HÍREK
A Rovatból

A MÁV Guinness-rekordot próbál dönteni az esztergomi vonalon

Itt az alkalom bekerülni a Rekordok Könyvébe azzal, hány ember fér bele egy Flirt szerelvénybe? A hóhelyzet lehet, hogy most hozzásegítette a patinás céget a sikerhez.

Link másolása

A múlt évtized közepén sikeresen, bár drágán felújították a Budapest-Esztergom vonalat, amellyel rövid idő alatt sikerül utasok tömegeit átterelni a hírhedt 10-es útról a viszonylag ütemesen járó, valóban kulturált és kényelmes Flirt és Kiss szerelvényekre. Ez is volt a cél, összhangban a világszerte tapasztalható, a közösségi közlekedés felé forduló fejlesztésekkel.

A beetetés után azonban a MÁV elkezdte a Nagy Kísérletet, hogyan lehet csúcsidőben minél kisebb helyen, minél több embert összezsúfolni. A csúcsidőben rendszeresen szimpla Flirtöket küldenek, melynek kapacitása töredéke, a jóval hosszabb, ráadásul emeletes Kisseknek.

A leesett hó miatt ma a szokásosnál is többen próbálkoztak a vasúttal, nem is lett volna jobb alkalom megpróbálni bekerülni a Rekordok Könyvébe azzal, hány ember fér bele egy Flirt szerelvénybe?

Az eredményról minden részletében nem tudunk beszámolni, de az biztos, hogy sikerült

egy diáknak rosszul lenni, emiatt aztán, mivel menekülőre fogta, elhagyni sapkáját-sálját egy fiatal nőnek pedig elájulni

Ha nektek is vannak hasonló sikerélményeitek, bátran osszátok meg velünk!

[kapcsolat] /alig-lehet-hasznalni-a-levalasztott-budapesti-kerekparsavokat-oda-toljak-a-hokotrok-a-havat[kapcsolat]


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
RTL: Diplomáciai karriert ajánlottak Magyar Péternek, ha külföldre megy, és itthon hagyja Varga Judittal közös gyerekeit
Varga Judit volt férje szerint egy miniszter akarta kész helyzet elé állítani a miniszterelnök irodájának is otthont adó Karmelita kolostorban.

Link másolása

Diplomáciai karriert ajánlottak neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeit – ezt mondta Magyar Péter az RTL Híradónak.

A közösségi médiában és a közéletben az elmúlt hetekben különösen aktív ügyvéd a csatornának elmondta: 2020-ban a Karmelitában próbálták erről győzködni. A Nemzetbiztonsági Bizottság tegnapi zárt ülése után a Fidesz frakcióvezetője arról posztolt, a titkoszszolgálat egyetlen tagja sem vett részt Magyar Péterrel ilyen találkozón. Ő azonban azt mondja, nem is egy titkosszolgálati ember győzködte, hanem egy miniszter.

„A lényeg az volt, hogy a válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amit én visszautasítottam. Hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, és itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon”

– nyilatkozta a volt igazságügyi miniszter exférje a Híradónak.

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője kedden kiadott nyilatkozatában leszögezte: „a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót.” Magyar Péter viszont azt mondja, ilyet soha nem is állított. „Szükségtelennek tartottam megnevezni ezt az illetőt, szerintem aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, vagy hallgatta a Partizán-interjúmat, az össze tudja tenni a képet, és pontosan tudja, hogy kire gondoltam” – mondta az elmúlt másfél hétben érzékeny információkkal támadó Magyar.

A titkos műveletek viszont szerinte is szóba kerültek az adásban, csak épp a telefonja kapcsán, amit nemrég bevizsgáltatott, és találtak rajta valamit. Kocsis Máté a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után azt írta: „Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban”.

Másképp fogalmazott az RTL Híradónak telefonon Sas Zoltán:

„a magyar titkosszolgálatok semmilyen jogellenes vagy törvénytelen tevékenységet nem tanúsítottak ebben az ügyben sem”

– mondta a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke, akivel Magyar Péter korábban egyeztetett is.

Magyar szerint nem véletlen, hogy ezekkel a szavakkal írta körül a helyzetet bizottsági elnök: „Nyilván ebben az állításban indirekt az is benne lehet egyébként, hogy legális, engedélyezett lehallgatási vagy egyéb tevékenységeket folytattak velem kapcsolatban” – fogalmazott a korábban fideszes körökben otthonosan mozgó üzletember.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Somos Andrásnak üzent Nagy Bandó András: Most egy hibázó távozik és a bűnöket elkövetők maradhatnak a posztjukon
A humorista megemelte a kalapját a távozó tévés előtt. Szerinte a hiba nem bűn, csupán emberi dolog.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. február 22.


Link másolása

A távozását bejelentő posztja alatti kommentben üzent Nagy Bandó András az ATV műsorvezetőjének. Somos András azután közölte, hogy felfüggeszti televíziós tevékenységét, miután vitatható és félreérthető kijelentést tett a pedofilokról a Szigorlat című műsorban.

Somos Kaleta Gáborral kapcsolatban jegyezte meg, hogy a volt perui nagykövet nem pedofil, dacára annak, hogy elítélték mintegy 19 ezer, fiatalkorúakat ábrázoló, szexuális tartalmú felvétel birtoklásáért. Ezzel éles vitába keveredett a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Márki-Zay Péterrel.

A tévés ellen a történtek után fegyelmi eljárás indult, de meg sem várta ennek lezárultát, hanem bejelentette távozását. Somos András facebookos bejegyzése alatt felbukkant Nagy Bandó András is. A humorista megemelte kalapját Somos döntése előtt:

„András, ha ebben az országban mindenki Hozzád hasonlóan tenne, s az elkövetett hibákért lemondana, kiürülne minden intézmény. A hiba nem bűn, csupán emberi dolog. Most egy hibázó távozik (most így áll…), és a bűnöket elkövetők marad(hat)nak a posztjukon (e percben…). Pedig a hibázás megbocsátható, a bűn pedig elítélendő. Kalapot emelek, de remélem, még meggondolod.”

A teljes posztot és a kommenteket itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Index: Orbán Viktor nem azt az eredményt kaphatta, amire számított – tovább tarthat a köztársasági elnök kiválasztása
A hírek szerint a miniszterelnök váratlan húzásra készülhet. Annak mindenesetre nem örülne, ha valamelyik miniszterét kellene „beáldoznia” az elnöki székért.

Link másolása

Hatalmas lezárások közepette kormányülést tartanak a Fidesz prominens személyiségei Balatonalmádiban. Az ülés egyik legfőbb témája a köztársasági elnöknek javasolt személy kiválasztása – erre korábban egyértelműen utalt Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője is.

Az Index értesülései szerint Orbán Viktornak volt terve az államfő személyére, ám a közvélemény-kutatási adatok nem vágnak egybe az elképzeléseivel, így a kiválasztási folyamat tovább tarthat.

A lap arról ír, hogy a számtalan lehetséges szóba került jelölt között van aktív miniszter is, de Orbán nem szeretne tárcavezetőt „beáldozni” a köztársasági elnöki székért. A kormányfőnek nincs túl sok ideje, hiszen a jövő héten kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, és a hírek szerint a kabinetben is szeretnék minél hamarabb lezárni a kínos bicskei pedofilügyet.

Korábban négy lehetséges személyről szondáztatták a közvéleményt: Navracsics Tibor és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszterek, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, valamint Maróth Miklós orientalista professzor népszerűségét mérték lehetséges államfőként.

Az Index információi szerint Navracsics Tibor igen jól áll a versenyben, de Orbán Viktor éppen a jó uniós kapcsolatokkal is rendelkező fontos miniszterét nem szeretné elveszíteni kormányából. Szintén szeretné, ha maradna a honvédelmi miniszteri poszton Szalay-Bobrovniczky, és folytatná a hadiipari fejlesztéseket, valamint nyélbe ütné a készülő Gripen-beszerzéseket.

A portál értesült arról is a Karmelita kolostorhoz közeli forrásoktól, hogy a kormányfő váratlan húzásra készülhet, és inkább a megérzéseire hallgatna, mint a közvélemény-kutatási adatokra. Információk szerint frusztrálja, hogy 2010 óta két, hozzá közel álló elnöknek is le kellett mondani, így most első sorban az a fontos, hogy a következő jelölt támadhatatlan legyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megbotránkoztunk azon, hogy a tettes oldalára állt – Balog Zoltánt bírálja a debreceni református egyház vezetése
Közleményükben azt írták, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”.

Link másolása

[caption id="attachment_2153668" align="alignnone" width="2048"] Balog Zoltán / Facebook[/caption]

„Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt” – olvasható a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma szerdai közleményében, amit a 24.hu vett észre.

A Tóth Tamás elnök-lelkipásztor, Dr. Kánya Gergely főgondnok és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor által jegyzett dokumentumban azt írják, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”, de azért igen, hogy kik vezetik az egyházukat.

A bírálatot néhány nappal Balog Zoltán lemondása után tették közzé, aki távozott a református zsinat elnöki posztjáról, miután lobbizott K. Endre elnöki kegyelme mellett. A fideszes politikus ugyanakkor a püspöki címéről nem mondott le, és a bicskei gyermekotthon áldozataitól sem kért bocsánatot.

A teljes közleményt itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: