HÍREK

Bejegyezték Márki-Zay Péter pártját

A Mindenki Magyarországa Néppárt alapító közgyűlését szeptemberben fogják megtartani. Önállóan indulnak az önkormányzati voksolással egy napon tartandó európai parlamenti választáson.

Link másolása

Bejegyezte a bíróság a Mindenki Magyarországa Néppártot - tudatta portálunkkal Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

“Szeptemberben tartunk egy alapító közgyűlést, és elkezdjük a felkészülést a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásokra"

- tette hozzá.

Márki-Zay pártját a Csongrád-Csanád Vármegyei Bíróság korábban már bejegyzésre alkalmasnak találta, ám akkor még a Legfőbb Ügyészség kifogásokkal élt, így a párt bejegyzése a másodfokú döntésig nem történhetett meg. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke akkor arról beszélt, hogy szerinte mindez elfogadhatatlan egy demokratikus jogállamban.

Márki-Zay Péter februárban a hódmezővásárhelyi városházán megtartott évértékelő beszédében ismertette a Mindenki Magyarországa Néppárthoz csatlakozás lehetőségét. A politikus korábban már azt is bejelentette, hogy 2024-ben ismét elindul Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, pártja pedig önállóan indul az önkormányzati voksolással egy napon tartandó európai parlamenti választáson.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter kapcsán teljesen tanácstalanok az emberek: 21 százalék szerint jobboldali, 23 százalék szerint baloldali
Az is kiderült, hogy a legnagyobb mértékben a Fidesz-KDNP hívei utasítják el a legnagyobb mértékben az új politikai szereplőt: 92 százalékuk biztosan nem szavazna rá.

Link másolása

Magyar Péter a válaszadók 21 százaléka szerint jobboldali, 23 százalék úgy gondolja, inkább baloldali, 32 százalék szerint középen áll - írta meg a Népszava egy friss kutatás kapcsán.

A Publicus Intézet felméréséből az derült ki, hogy az emberek 20 százaléka biztosan a Tisza Pártra szavaz majd a 2026-os választásokon, további 11 százalék valószínűleg rájuk voksol két év múlva.

A válaszadók 4 százaléka ugyanakkor valószínűleg nem, 49 százaléka pedig biztosan nem tenné rá az ikszet.

Az is kiderült, hogy a legnagyobb mértékben a Fidesz-KDNP hívei utasítják el a legnagyobb mértékben az új politikai szereplőt: 92 százalékuk biztosan nem szavazna rá.

Nagy a bizonytalanság az emberekben azzal kapcsolatban, hogy vajon melyik politikai oldalhoz sorolható Magyar Péter, és ez a válaszokban is jól tetten érhető. A kutatásban részt vevők

21 százaléka szerint inkább jobboldali, 23 százalék úgy gondolja, inkább baloldali, 32 százalék szerint pedig középen áll, 15 százalék viszont úgy vélekedik, nem lehet besorolni egyik oldalra sem (további 9 százalék nem válaszolt erre a kérdésre).

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Szinte minden bolt zárva lesz a pünkösdi hosszú hétvégén, mutatjuk a kivételeket!
A legtöbb bolt zárva tart pünkösd vasárnapján és hétfőjén is, de nem mindegyik.
Fotó_ Unsplash - szmo.hu
2024. május 14.


Link másolása

Május tizenkilencedikén és huszadikán, pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tart a legtöbb bolt, a szükséges élelmiszereket szombaton beszerzők pedig nagyobb forgalomra számíthatnak az üzletekben.

A Mindmegette közlése szerint a nagyobb szupermarketek, az Aldi, a Lidl, és társaik vasárnap és hétfőn mind zárva lesznek, de

az éjjel-nappalikba, és esetleg a benzinkutak boltjaiba le lehet majd ugrani, ha esetleg valamit nem sikerült az ünnep előtt megvenni.

Az élelmiszerboltokon kívül azok a dohányboltok, virágboltok és újságárusok is nyitva lesznek a két ünnepnapon, amik családi tulajdonban vannak, illetve az ügyeleti rendenek megfelelően néhány gyógysztertár is nyitva lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Víruskutató: az új Covid-alvariáns már mindenhol ott van, de nyáron szünetel
Rusvai Miklós szerint dominánssá válik az omikron legújabb variánsa. Az USA-ban már az esetek harmadáért a FLIRT névre hallgató vírusvariáns felelős.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. május 14.


Link másolása

„A FLIRT egy mozaikszó, amiben a mássalhangzók az aminosav-mutációkra utalnak, amíg nem kap a görög ábécé szerint új nevet a koronavírus újabb változata, addig nem új variánsról, csak a 2021 vége óta velünk lévő omikron egyik alvariánsáról van szó” – mondta Rusvai Miklós víruskutató az Indexnek.

Amerikai kutatók szerint a FLIRT tüskefehérjéinek változása miatt könnyebben bejut az emberi szervezetbe, és a vuhani törzs ellen kidolgozott vakcinák csak 60-70 százalékos védelmet nyújtanak ellene, viszont

az omikronra kifejlesztett oltások már 85-90 százalékban hatékonyak az új alvariánssal történő megfertőződéssel szemben.

A gyártók dolgoznak már a kifejezetten erre a változatra kifejlesztett vakcinán, ami minden bizonnyal elérhető is lesz már az őszi-téli időszakban.

Rusvai azt is elmondta, hogy „nyáron szabadságra megy a koronavírus”, május és szeptember között az esetszámok nem érik el a heti 200 ezer megbetegedésnél kezdődő járványos szintet.

A kutató ennek alapján

a rizikócsoportnak augusztus végétől ajánlja az oltások felvételét, mert az esetszámok felfutása a tanévkezdés után után várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor nagy átadóra készül, élőben lehet majd nézni
Hat évvel ezelőtt indították el az 1,2 milliárd eurós beruházást Tiszaújvárosban. A miniszterelnök mellett Hernádi Zsolt is beszédet mond az átadón.

Link másolása

Tiszaújvárosi gyárátadóval folytatja kampánykörútját Orbán Viktor. A miniszterelnök a nagy pillanatot ráadásul élőben közvetíti majd a Facebookon, amit jó előre be is jelentett már egy posztban.

A MOL és a Thyssenkrupp szoros együttműködésének köszönhetően felépült a Poliol Komplexum, a MOL csoport legnagyobb organikus beruházása, írta az olajvállalat még a múlt heti sajtómeghívójában. Az új üzem segítségével a MOL Petrolkémia a régió piacvezető vegyipari vállalata szeretne lenni.

A meghívóból az is kiderült, hogy Orbán Viktor mellett beszédet mond Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója is.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy a K&H Értékpapír korábbi elemzése szerint a poliolüzem éves szinten 150 millió dolláros EBITDA-eredménnyel járulhat hozzá a MOL-csoport teljesítményéhez.

Az 1,2 milliárd eurós tiszújvárosi beruházást 2018 végén indította el az olajtársaság, az Európai Bizottság által is jóváhagyott projektet a magyar kormány 12 milliárd forint beruházási támogatással és 28 milliárd forint adókedvezménnyel támogatta.

A MOL korábbi közleménye szerint a felépülő üzemkomplexum kapacitása évi 200 kilotonna lesz, és mintegy 200 hosszútávon fenntartható munkahelyet teremt Tiszaújvárosban. A beruházás révén a MOL-csoport lesz az egyetlen integrált poliolgyártó Közép-Kelet-Európában.

Link másolása
KÖVESS MINKET: