HÍREK
A Rovatból

A zavarba ejtő videó készítőjének kirúgását követeli az Országos Mentőszolgálattól a Mentődolgozók Szövetsége

Az Országos Mentőszolgálat új munkaruhákat bemutató videója nagy port kavart, sok kommentelő is felháborodott miatta.

Link másolása

Egy igazán zavarba ejtő videón mutatta be nemrég az Országos Mentőszolgálat az új munkaruhákat a Facebook-oldalán. A videó lényege annyi, hogy egy irodában négy nő unatkozgat éppen, amikor egy mentős férfi lép be, hogy felpróbálja az új munkaruhát. A videóban a négy nő epekedve bámulja az öltözködő kollégát, aki belebújik a vadiúj egyenruhába.

A felvételekkel azonban sok kommentelőnél kiverték a biztosítékot. Többen azt kifogásolták ugyanis, hogy mindezzel tárgyiasították a mentőket.

Az ügy kapcsán most a Blikkhez jutott el egy levél, amit a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke, dr. Kusper Zsolt nevében az operatív alelnök, Lengyel Tibor írt. A levél címzettje az OMSZ főigazgatója, dr. Csató Gábor.

A levélben azt követelik az OMSZ-től, hogy távolítsák el a közösségi felületükről a videót, és szüntessék meg annak készítőjének jogviszonyát, illetve kérjenek nyilvánosan is bocsánatot a mentődolgozóktól.

Mindezt azzal indokolják, hogy a felvételek szerintük hátrányosak, mert a társadalom széles körében felháborodást keltett, téves képet festett a dolgozókról és megingathatja a lakosság mentőkbe vetett bizalmát is. Hozzátették, hogy szerintük a munkavégzés eszközeinek biztosítását „alapvetően helytelen” ilyen eszközökkel reklámozni, ráadásul a videó egyáltalán nem releváns, ezért azt csak valamilyen PR-fogásként tudják értelmezni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Alakul a FIDESZ-DK-Mi Hazánk nagykoalíció
A Talpra Magyarok alapítója szerint erre utal, hogy közösen támadja őt és pártját a három nagy párt. Szerinte ők azonban napról napra erősebbek lesznek.

Link másolása

Pártja népszerűségéről írt a Facebookon kedd reggel Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke szerint: „Ahogy napról napra egyre többen vagyunk, ahogy nő a TISZA Párt támogatottsága minden korcsoportban és az ország minden településén, úgy a hatalmi elit is egyre inkább pánik üzemmódba kapcsol.”

Hozzáteszi: „Közösen gyalázkodik, rágalmaz és hazudik a kormánypropaganda, és az ellenzéki szatelit pártok vezetői.”

„Alakul a FIDESZ-DK-Mi Hazánk nagykoalíció. Izlelgessük. Végül csak összenő, ami összetartozik”

– vonja le a végkövetkeztetést a nemrégiben politikussá avanzsáló Magyar.

Szerinte ugyanakkor 2024. június 9. sorsdöntő nap lesz. „Üzenjük meg, hogy eddig és ne tovább! Vegyük vissza a hazánkat!” – írja posztjában a NER-t otthagyó politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Döntött a Fidesz: őt indítják Pikó András ellen a VIII. kerületben a polgármesteri címért
Kipróbált emberre bízzák a józsefvárosi választást, aki volt már polgármester és budapesti főispán is.

Link másolása

Budapest főispánja, Sára Botond lesz a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje a VIII. kerületben a június 9-i önkormányzati választáson – tudatta Facebook-oldalán a Fidesz.

Sára Botond 2018-ban lett Józsefváros polgármestere, amikor elődje, Kocsis Máté lemondott a posztról országgyűlési mandátuma miatt. 2019-ben azonban csekély szavazatkülönbséggel alulmaradt a sajtó és média világából érkező Pikó Andrással szemben. Az eredmény nagyon szoros volt, mindösszesen 269 szavazat döntött, Pikó 49,6, Sára pedig 48,42 százalékot kapott. Sára képviselőjelöltként is indult ezen a választáson, de a 12. számú egyéni választókerületben kikapott Szarvas Koppány Bendegúztól.

A 2022-es országgyűlési választáson is elindult, ő volt a Fidesz-KDNP jelöltje Budapest 6. számú, a VIII. és a IX. kerületet lefedő választókerületében. Itt Jámbor Andrással szemben maradt alul, az ellenzék által támogatott Jámbor a szavazatok 48,31 százalékával nyert, míg Sára a szavazatok 41,78 százalékát kapta.

Közben azonban Orbán Viktor 2020 januárjában kinevezte a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. 2022-ben tisztségét főispánra keresztelték át.

A bejelentés híre alatt a választókerület országgyűlési képviselője, Jámbor András úgy kommentálta a hírt: „55 nappal a valasztások előtt 0 kampánnyal, 2 vereség után jön a harmadikért. Hát welcome”. De Pikó András is megjegyezte, hogy a választók már kétszer döntöttek úgy, hogy nem kérnek helyben a Fideszből, sem Sára Botondból.

via Telex


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
15 fokot zuhant a hőmérséklet egy nap alatt, pénteken már fagyhat is
Alaposan berúgta az ajtót a beígért hidegfront. Még hétvégére sem fog visszatérni a tavasz, helyenként újra előkerülhetnek a télikabátok.
Malinovszki András / Fotó: Walt Musekamp / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. április 16.


Link másolása

Ahogy arról beszámoltunk, hétfő délután az ország nyugati felére, majd később keletebbre is megérkezett a beígért hidegfront, néhol viharos széllel, rengeteg esővel és jégesővel.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden szakon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek. Élénk, főként az ország déli felén erős, viharos lesz az északira, északnyugatira forduló szél.

Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 23 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti, északnyugaton pedig 10 fok alatti maximumokat. Délután már délkeleten is csökkenni fog a hőmérséklet.

A hideg pedig, úgy tűnik, tartósan velünk maradhat. Szerdán a Dunántúlon fehőátvonulásokra kell számítani, a Dunától keletre még vastagabb lesz fölöttünk a felhőzet. Kezdetben délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, a délutáni órákban elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon lehetnek záporok, nyugaton néhol zivatarok. A Dunántúlon és északkeleten élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 1-8, délután 12-17 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a keleti határ mentén az eső eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös idő lesz, a maximumok 11 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken sok napsütés várható, rövid záporok csak helyenként fordulhatnak elő. Élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben 12-17 fok valószínű. Sajnos még a hét végére sem várható felmelegedés.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Több mint egy havi eső esett Sopronban és Mosonmagyaróváron
Ugyanakkor a csapadék legnagyobb része az északi országrészt fogja érinteni, a délebbi részeken nem csökken jelentősen a szárazság.

Link másolása

Több mint 40 milliméter csapadék hullott le Magyarország északnyugati részén a hidegfront tegnap délutáni megérkezése óta – írja az Időkép.hu.

Eddig a legtöbb eső a tegnapi zivataroknak is köszönhetően Sopron és Mosonmagyaróvár térségét öntözte, 44, illetve 45 mm csapadék hullott a két városban kedd reggel fél 7-ig.

A nap további részében is főként északon, északnyugaton várható még jelentős, északnyugaton néhol további 20 milliméter eső, máshol az országban, így beleértve az aszály által leginkább érintett alföldi tájakat is, sajnos csak pár milliméter valószínű. Így a front érdemben nem szünteti majd meg az elmúlt időszakban kialakult szárazságot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk