HÍREK

David Pressman: Az USA már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal az orosz kibertámadás miatt

A nagykövet szerint komolyan kell reagálni a régiót érő orosz fenyegetésre.


„Az Egyesült Államok egy ideje már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal ebben a témában. Ez az eset is jelzi azt a fenyegetést, amit Oroszország jelent a szövetségeseinkre, a fenyegetést, amit Oroszország jelent a régióra és azt, hogy milyen komolysággal kell reagálnunk erre a fenyegetésre”

– mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL-nek.

Az ügy előzménye, hogy kiszivárgott belső dokumentumok szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tudott arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: „Orbán Ráchelnál jártam egy kávéra” – egy pusztító szóviccet is elsütött a politikus
Van egy kis csavar persze a sztoriban. A Tisza Párt politikusa a Balatonon töltötte az idejét, ahol a Besenyő családtól is idézett.


Gyors egymásutánban két posztot is lőtt a Facebookra Magyar Péter kedden koraeste. A Tisza Párt alelnöke a Balatonnál járt – derül ki a bejegyzésekből.

Az egyik kiposztolt képen egy társasággal látható, a posztban pedig – némi iróniával – azt írja:

„Orbán Ráchelnál jártam egy kávéra, az ötcsillagos BalaLand Hotelben Szántódon. Sajnos nem volt itthon. Önök 6,9 milliárd forinttal járultak hozzá a 20 milliárdos beruházáshoz”

– írta Magyar. Majd hozzátett: „Az Odu bababolt sajnos már zárva volt”.

Mint kiderül, később a szántódi kompra is felszállt, itt pedig elsütött egy régi, kissé fárasztó, leginkább a L'art pour l'art Társulat szkeccséből ismert szóviccet:

„A tihanyi kompon álltam… Propaganda: Magyar Péter komp akart lenni és nem komplett”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Havas Henrik Rónai Egonról: Ezt jól elb.szta
A riporter ezt írta: csalódott Rónai Egonban, akit eddig nagyra tartott. Szerinte nem volt korrekt úgy odaadni a dossziét Magyar Péternek, hogy azt nem volt lehetősége átnézni.


Mint arról korábban többször írtunk, Magyar Péter hétfő este élő adásban hagyta ott az ATV stúdióját, miután kérdések helyett Rónai Egon azzal szembesítette az Egyenes beszédben, hogy állításával ellentétben többször hívták a televízió műsoraiba. Egy alkalommal Magyar hozzáállását kutyakomédiának is nevezte.

Azóta többen kiálltak Magyar Péter mellett: Szabó Tímea, Hadházy Ákos, Pottyondy Edina vagy épp a MÚOSZ alelnöke, Vicsek Ferenc is méltatlannak vélte a riporter viselkedését, igaz többen Magyar kirohanását sem tartották jó ötletnek.

Kedd estére Havas Henrik, az ország Havas Henrikje is elmondta véleményét a történtekről.

„Olyan típusú interjút, amit a hétfői Egyenes beszédben Rónai Egon készített Magyar Péterrel, több százat, talán ezret is készítettem. Szakmai véleményem a következő: Rónai Egon – akit kollégaként eddig becsültem – ezt jól elb.szta” – kezdte kemény hangvételű jegyzetét Havas. Szerinte egy interjút nem lehet azzal indítani, hogy a riporter egy dossziét tol a vendég elé. Úgy véli, hogy az interjúalanynak nincs ideje a dokumentumok tartalmát megismerni, pláne beleolvasni. Havas szerint az egyetlen normális megoldás az lett volna, ha az interjú végén Rónai Egon átadja a dossziét azzal a szöveggel: „Tanulmányozza a dokumentumokat, aztán ha meggyőződött arról, hogy jogtalanul vádolta a csatornát, kérjen bocsánatot.”

„Megjegyzem, hogy erről az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyart, az lett volna a korrekt, ha előre megmondják, hogy szembesítik az általuk igaznak vélt tényekkel. Az pedig, hogy Rónai Egon kutyakomédiáról beszélt, egészen hihetetlen, illetve nem, mert az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet, ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki” – folytatta Havas.

Havas arról is beszélt, hogy érdekes könyvet tudna írni Németh Sándorról és a Hit Gyülekezetéről, de két okból sem teszi. „Egyrészt hosszú éveket töltöttem az ATV-ben, minden szempontból megbecsültek egészen addig, amíg a Fidesznél nem telt be a pohár azzal, hogy a 2018-as választások előtt annak ellenére írtam könyvet Vona Gáborról, hogy Szlazsánszky Ferenc szerkesztővel megüzenték, hogy tönkretesznek. Másodszor azért sem írok könyvet, mert – egyetlen esetet kivéve – sohasem utasítottak semmire.”

„Az előbb olvastam Magyar Péter Facebook-bejegyzését. Valószínűleg igaza van, hogy az általa NER-lovagnak nevezett Németh Szilárd állhat a botrány mögött. Ő akkor romlott el, amikor Hajdú Péter az ATV-be került Bochkor Gábor társaságában, és az egyébként szolid képességű srácot bevezették a felső tízezer világába” – írta Havas, hozzátéve, hogy csalódott Rónai Egonban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Akkora buli volt a választás után, hogy a győztes képviselők még a májusfát is kivágták Somlószőlősön
Azt egy olyan egyesület rendezvényén állították, amelyik a megválasztott polgármester ellenfelét támogatta, ezért kellett pusztulnia a fának.


Fergeteges buli volt Somlószőlősön a választás éjszakáján, amit az önkormányzat frissen megválasztott képviselői tartottak. A party egyik résztvevője, Balatoni Balázs, élőben közvetítette a Facebookon, így az esemény minden mozzanata nyilvánossá vált – vette észre a 24.hu.

Vasárnap este a polgármesterrel együtt kezdte ünnepelni a társaság a választási eredményeket. Az új képviselő, Balatoni Balázs, nem kímélte a nézőket, és minden részletet megmutatott: a zenés szabadtéri ünneplést, a derekas alkoholos fogyasztást, és még azt is, ahogy a résztvevők egy motoros fűrészt szereztek, hogy kivágják a település májusfáját.

Kiss János Norbert, Somlószőlős polgármestere, rövid beszédet is rögtönzött a kamera előtt. Megköszönte barátainak a „hatalmas győzelmet”, majd a képviselőkkel összeölelkezve koccintottak. Egy másik törölt videóban percekig látható volt, ahogy a társaság gyér megvilágításban mulatott, és az egyik megválasztott képviselő, hangfalakból szóló zenét túlkiabálva, indítványozta, hogy szerezzenek egy fűrészt:

„Hozzatok egy kurva fűrészt! Kari, hol a fűrészünk?”

A májusfa kivágását a polgármester is megerősítette. A fát a Somlószőlősért Egyesület közösségi rendezvényén állították fel május elején. Az egyesület több tagja a vesztes polgármesterjelöltet, Kovács Lászlót támogatta. A májusfa maradványaira egy lakatlan ház udvarán bukkantak rá. Kiss szerint a fa kivágása szimbolikus tett volt, amivel helyreállt a rend a faluban.

Kiss János Norbert független jelöltként indult, de világnézetét nem titkolja. Egy Hadházy Ákos által közölt fénykép szerint a kampány utolsó napjaiban maga is tüntetett „No War, No Gender, No Migration” táblával a kezében a CÖF Békementén.

A Facebookon hétfőn még bárki számára hozzáférhetőek voltak az urnazárás után készült felvételek, amik több száz nézettséget értek el. Balatoni Balázs azonban keddre törölte a videókat, de addigra már a falu nagy része tudta, mi történt a választás éjszakáján.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hőhullám jön jövő héten – ránk rúgja az ajtót a nyár
35 fokot is mérhetünk majd, múlnak a záporok, zivatarok is.


E hét szombattól kezdve erős felmelegedés kezdődik, jövő héttől pedig igazi kánikula ígérkezik – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán és csütörtökön még folytatódik a változékony, többfelé esővel, záporokkal tarkított időjárás, helyenként az ég is megdörrenhet. Nyugaton 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, máshol 21 és 27 fok közötti értékek lesznek jellemzőek. Keleten, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket. Az északi-északnyugati szelet ezen a két napon sokfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

Szombattól déliesre fordul fölöttünk az áramlás, amivel egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így vasárnap már többfelé súrolhatjuk a 30 fokot.

A melegedés a jövő héten tovább folytatódik, beköszönt az idei nyár első komolyabb hőhulláma: idén először a maximumok a 35 fokot is elérhetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: