News here

HÍREK

Az Izraelben élő Dániel Péter magára vállalta, hogy ő az Ördög ügyvédje

Azután szólalt meg, hogy kiderült, az ügyészség Czeglédy Csabát vádolja.

Link másolása

Mint arról beszámoltunk, Czeglédy Csabát gyanúsítják azzal, hogy ő áll a Borkai-botrányt kirobbantó Ördög ügyvédje blog mögött.

A DK-s politikus azonban tagadja, hogy valóban ő szivárogtatta ki a felvételeket, szerinte a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni.

"Lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött" – fogalmazott a 24.hu-nak.

Az évek óta Izraelben élő ügyvéd, Dániel Péter azonban nem sokkal később azt állította, valójában ő a hírhedt kiszivárogtató.

Egyszerre nevetséges és felháborító, amit az orbáni diktatúra hatóságai, Polt Péter ügyészsége és a TEK dilettáns, ostoba pribékjei művelnek. Hiszen már hosszú ideje pontosan tudják, hogy én vagyok az Ördög ügyvédje, ennek ellenére ártatlan emberekből próbálnak bűnbakot csinálni

– nyilatkozta a Mandinernek, hozzátéve: szerinte azért vádolja az ügyészség Czeglédyt, mert rajta (mármint Dánielen) nem találnak fogást, és Izrael úgysem adná ki őt Magyarországnak.

Az ügyben viszont még egy fejlemény történt azóta. Az ördög ügyvédje Facebook-oldal kezelője az oldal legutóbbi posztja alá az alábbi kommentet írta: "Most egy ideig megint nem leszek. Az adatok, információk gyűjtése tovább folyik. Dániel Péter pedig csak egy vásári komédiás."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A tanárok ellen hergeli a szülőket a Belügyminisztérium a Kréta rendszerben feltett kérdésekkel
A nemzeti konzultációhoz hasonló módszerrel intéztek kérdéseket a diákok szüleihez.

Link másolása

A Belügyminisztérium újabb nyolc tanárt bocsátott el, amiért tiltakoztak az oktatás állapota miatt. Most a BM egy manipuláltnak tűnő kérdőívben kéri ki a szülők véleményét, amibe burkoltan már a válasz is benne van.

„Kitöltése anonim, nem kell hozzá személyes adatot megadni. A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt"

– írják a Kréta felületén a HVG információi szerint.

A felületről néhány hete kiderült, hogy néhány hekker, elmondásuk szerint pofonegyszerű módszerekkel feltörték, és minden adathoz hozzáfértek.

A mostani kérdések „a többi között a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére” vonatkoznak.

Az utolsó kérdés viszont a nemzeti konzultációhoz hasonlóan meglehetősen érdekesre sikerült:

"Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?"

Ezzel a kérdéssel a Belügyminisztérium tehát azt állítja, hogy a diákokat a tanárok vonták be a demonstrációba, nem pedig önként kezdtek tiltakozni. A kérdésre pedig olyan válaszlehetőség nincs is, ami az abban rejtett állítást megcáfolhatná.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Meghalt Góczán Flórián, a TV2 munkatársa
Az operatőr és dokumentumfilmes rendező a csatorna indulása óta segítette munkájával TV2-t.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. december 04.


Link másolása

Tragikus hirtelenséggel, november 29-én hajnalban elhunyt Góczán Flórián, a TV2 operatőre.

Az operatőr és dokumentumfilmes rendező 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd operatőrként dolgozott az egykori tudományos híradóban, a Deltában.

Operatőrként több tucat dokumentumfilmhez kötődik a neve, ő rendezte az 1996-os A pech című kísérleti filmet, a Szimmetria, az Oly távol, messze van hazám…, valamint a 2007-es Ki vagyok én neked dokumentumfilmeket. Emellett forgatókönyvírója volt az 1996-os Boldog lovagok című játékfilmnek - írja a Tények.

A TV2 egykori munkatársa a csatorna 1997-es indulása óta jelen volt és segítette munkájával. Többek között a Tények, az Aktív, a Napló, a Magellán és a Megasztár műsorokban is dolgozott.

A tévécsatorna pénteken este gyertyagyújtással emlékezett meg a székházuk udvarán egykori kollégájukról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán fogadta az idős házaspárt, akik felajánlották az ország karácsonyfáját
Még ajándékot is kapott az apci házaspár a Karmelitában a miniszterelnöktől.

Link másolása

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta azt az apci házaspárt, akik a Kossuth téren álló ország karácsonyfájához felajánlották az udvarukban álló fenyőjüket.

Az idős házaspárnak Orbán Viktor megmutatta, hogyan néz ki az erkélyéről a Parlament épülete mellett álló, immáron ünnepi fénybe öltöztetett fenyőfa.

A miniszterelnök a fenyőfáért cserébe adott egy másik cserepes fenyőfát. Az idős férfi azt ígérte, hogy másnap ki is ültetik a kertjükbe.

"Nagy utat járt be az apci fenyőfa. Köszönjük, Veronika néni, Mihály bácsi!"

- írta közösségi oldalán a miniszterelnök a közzétett videójához.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Az orosz milliárdosok otthon biztonságban lennének, nem úgy, mint a veszélyes Nyugaton a Duma elnöke szerint
Szerinte aki visszaviszi a vagyonát Oroszországba, annak a lelkiismerete is tisztább lesz.

Link másolása

Az orosz Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin üzent az oligarcháknak, miszerint Oroszországban nagyobb biztonságban lennének. Szerinte ezzel ellentétben Nyugaton zárolják a vagyonukat, és még le is tartóztatják őket - írta meg a TASZSZ állami orosz hírügynökség.

A politikus Telegram-csatornáján megjegyezte, hogy "a nyugati országok először jachtokat, villákat, autókat és repülőgépeket vittek el az orosz üzletemberektől", most pedig majd őket tartóztatják le. Vologyin szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök 20 évvel ezelőtti szavai olyanok voltak mint a prófécia. Abban azt mondta, hogy mindenkitől, aki külföldön tart vagyont és pénzt, azt el fogják venni tőlük és csak nehez fogja tudni visszaszerezni.

Szerinte az orosz üzletembereknek az ország fejlesztésébe kellene befektetniük, ezzel megspórolhatnák azt a pénzt, amit Nyugaton lefoglalnak tőlük.

"Fejlesztenünk kell országunkat, Oroszországot. Ne feledd: itt születtünk, itt tudtuk megvalósítani önmagunkat, mindent neki köszönhetünk. Ezért mindent meg kell tenni, hogy jobb legyen az élet Oroszországban. Akkor nem csak a pénzed lesz biztonságban, de a lelkiismereted is tisztább lesz"

– összegezte az Állami Duma elnöke.

Az állami vezető ezt azért mondhatta, mert nemrég Londonban őrizetbe vették Mihail Fridman orosz üzletembert a szankciók megsértésének gyanúja miatt. Májusban szintén az Egyesült Királyságban büntetőeljárás indult Pjotr ​​Aven orosz üzletember ellen is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: