HÍREK
A Rovatból

Átmenetileg bezárják a beázott és penészedő gödöllői gimnáziumot

A döntés azután született meg, hogy a diákok kivonultak a beázó iskolából és hazamentek.
Címlap: RTL.hu - szmo.hu
2022. szeptember 30.


Link másolása

Átmenetileg Gödöllő három különböző oktatási intézményébe helyezik el a Török Ignác Gimnázium diákjait - közölte az iskola igazgatója az RTL híradójával csütörtök délután.

Nincs tető, kívül-belül felállványozott épület, penészes falak és mindenhol vödrök. Az RTL.hu tegnap videón mutatta meg, hogy néz ki a felújítás alatt álló gödöllői Török Ignác Gimnázium épülete.

Mostanra abban sikerült megállapodni a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjével, hogy az épületben nem marad senki. Mindezt azután, hogy a gimnázium diákjai nem akartak tovább penészes, beázó osztálytermekben ülni, ezért kivonultak az iskolából és hazamentek.

A Török Ignácz Gimnázium igazgatója korábban hiába kérte a digitális oktatás elrendelését, azt mondja, még csak hivatalos választ sem kapott.

Az RTL beszámolója szerint problémák miatt a szülők délután fórumot tartottak, de a tankerületi központ vezetője lemondta a részvételt, a gimnázium vezetőségét pedig berendelték a központba.

Korábban mi is írtunk róla, hogy idén a tanév úgy kezdődött meg, hogy még tartott az épület felújítása, ráadásul Gémesi György polgármester olyan videókat osztott meg, amiken az látszik: a munkások azbeszttartalmú palákat rugdosnak le az épületről, miközben a tanulók bent tartózkodtak.

A polgármester, Gémesi György akkor arról számolt be, hogy Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a probléma jelzése után helyszíni szemlét tartott és oktatásra alkalmasnak ítélte az épületet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: