HÍREK
A Rovatból

Bodolai László: „Ilyenért Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök”

A Facebookon reagált az Indexben történtekre.

Link másolása

Hosszabb Facebook-bejegyzésben reagált Bodolai László arra, hogy szerinte mi történt az Indexben, az Index-szel. Az ügyvéd, aki az Index.hu Zrt. elnöke, illetve a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke a Média1.hu-nak megerősítette: a poszt valódi. Azt mondta, hogy "a bejegyzés azért készült, mert Bodolain megpróbálták LMP-hez köthető személyek számonkérni, mi történik az Index körül, holott ő sosem akarna ártani a lapnak, azt mindig védelmezte. Bodolai szavai szerint a bejegyzéssel érthetőbbé kívánta tenni a folyamatokat."

Íme, a bejegyzés:

"Sziasztok, akkor a helyzet. Dull Szabolcs főszerkesztővel a háttérben egy hónapja többször egyeztettem, hogy mi fog történni azon az ominózus igazgatósági ülésen. Pontosan az történt, amiről Szabolcs is tudott előre.

Ez egy csütörtöki nap volt, pénteken felhívtam Szabolcsot, hogy a GG tervként elhíresült ötlet nincs a napirenden, nyugodjon meg, vasárnap este sörözzünk egyet a szerkesztőségi vezetéssel. Azt mondta, OK. Ehhez képest vasárnap a 24.hu újságíró kérdéseiből szembesülök olyan üzleti titkokat rejtő információkkal, amit Szabolcsnak személyesen adtam át illetve az igazgatóságin hangzott el.

Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki.

Közben az úgynevezett barométert is kirakták úgy, hogy senki nem egyeztetett velem. A barométer hatására a hirdetők elbizonytalanodtak, a szerkesztőség meg nem tudott kihátrálni, gyakorlatilag kijátszotta a legfontosabb kártyáját a semmiért.

Utána persze folyamatosan állítgatták a narratívájukat, miért van veszélyben az Index. Ment az alkudozás egy hónapig, közben a készpénzhelyzet miatt a cég kasszája is kezdett ürülni. És csak titoktartási nyilatkozatok mellett mertem a szerkesztőség vezetőivel beszélni, mert minden ment ki a 444-hez.

Közben befutott több olyan infó, hogy Dull Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása. Egy hónap patthelyzet után felkértem egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen egy auditot a vezetői felelősségről, hogyan oszlik meg köztem és Dull közt. Kb úgy, hogy Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat, ha fejre áll a cég. És semmi javaslatot nem tett ennek a helyzetnek a feloldására. Erre kínáltam fel neki egy olyan megegyezést, amit a korábbi főszerkesztők is megkaptak. Azt mondta, átgondolja, addig aláírattam vele egy rendes felmondást, hogy összetépem, ha beszélt az ügyvéddel. Na ezzel kürtölte tele a sajtót, hogy zsarolás.

Nem jött vissza, hanem bement a szerkesztőségbe, és fellázította őket, utána hiába próbáltam meg bármit tenni, egyeztetni, egy feltételbe nem mentem bele, hogy Dullt visszaveszem. Ők tudták pontosan, hogy ezt az egy feltételt nem teljesítem, hihetetlen hangnemben kezdtek el velem beszélni, miközben a munkahelyüket, a függetlenségüket én biztosítottam, védtem 3 éven keresztül.

És az lett a vége, amit most is láttok.

Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megvan Magyar Péter Hősök terére hirdetett óriástüntetésének pontos időpontja
A Tisza Párt vezére szerint Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.

Link másolása

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében tette közzé következő tüntetésének időpontját:

„Találkozzunk június 8-án 14.00 órakor Budapesten, a Hősök terén. Zárjuk le a húsz éves Gyurcsány-Orbán korszakot, amely az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette hazánkat”

– írta bejegyzésében.

A politikus hozzátette: „Miután lezártuk a múltat, építsük újjá közösen ezt a csodaszép országot. Magyarországnak ma békére, összefogásra és az árkok betemetésére van szüksége.”

„Hit, remény és szeretet. Ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet”

– zárta posztját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Óriasi tömegek, Tavaszi szél, Tisza – megjelent Magyar Péter kampányvideója
A felvételeken Magyar Péter és más felszólalók beszédei is elhangoznak, alapgondolata pedig, hogy „Magyarország változást akar”.

Link másolása

Magyar Péter a Facebookon posztolta a Tisza Párt kampányvideóját Árad a Tisza I Magyarország változást követel címmel.

A videóban Magyar eddigi tüntetéseinek, országjáró körútjainak bizonyos részleteit osztotta meg a nézőkkel.

A négy perces összefoglalóban elhangzik Magyar Péter beszédeiből is egy részlet:

„A Tisza Párt hétről hétre, napra napra egyre nagyobb. Egyre többen vagyunk!”

Az összefoglalóban elhangzanak a politikus fellépőtársainak beszédei is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik egy félrefordításhoz: szerinte biztos, hogy baloldali gondolkodású, háborúpárti Fico merénylője
A Kossuth Rádiónak adott interjút a miniszterelnök. Szerinte nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval.

Link másolása

Nem indokolatlan összefüggésbe hozni a szlovák miniszterelnök elleni merényletet a háborúval, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy az orosz-ukrán háború folytatódjon – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában. Szerinte annyi már biztos, hogy elkövető „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti”.

A merényeltről Orbán azt mondta, hogy az „mindenkit szíven ütött, minden megrendült, megdöbbent”.

„Azt mondogatják az emberek, magam is, hogy ide jutott Európa. Persze a merénylet tény mindig meglepő, de az, hogy Európában az erőszak szintje nő, az nem hiszem hogy bárkit meglepne.”

Orbán azt mondta: eddig se voltak sokan, akik a béke hangján beszéltek, Magyarország mellett csak a Vatikán volt ilyen, Szlovákia pedig éppen most vett „békepárti irányt”. A Fico elleni merényletre utalva azt is hozzátette: most ebből az egyik kiesett, ami azt jelenti, hogy Magyarországnak kétszeres erővel kell dolgoznia és saját munkája is nehezebbé válik Brüsszelben, amikor meg kell küzdenie a vitákban a háborúpárti politikusokkal.

Ahogy fogalmazott:

a titkosszolgálatok még dolgoznak a merénylet összes körülményének földerítésén, de annyi biztos, hogy „progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti” elkövetőről van szó.

„Ezért nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összefüggésbe hozzák a merényletet a háborúval. Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött, általában a háborúpárti álláspont mögött, a Soros-birodalomtól kezdve a fegyveripar, a hitelezők, tehát nagykutyák és nagy, erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt, kiterjedjen” - fejtette ki Orbán.

A Fico elleni merényletet követően azonban a Diétás Magyar Múzsa hívta fel a figyelmet arra, hogy a levický (lévai) és a levický (baloldali) más szótővel, de azonos alakban íródik. A Google Fordító azonban a „levický” szót alapvetően baloldalinak fordítja, így fordulhatott elő, hogy voltak olyan magyar és nemzetközi lapok, amelyek rosszul vették át ezt.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Baki: élhető Tatát ígér a fideszes polgármester – csakhogy egy másik településen
A két településben annyi a közös, hogy mindkettő Komárom-Esztergom vármegyében található, és a nevük hasonlít.

Link másolása

A Redditen jelent meg az a poszt, amely egy félresikerült plakátelhelyezésről szól.

Ugyanis a jelenlegi tatai polgármester – aki újrázik a június 9-i választáson – plaktátja véletlenül a Tatától keletre található Táton jelent meg.

A plakát kiaggatója bizonyára nem vette észre a plakáttól nem messze található Tát településnév-táblát. Nem tudni, miért nem sikerült a jó településen kitenni a plakátot. Meglehet, hogy ABC-sorrendben érkeztek a színes illusztrációk, és ez éppen félrecsúszott.

A helyzetet az is érdekessé teszi, hogy a táti polgármester függetlenként indul újra, de Fidesz támogatással, viszont róla egyelőre nem került ki plakát a településen.

Néhány kommentelő viszont rögtön rászállt a hírre:

„Tátot Tatának tartók tatai tatát tettek a táti táblához.”

Volt, aki nemes egyszerűséggel ennyit írt:

„Élhető taTÁT”

De valaki jogosan feltette a kérdést:

„Most miért? Mi van akkor ha a tátiak élhető tatát akarnak?”


Link másolása
KÖVESS MINKET: