Be kellene oltani a turizmus-vendéglátásban dolgozókat az ipartestületük vezetője szerint
Az elnök úgy véli, hogy elsőbbséget kéne kapnia ennek a szektornak is, hiszen "ők vannak a következő frontvonalban".
Szerintük idén körülbelül 60 ezerrel kevesebben dolgoznak a vendéglátásban, mint tavaly. Az előző évi 150 ezerrel szemben most 90 ezer dolgozóval számolnak. Ennek ellenére lesz elég munkaerő a teraszok kinyitására.
Több vendéglátós is úgy nyilatkozott, hogy alapos fertőtlenítés után várják a vendégeket és a korábbiaknál is nagyobb távolságot biztosítanak az asztalok között. Lesznek olyan helyek, ahol csak egy-két hét múlva tudnak megnyitni, mert az eddigi bizonytalanság miatt most intézik többek között a beszerzéseket.
A főváros segítené az olyan vendéglátóhelyeket, amelyeknek eddig nem volt teraszuk, de nyitni szeretnének egyet.
VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója