az igazságosságot szolgálják, a most élők és a jövő generációk szempontjából is - mondta. "Hajrá zöldek, hajrá szociáldemokraták, éljen a köztársaság éljen a haza" - tette hozzá beszéde végén.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listájának vezetője elárulta, hogy hatalmas munka volt megszervezni, hogy ez a nagy csapat összejöjjön. Így országszerte tudnak polgármestereket és képviselőjelölteket indítani. Hozzátette: nem kiegyezni akarnak, hanem megküzdeni, és nem kormányváltást akarnak, hanem az Orbán-rendszer bukását. Kijelentette, hogy a Fidesszel eddig sem fogtak össze és soha nem is fognak. Ma a reményt ők jelentik - közölte.

A DK-s politikus szerint a rendszert egy erős, felkészült országos közösség tudja legyőzni. Az országot pedig egy felkészült közösség tudja vezetni, benne szakpolitikusokkal, civilekkel, hazafiakkal, akik képesek félretenni nézeteltéréseiket, pártérdekeiket. És ez a szövetség képes egy élhető európai Magyarországot teremteni - közölte.

Ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra - mondta Dobrev Klára, aki úgy vélte, hogy ahhoz, hogy eltűnjön a jelenlegi rendszer, előre hozott választásra van szükség. Minden szinten bedőlt az állam, és erre egyetlen fideszes sem lehet büszke - mondta. Példaként említette a környezetvédelmet, az egészségügyet, az oktatást, az elszabadult árakat.

De beszélt az embercsempészek elengedéséről, a külföldi munkavállalók Magyarországra szállításáról is.

Repedeznek az alapok, nem tudnak mivel érvelni, azzal hitegetik a magyar választókat, hogy majd Orbán Viktor lesz Európa vezetője, eközben az uniós döntéshozatal helyett a mosdóba menekül – vélte a politikus. Csendesebbek lettek a helyi fideszes kiskirályok is, egymással veszekednek a hatalomban lévők, a jegybankelnök a pénzügyminiszterrel, a fideszes kultúrharcos pedig a fideszes filmkészítővel vitázik, a propagandaminisztert is támadják. Az országban érzeni, hogy recseg-ropog a rendszer - mondta.

Dobrev Klára szerint egy átütő siker - a DK vezetésével - után lehetőség lenne az előrehozott választásokra. Ehhez azonban az ellenzékre kel szavazni. Nincs időnk várni – figyelmzetetett.

Felszólalt Molnár Csaba, a DK alelnöke, európai képviselője is. Ő arról is beszélt, hogy Orbán nevét mostanában alig hallani, mert annyit említik Rogán Antalt.

„A rogánozás legendája” pedig azt a célt szolgálja, hogy Orbán Viktort mentegessék, mert valójában ő a NER létrehozója. A politikus szerint éppen egy legendaépítés zajlik.

Majd kitért arra, hogy mostanában azt híresztelik, hogy az az igazi ellenzéki, aki legalább egyszer a Fideszre szavazott, és még tavalyelőtt is benne volt Orbán világában (vélhetően Magyar Péterre utalt ezzel). De hozzátette: „az bizony az, aminek tűnik: igazi, hithű fideszes”.

VIDEÓ: Indul a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampánya


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hatalmas vihar csapott le Budapestre, megdöbbentő fotók
Viharos széllökésekre, felhőszakadásra és jégesőre figyelmeztettek korában az előrejelzésekben. A zivatarlánc este megérkezett a fővárosba is.

Link másolása

Hatalmas vihar érte el kedd este Budapestet.

A HungaroMet Zrt. már délután másodfokú riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira

a heves zivatarok miatt. A zivatarlánc már 6 óra előtt el is érte az ország délnyugati részét, Nagykanizsán például így nézett ki az ég:

Az Időkép Facebook-oldalán közzétett műholdképen látható, ahogy a zivatarrendszer tovább mozog északkelet felé, és lassan megközelíti Budapestet.

Este 8 óra körül ilyen apokaliptikus látványt nyújtott az ég a Budapesttől délre fekvő Szigethalomnál:

Budapesten pedig így néztek ki a viharfelhők:

A HungaroMet korábban azt írta az előrejelzésében, hogy a délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer fokozatosan gyengülve halad majd tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

A zivatarokat viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak 2-4 centiméteres jéggel, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökéssel. Az éjszaka második felére a zivatarok az ország északkeleti felére tevődnek át.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta:

javasolják, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében.

A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat - kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt - javasolt védett helyre vinni. Azt kérik, lehetőleg senki ne parkoljon villanyvezetékek és fák alá, a fasorok mellett pedig kellő figyelemmel közlekedjen mindenki. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón - mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Dobrev Klára: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző – szerdán közöl részleteket
Nagy bejelentésre készül a DK EP-listavezetője, amin állítólag sokat dolgoztak.

Link másolása

„Sokat dolgoztunk rajta és most összeállt a kép: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző”

– mondta Facebook-videójában Dobrev Klára, de egyelőre nem árulta el, hogy kiről és miről is van szó.

„A Fidesz vesszőfutása folytatódik. Erről gondoskodom”

– tette hozzá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter reagált a köztévés vitára: Szégyellje magát mindenki, akinek ehhez köze van
8 perc a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is - írta egy hozzászólásban a Tisza Párt alelnöke.

Link másolása

Magyar Péter már reagált is a köztévé által szervezett vitára, miután kedden délután kiderültek annak részletei. A Tisza Párt alelnöke szerint mindenki szégyellje magát, akinek ehhez köze van.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke tette közzé a Facebook-oldalán a levelet, amelyet az MTVA vezetése küldött ki a meghívottaknak. Ebből derült ki többek között, hogy a vitát május 30-án rendezik a Várkert Bazárban, nézők nélkül, és élőben fogják közvetíteni. A két moderátor pedig Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz.

Egy listavezető hozzászólására a vita alatt összesen 8 perc áll rendelkezésre, 5 hozzászólás formájában.

A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

Magyar Péter minderre a Telex Facebook-oldalán reagált az erről szóló hír alatt.

„8 perc…a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiderült: Magyar Péter 8 percet kaphat az állami tévében az egész vita alatt
Május 30-án este 8 órától élőben közvetíti az EP-listavezetők vitáját a köztévé. Fontos részletek derültek ki a vitáról, ahova 11 listavezetőt hívtak meg.

Link másolása

Május 30-án, csütörtökön este 8 órától élőben közvetíti az EP-listavezetők vitáját - derül ki az MTVA által a résztvevőknek elküldött levélből, amit Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke tette közzé a Facebook-oldalán kedden délután.

Ez alapján

a vita a Várkert Bazárban lesz, nézők nélkül, körülbelül 100 percben, a két vitavezető Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz.

Az élő adás helyszínén a résztvevők számának megfelelően 11 pulpitus lesz elhelyezve félkör alakban. Amennyiben a listát állító és a vitára meghívott szervezet képviselője nem vesz részt a vitán, úgy a szervezete emblémájával ellátott pulpitusa üresen marad.

Egy listavezető hozzászólására a vita alatt összesen 8 perc áll rendelkezésre, 5 hozzászólás formájában. A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

A vitán résztvevők megszólalási sorrendje a Nemzeti Választási Bizottság által jóváhagyott, a jogszabály szerint kisorsolt listás és a szavazólapokon szereplő sorrenddel megegyező.

A 11 listás szervezet balról jobbra a következő sorrendben foglal majd helyet a felvétel helyszínén: Megoldás Mozgalom, LMP-Zöldek, DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek, Második Reformkor Párt, Mindenki Magyarországa, Momentum, Fidesz-KDNP, Jobbik, Tisztelet és Szabadság Párt, Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Mi Hazánk.

A vita során a listavezetők négy különböző témában fejthetik majd ki az álláspontjukat.

Ezek a következők: az Európai Unió védelme és biztonsága, migráció és menekültügy, a harmadik körben pedig vagy mezőgazdaság, vagy a demokrácia és jogállam témaköre közül választhatnak.

Az MTVA arra kérte a meghívottakat, hogy legkésőbb május 24-ig jelezzenek vissza.

Az MTVA azután jelentette be, hogy megszervezi az EP-listavezetők vitáját, miután Magyar Péter ultimátumot adott. A Tisza Párt alelnöke akkor azt mondta, hogy ha nem tartanak vitát, tüntetést szervez a tévészékház elé. Magyar másik követelése az volt, hogy a vitát élőben rendezzék meg, ezzel ez is teljesül.

Link másolása
KÖVESS MINKET: