HÍREK
A Rovatból

A tanárok többsége csak a minimális béremelést kapta meg

Pedig a szakszervezetek korábban figyelmeztettek: nem a bérek, hanem az arra fordítható pénz lesz több ennyivel. A pedagógusok többsége elégedetlen.


Több száz tanár visszajelzése alapján a válaszadók 62,1 százaléka jelezte azt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ), hogy csak a fokozatához tartozó minimális béremelést kapta meg, írja a Népszava. A szakszervezetek korábban többször is felhívták a figyelmet, hogy nem a bérek, hanem a fenntartók rendelkezésére álló bértömeg, vagyis a fizetésekre fordítható összeg növekszik ennyivel.

A PDSZ összesítése szerint a januári, átlagosan 32,2 százalékos bértömegnövelés ellenére a pedagógusok átlagfizetése továbbra is elmarad a diplomások átlagkeresetétől, melynek még a 72 százalékát sem éri el. Nagy Erzsébet, a szakszervezet ügyvivője a lapnak azt mondta: a hozzájuk érkezett eddigi adatok alapján a fizetések átlagosan bruttó 564,2 ezer forintra emelkedtek.

A Népszava emlékeztet, hogy a kormány azt vállalta: a pedagógusok átlagbére 2024-ben eléri a diplomás-átlagkereset 71,8 százalékát. A köznevelésért is felelős Belügyminisztérium a „tanárbéremelésről” szóló koncepcióban arról írt, hogy a diplomás átlagbér 2024-re előzetesen számított összege bruttó 936 513 forint, vagyis a pedagógusok átlagbérének legalább bruttó 672 416 forintra kell emelkednie ebben az évben. Ez azt jelenti, hogy további bérkorrekcióra lesz szükség idén.

Az emelt bérről beszámolók 13,5 százaléka nagyobb összeget kapott, de nem annyit, amennyit várt. További 24,4 százalékuk pedig azt jelezte, hogy annyival kaptak magasabb illetményt, mint amennyire számítottak. A többség azonban elégedetlen, még azok körében is, akiknél a minimumnál valamivel nagyobb volt a béremelés.

A pedagógus-szakszervezetek és a Belügyminisztérium között szerdán lesz újabb egyeztetés.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Marics Peti reagált Győzike kampányfogására: Győzi szedd már össze magad, miért kell belekeverni tudtom nélkül politikai dolgokba?
Több kommentelő is kiakadt, mert szerintük felhasználják az énekest egy választási kampányban. Sokan elítélték, hogy gyerekeken keresztül akar Győzike szavazatot gyűjteni a káli polgármesternek.


Ahogy arról hírt adtunk, Gádpár Győző egy gyereknapi rendezvényen arra biztatta a kicsiket, hogy szüleiknek mondjáők el, hogy szavazzanak a jelenleegi polgármesterre. És ha ő nyer, akkor elhozzák nekik Marics Petit.

A ValMar egyik frontembere Hadházy Ákos közzösségi oldalán, a megosztott videóhoz kommentelve reagált. Azt írta:

"Ez miafaszom xddddd nyilván semmit nem tudtam erről. Győzi szedd már össze magad, miért kell belekeverni tudtom nélkül politikai dolgokba? Hülyesegeket ne mondjál már, hogy együtt lakunk, meg hogy hova viszel, mert az emberek elhiszik".

Többen azt is javasolták Marics Petinek, hogy ne hagyja ennyiben:

"Marics Peti csatlakozom én is az előző kommentelőhöz Peti. Nyilvánosan határolódj el ettől, mert elég kellemetlen dolgok alakulhatnak ki ebből. Győzi azért elég kötsög volt most…"

"Marics Peti konkrétan felhasználják a személyedet egy választási kampányban (számomra ez választási megvesztegetés is), ha ezt nem cáfolod meg nyilvánosan ".

Többen kiakadtak azon, hogy Győzike a gyerekeket felhasználva kampányolt a káli polgármesternek.

"Ez nem színvonaltalanság, hanem valószínűleg törvénytelen. Feljelenteni."

"A tegnapi békemeneti műsoron is kiakadtam, ahogy a szörnyűséges és felháborító darabhoz a gyerekeket bevonták. Sírtam, hogy ilyen megtörténhet!!! De úgy tűnik, hogy Győzike is teszi a dolgát, mint Vidnyánszky..."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Ez hadd maradjon az én dolgom” – mondta Rogán Antal arra a kérdésre, magángéppel ment-e ki Londonba, ahol 3,5 milliós elnöki lakosztályban szállt meg
A miniszter a 444-nek azt is elmondta, hogy a „bevallott jövedelme azért nem kevés”, ebből fizette az útját is. Interjút is ígért a lapnak.


Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a londoni BL-döntő után rövid interjút adott a 444-nek, ahol a jövedelmeiről is beszélt.

Kiderült: Rogán Antal és családja a szombati Békemenet után Londonba repült, hogy a helyszínen nézzék meg a Real Madrid–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntőt. Nem akárhogy: az egyik legdrágább londoni szállodában szálltak meg, ahol egy éjszaka 8000 fontba, azaz nagyjából 3,5 millió forintba kerül.

A meccs után a 444 újságírója, Kauffmann Balázs a szállodához visszatérő Rogánnal találkozott, és arról kérdezte, hogy valóban kihúzatta-e a nevét a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból, ahogy azt Varga Judit volt igazságügyi miniszter egy hangfelvételen állította. Rogán erre nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy a Békemeneten még szívesen állt volna a sajtó rendelkezésére, de most nem akar nyilatkozni. „Hülyeségeket ne kérdezzen!” – zárta le a témát többszöri rákérdezésre.

Vasárnap reggel a 444 újságírói ismét megpróbálták elérni Rogánt, miközben a Hyde Parkban sétált a feleségével. Rogán kikérte magának a szituációt, mondván, nem tartják tiszteletben a magánéletét, de megígérte:

egy hét múlva, június 10-én vagy 11-én rendes interjút ad a 444-nek.

„Szívesen megmutatom a Karmelitában a szobámat, ami olyan titokzatos helynek tűnik. Üljünk le, és csináljuk egy interjút” – mondta.

Rogán arról is beszélt, hogy már februárban megígérte a gyerekeinek, hogy elhozza őket a BL-döntőre a Wembley-be, és a miniszterelnök megengedte neki, hogy a kampányhajrában kivegyen egy szabadnapot. „Értelemszerűen már holnap reggel munkába állok, és teszem a dolgomat ugyanúgy, ahogy eddig is tettem” – tette hozzá.

A szállás árát firtató kérdésre Rogán azt válaszolta:

„A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés. Én ezt a jövedelmet nem magamra költöm, hanem leginkább a gyerekeimre és a feleségemre. Gondolom, ez így normális. Ezt az élményt ők már nagyon régóta szerették volna, és meg is kapták tőlem pontosan ezért”

– mondta.

Arra a felvetésre, hogy magángéppel érkeztek a brit fővárosba, Rogán röviden reagált: „Ez hadd maradjon az én dolgom.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Rogán Antal engedélyt kért Orbán Viktortól, hogy megnézhesse a BL-döntőt Londonban
A miniszter azt is elárulta, hogy feleségével és fiaival érkezett, akiknek már régen megígérte ezt az utat, és a luxusszállodát a saját pénzéből fizette ki.


Engedéllyel utazhatott Londonba Rogán Antal. A miniszter Orbán Viktortól kérte el magát, hogy családjával ezt a pár napot Magyarországtól távol tölthesse.

Mint ahogy mi is írtunk róla, Rogán Antal egy luxusszállodában és a Hyde Parkban tűnt fel szombat este, a Békemenet után. Azért érkezett a brit fővárosba, hogy családjával a helyszínen nézzék meg a Bajnokok Ligája döntőjét.

A 444.hu munkatársa a Hyde Parkban találkozott vele, és sikerült szóra bírnia.

"És ha megígérem maguknak, és tényleg megígérem, és ezt most fel is veheti! Egy hét múlva tizedikén vagy tizenegyedikén adok Önöknek egy interjút, amikor eljöhetnek, akkor most békén fognak hagyni minket?" - kérdezte.

Majd azt is elmondta, hogy - bár Orbán a Békemeneten is hangsúlyozta, hogy most mindenkitől munkát vár - de Rogán pár napra engedélyt kapott, hogy elutazzon.

"Én ezt elmondtam a miniszterelnöknek is, hogy én ezt még valamikor februárban megígértem a gyermekeimnek, akik szerettek volna megnézni a Wembley-ben megnézni egy BL-döntőt.

Három fiam van, már februárban lefoglaltunk mindent és az első lehetséges alkalommal megvettük a jegyeket, úgyhogy kértem rá egy engedélyt, hogy had jöhessek ki"

- árulta el.

Végül közölte, hogy másnap reggel már dolgozni fog.

Azt is megkérdezték tőle, hogy miből fizeti a szállodát:

"Azt gondolom, hogyha megnézni, azért a bevallott jövedelem, amivel rendelkezem az azért nem kevés. Én ezt a jövedelmet nem magamra költöm, hanem leginkább a gyerekeimre meg a feleségemre" - magyarázta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter drogtesztnek veti alá magát – erre szólítja fel Deutsch Tamást is
A TISZA Párt politikusa azt állítja: ő is épp annyira tudna Rogán Antal magánéletében vájkálni, amennyire a Fidesz médiamunkásai az övében.


Magyar Péter hétfő reggeli Facebook-posztjában alaposan felhúzta magát Rogán Antal kijelentésein, amit a miniszter a 444 kamerái előtt tett – és amikről korábban mi is beszámoltunk.

A TISZA Párt vezető politikusa azt nehezményezi, hogy Rogán Londonban a 444-et magánszférája megsértésével vádolta, míg az ő vezetésével a Fidesz propagandája folyamatosan Magyar Péter életében, köztük családi ügyeiben vájkál. „A miniszter az újságírókat azért kérte számon, mert nem tartják tiszteletben a magánéletét és a gyermekeit. Rogán Antal az, aki a propaganda és a titkosszolgálatok korlátlan uraként senkinek a magánéletét nem tartja tiszteletben. Az utóbbi 3 hónapban a propagandistái és a titkosszolgálatok segítségével bűncselekmények sorát elkövetve próbált engem lejáratni a magánéletemen keresztül” – jegyezte meg Magyar.

Ezután rátért a Fidesz közelében lévő bulvármédia legújabb állításaira.

„Mivel a fideszes bulvármédia legmélyebb bugyraiban éppen azt terjesztik, hogy én drogos lennék, bejelentem, hogy csütörtök reggel drogtesztnek vetem magam alá Budapesten és felszólítom a Fidesz listavezetőjét, Deutsch Tamást és a kormány tagjait, hogy ők is tegyenek ugyanígy és hozzám hasonlóan, legkésőbb szombat reggelig hozzák nyilvánosságra a tesztek eredményét”

– írta Magyar Péter.

Bejegyzését úgy zárja: „Én eddig semelyik politikus magánéletében nem vájkáltam, mert a TISZA Párt álláspontja szerint, mindenkit megillet a magánélet szentsége, de ha a Fidesz és személy szerint Rogán Antal úgy kívánja, akkor ezen tudok változtatni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: