hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Az Európai Uniónak tárgyalnia kellene a kötelező oltás lehetőségéről az Európai Bizottság elnöke szerint

Ursula von der Leyen szerint mihamarabb párbeszédet kell kezdeni, hogy az unió lakosságának még oltatlan 23 százalékát meggyőzzék.

Link másolása

hirdetés

Ursula von der Leyen azt javasolja, az Európai Unió fontolja meg a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét a tagállamokban – számol be a Bloomberg.

Az Európai Bizottság elnöke szerint lehet, hogy ez lenne a megfelelő lépés az újabb esetek számának emelkedése ellen.

Úgy véli, most kell párbeszédet kezdeményezni a tagállamok között arról, hogy miként lehetne a még oltatlan lakosságot ösztönözni. Szerinte a következő oltás lehetőségéről is ideje volna elkezdeni gondolkozni.

Az Európai Uniónak nincs jogosultsága arra, hogy kötelezhesse a tagországokat a kötelező oltás előírására, ám megpróbálhatja az országokat rábírni, hogy állapodjanak meg egy közös megközelítésben.

Von der Leyen egyben beszámol arról is, hogy az Európai Unió lakosságának 77 százaléka már beoltatta magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Kutyapárt feljelentette Gődény György pártját
Bejelentést tettek, mert szerintük Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat.

Link másolása

hirdetés

Facebook-psoztban jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Úgy vélik, hogy a Gődény György vezette Normális Élet Pártja visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat, amikor online szedik a személyi azonosító számokat.

"Szerintünk sem ingatlannyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint. Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba"- áll az alábbi posztban.

Szóval a Kutyapárt gyanúja, hogy a kamupárttal való visszaélésről is hírhedt Gődény ismét kamupártokkal akar trükközni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Járóka Lívia ismét az Európai Parlament alelnöke lenne
Egyes források szerint a fideszes EP-képviselőnek kevés esélye van az újrázásra, mivel akkora a tülekedés a vezető pozíciókért.

Link másolása

hirdetés

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő bejelentkezik az Európai Parlament (EP) egyik alelnöki posztjára. Először a Magyar Nemzet írt erről, majd a Népszava forrásai is megerősítették.

Járóka 2017 óta az EP alelnöke, 2019-ben újraválasztották, akkor még az Európai Néppárt (EPP) színeiben. A Fidesz azóta már kilépett az EPP-ből, Járóka pedig úgy maradhatott a helyén, hogy a függetlenek közé került. Mandátuma most jár le, az EP új elnökét és alelnökeit - összesen 14-et - kedden, illetve szerdán választják meg a plenáris ülésen.

A Fidesz újra jelöli a képviselőt az alelnöki posztra, ennek megszerzéséhez Járókának 36 képviselő aláírását kell megszereznie.

A Népszava parlamenti forrásai szerint azonban kevés esély van az újrázásra, mivel akkor a tülekedés a vezető pozíciókért. Járóka Lívia főként a szélsőjobb szavazataira számíthat, mivel a Fidesszel baráti kapcsolatot ápoló lengyel kormánypártiakat tömörítő euroszkeptikus csoport inkább a saját jelöltjének a megválasztásáért fog harcolni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Karácsony vizsgálóbizottságot kezdeményez a fideszes önkormányzatoktól Schadl Györgyhöz került lakások ügyében
„Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kiárusítsa, kivéreztesse, feldarabolja Budapestet. Megvédjük a városunkat” - közölte a főpolgármester.

Link másolása

hirdetés

Fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Karácsony Gergely, hogy kiderüljön, "ki, milyen mértékben érintett a fővárosi Fideszből a Völner-ügyben". Ezt a Facebook-oldalán jelentette be a főpolgármester, miután az RTL kiderítette, hogy

a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, Schadl György öt év alatt legalább 19 ingatlant vásárolt, ezek közül kilencet önkormányzatoktól.

Az rtl.hu információi szerint a Völner-ügyből megismert vezető öt év leforgása alatt építette fel ingatlanbirodalma nagy részét: nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg. Több lakást feleségével Schadl-Baranyai Helgával közösen szerezett meg. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még korábban, 2013-ban vásárolta. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

Az egyik legértékesebb ingatlan a budai Vár közponit részén, a Dísz téren található, amihez magánszemélyektől jutott hozzá. Az erzsébetvárosi ingatlanokat viszont a VII. kerületi önkormányzattól vásárolta, ezekért pedig összesen 225 millió forintot fizetett. A nyolc lakást tehát átlagosan négyzetméterenként 600 ezer forintért szerezte meg, kettőt pedig néhány hónapon belül eladott a B. P. Property Kft.-nek. Ezt a társaságot mindössze néhány héttel azelőtt alapították, hogy Schadl megkötötte volna az ingatlanokról szóló szerződést Erzsébetvárossal. De az V. kerület kormánypárti irányítása alatt is önkormányzati ingatlanhoz jutott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, egy Városház utcai üzlethelyiséget vett meg nyílt, nemzetközi, egyfordulós pályázat útján. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az eladásról a képviselő-testület döntött, és miután nyílt pályázaton keresztül történt az értékesítés és igazságügyi szakértő állapította meg a vételárat (31 millió 820 ezer forint volt a minimum vételér, végül 32,5 millió forintért kelt el az ingatlan), nem tervezik, hogy vizsgálatot indítanak.

Karácsony Gergely azonban bejelentette, hogy fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a fideszes önkormányzatoktól Schadl Györgyhöz került lakások ügyében.
"A parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára. De a Fővárosi Közgyűlés demokratikusan működik, itt működnek vizsgálóbizottságok, még kamuügyekben is. De itt az ideje a valódi tényfeltárásnak is!"

- írta a főpolgármester, hozzátéve: "Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kiárusítsa, kivéreztesse, feldarabolja Budapestet. Megvédjük a városunkat. Előválasztás, népszavazás, kormányváltás."

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Óránként 4000 forintos éjszakai pótlékot kapnak a kórházba vezényelt katonák
Egy Benkő Tibor által jegyzett rendelet szerint azok a tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák, akik szolgálatot teljesítenek a sürgősségi betegellátást nyújtó osztályokon fokozott igénybevételi pótlékra lettek jogosultak.

Link másolása

hirdetés

A honvédelmi miniszter egy hétfőn megjelent intézkedéssel módosította a honvédek illetményéről és illetményjellegű juttatásairól szóló korábbi rendeletet – szúrta ki az Mfor.hu. A Benkő Tibor által jegyzett rendelet értelmében azok a tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák, akik szolgálatot teljesítenek a sürgősségi betegellátást nyújtó osztályokon fokozott igénybevételi pótlékra lettek jogosultak.

A pótlék így alakul:

• a 14:00 és 22:00 óra közötti munkavégzés esetén óránként 2600 forintot,

• a 22:00 és 06:00 óra közötti munkavégzés esetén óránként 4000 forintot kapnak a kórházba vezényelt katonák.

A rendeletben arra is kitérnek, hogy ha „az egészségügyi szakdolgozó sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon látja el munkaköri feladatait”, akkor „az éjszakai pótlékra, az éjszakai műszakpótlékra és a délutáni műszakpótlékra nem jogosult”, míg sürgősségi betegellátási műszakdíjra igen.

hirdetés

A rendeletben leírtakat 2022. január 1-től kell alkalmazni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: