KÉK HÍREK

Az anyja szerint bántalmazó kapcsolata miatt menekült az öngyilkosságba a 25 éves magyar fotós

Megdöbbentő részleteket árult el lánya öngyilkosságának előzményeiről Bertók Kriszti édesanyja. A megtört asszony szerint a lánya annyira szégyellte ezt a kapcsolatot, hogy nem beszélt róla senkinek.
F. P. - szmo.hu
2024. február 29.


Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly nyáron, mindössze 25 éves korában meghalt Bertók Kriszti modell, fotós, a Bánkitó fesztiválfotós csapatának tagja. Akkor a népszerű fesztivál így búcsúzott tőle: „Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa. Mindannyian, akik ismertük, mérhetetlenül le vagyunk sújtva. A pillanatok, amiket meglátott és megörökített, valójában őt is halhatatlanná tették. Örökké velünk lesz a képein keresztül”.

„Olyan tragédiát élünk át, amit egyetlen embernek, de még állatnak sem lenne szabad soha átélnie.

Fogalmam sincs, hogy kell élni ezután! Nem is biztos, hogy akar egyáltalán az ember élni…de a szerettei miatt muszáj! A testvérei és én is Vele voltunk, az utolsó percéig. Ezeket az érzéseket nem lehet se elmondani, se átérezni. Sokszor kikapcsol az agyam és teljesen érzés mentes vagyok. Máskor ellepnek és kimondhatatlan érzelmek szinte megsemmisítenek” – írta a fiatal fotós édesanyja a Facebookon és azt sem tartotta titokban, hogy lánya önként választotta a halált.

Kriszti öngyilkossága után arra utaló nyomokkal szembesült az édesanyja, Takács Krisztina, hogy a lánya a párkapcsolatában bántalmazás áldozata volt.

Úgy tudja, a barátjával beszélt utoljára a lánya – írja a 444.hu.

„Összevesztek, ő elment enni, és mire visszament… Nekem az is furcsa, hogy egy pár úgy összeveszik, hogy az egyikőjük megöli magát, a másikuknak meg nincs gyomoridege, hanem beül valahova enni. (…) Amikor 2022 nyarán összeismerkedtek, nagyon sok jó dolgot mondott el Kriszti róla. Aztán megváltozott: a férfi alázta, és a legdurvább az volt, hogy el is hitte magáról, hogy a fiúnak igaza van. Teljesen magára maradt, annyira szégyellte ezt a kapcsolatot, hogy nem beszélt róla senkinek” – nyilatkozta a megtört édesanya.

Takács Krisztina azt is elárulta, hogy a férfi agresszív volt, összetörte Kriszti telefonját, monitorját és a szőnyeg tele volt apró szilánkokkal. A húga szerint Krisztinek kisebb szorításnyomok látszódtak a nyakán és a kezén. Ezek után próbálta rávenni, hogy menjenek el a rendőrségre, de Kriszti akkor azt mondta, hogy ő is védte magát és ő is bántotta a fiút.

A gyászoló édesanya szerint fontos beszélni a bántalmazásról, mert ami a lányával történt, lökést adhat a hozzá hasonló helyzetben lévő embereknek ahhoz, hogy lépjenek ki a kapcsolatból.

„Azt szeretném, hogy azok a nők, vagy akár férfiak, akik hasonló helyzetben vannak – mindenki, aki bántalmazó kapcsolatban él – önmagukat válasszák. Nem kell a másikat választani, önmagukat válasszák! Kérjenek segítséget, és kapaszkodjanak ki ebből, mert nem véletlenül hívják azokat az embereket túlélőnek, akik ebből kiszállnak” – mondta az asszony.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hajókatasztrófa Verőcénél: Ketten meghaltak, öten eltűntek, nagy erőkkel keresik őket
Az eddigi információk szerint ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek a vízben. Egy hajó frontálisan ütközött egy szállodahajóval.

Link másolása

Szombat éjjel Verőcénél egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval, és a baleset sajnos halálos áldozatokat követelt. Az eddigi információk szerint ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek a vízben.

A köztelevízió híradása szerint a tragikus esemény Verőce közelében történt, ahol egy hajó frontálisan ütközött egy szállodahajóval. Cikkünk frissül, amint több információ érkezik.

A BRFK szóvivője, Csécsi Soma tájékoztatása szerint késő este riasztották a rendőröket, miután egy vérző fejű férfit találtak Verőce közelében. Az elsődleges feltételezések szerint a férfi hajóbalesetet szenvedett, és további keresés kezdődött a folyó mentén.

A helyszínre érkező rendőrök drónokat is bevetettek, hogy alaposan átfésüljék a környéket. Először egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg. A folyóból egy sérült kisgéphajót is partra vontattak, majd a rendőrség egy gyanús szállodahajót is feltartóztatott Komáromnál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: a Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a baleset túlélője
A férfi este 11 körül tudott kiúszni a folyóból, majd a 12-es úton egy arra járó autóstól kért segítséget.

Link másolása

A Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a verőcei hajókatasztrófa túlélője. A férfi fej- és kulcscsontsérülést szenvedett - írja a Telex.

Szombat éjjel Verőcénél egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval. A baleset után eddig két holttestet találtak, a kis géphajó utasai közül öt embert továbbra is keresnek.

A BRFK szóvivője, Csécsi Soma elmondta, hogy a rendőröket késő este riasztották, miután egy vérző fejű férfit találtak Verőce közelében, akiről feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. Ezután keresés kezdődött a folyó mentén, és később Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd a Megyeri hídnál egy női holttestet és egy sérült kis géphajót találtak.

A Telexnek megszólalt Grauszmann György, Verőce polgármestere, aki a hajnali órákban értesült a balesetről.

„A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van. A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat.

A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is.”

A polgármester azt is hozzátette, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fotó: ezzel a svájci hajóval ütközhetett a kishajó Verőcénél
A Heidelberget Komáromnál állították meg, nem sokkal később valószínűleg elhagyta volna az országot.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 19.


Link másolása

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították, tudatta az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt - három férfit és 2 nőt - a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

Az M1 beszámolójából kiderült, hogy a svájci illetőségű Heidelberg nevű hajóval ütközhetett a kishajó. A 110 utas befogadására alkalmas szállodahajót Komáromban állították meg, jelenleg is ott vizsgálják:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lebilincselő akció! A rendőrök lecsaptak a terrortámadást tervező 14 éves lányra Grazban
A 14 éves montenegrói lányt Graz belvárosban akart terrortámadást elkövetni. A támadás célja a „hitetlenek” elleni akció volt.

Link másolása

Grazban a rendőrség letartóztatott egy 14 éves montenegrói lányt, aki a belvárosban akart terrortámadást elkövetni - írta meg a Blikk. A stájerországi rendőrigazgatóság szerint a tinédzsernél a támadáshoz előkészített tárgyakat és propagandaanyagokat találtak, beleértve fegyvereket és az Iszlám Állam iratait.

A hatóságok elmondták, hogy csevegések és a közösségi média megfigyelése révén bukkantak a lányra, aki már egy baltát, egy kést és ruházatot is előkészített a támadáshoz. Ezekről küldött képeket egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül „hasonló gondolkodásúaknak” külföldre.

A rendőrség szerint a támadás célja a „hitetlenek” elleni akció volt. A házkutatás során több adathordozót is lefoglaltak, amelyeken az Iszlám Állam propagandaanyagai mellett számos harci és kivégzési videót találtak. Az adathordozókat tovább elemzik, míg a 14 éves lány gyámja és védője jelenlétében tartott kihallgatás során nem tett beismerő vallomást.

Az ügyészség elrendelte a lány javítóintézetbe szállítását, és előzetes letartóztatásba helyezését, mivel fennállt a bűncselekmény elkövetésének és elrejtőzésének veszélye. A rendőrség külön figyelmeztetett a fiatalok „digitális térben történő radikalizálódására”, hangsúlyozva, hogy a fiatalok különösen ki vannak téve az ilyen típusú szélsőséges propagandának.

Link másolása
KÖVESS MINKET: