News here
hirdetés

HÍREK

Boris Johnson Kelet-Afrikába küldené a Nagy-Britanniába érkező menekülteket, amíg kérelmüket elbírálják

A brit miniszterelnök egyedülálló megállapodást szeretne kötni, még hozzá 5 évere, Ruandával, a kelet-afrikai országgal. A döntést már most több ember jogi szervezet megtámadta.

Link másolása

hirdetés

Boris Johnson megállapodást kötött a kelet-afrikai ország, Ruanda belügyminiszterével a menekültek ügyében. Ruanda több menedékkérőt befogad majd, amíg a brit miniszterelnök „visszaveszi a hatalmat az illegális bevándorlás felett” - írja a Daily Mail.

Priti Patel belügyminiszter, csütörtök este érkezik a ruandai fővárosba, Kigaliba, és másnap aláírja az öt évre szóló megállapodást. Úgy tudni, ez a brit adófizetők 120 millió fontjába fog kerülni, amelyhez adódhatnak még költségek.

A megállapodás a két ország között egyedülállónak számít, a befogadott menekültekbe számítanak a La Manche-csatornán Nagy-Britanniába érkezők, amíg a brit belügyminisztérium elbírálja a kérelmüket. Boris Johnson arra fogadkozott, hogy nem lezárják a határokat, csak visszaveszik a hatalmat felettük.

A tervben szerepel egy új befogadóközpont létesítése a menedékkérők számára Észak-Yorkshire-ben, valamint olyan jogi reformok, amelyek megakadályozzák, hogy a sikertelen menedékkérők ismételten fellebbezzenek. A tisztviselők úgy gondolják, hogy az eljárás, miszerint áthelyezik őket Kelet-Afrikába a kérelem feldolgozásáig, menekültek ezreit fogja visszatartani, hogy csónakkal keljenek át a csatornán.

A brit miniszterek azt állítják, felkészültek a baloldali jogászok és ember jogi szervezetek támadására és bírálatára.

A Menekültügyi Tanács (Refugee Council) jótékonysági szervezet már tegnap este a terv azonnali újragondolását sürgették, Enver Solomon vezérigazgató pedig azt mondta a Mirrornak, hogy „megdöbbentette a kormány kegyetlen és undorító döntése.”

Az ENSZ menekültügyi szervezete szintén aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy „a felelősségek megosztása helyett inkább az áthelyezéséről van szó”.

hirdetés

Yvette Cooper, a brit árnyékkormány belügyminiszter a The Guardiannek azt mondta, hogy ez egy „szégyenteljes bejelentés, amelynek célja, hogy elterelje a figyelmet Boris Johnson közelmúltbeli törvénysértéseiről”. Véleménye szerint ez egy „megvalósíthatatlan, etikátlan és zsaroló politika, amely az Egyesült Királyság adófizetőinek több milliárd fontjába kerülne a megélhetési válság idején, és nehezebbé, nem pedig könnyebbé tenné a gyors és igazságos menekültügyi döntések meghozatalát”.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: