HÍREK
A Rovatból

A magyarok 71 százaléka olyan erőskezű vezetőre vágyik, aki visszavenné az országot a gazdagoktól és a hatalmasoktól

Az Ipsos 28 országban vizsgálta a populizmus népszerűségét tavaly év végén. A magyar válaszadók 69 százaléka szerint az ország társadalma összeomlott, és kiderült az is, miben látnák a megoldást.

Link másolása

A magyarok többsége erőskezű vezetőre vágyik, aki visszaveszi az országot a gazdagoktól és hatalmasoktól - ez derül ki az Ipsos által végzett közvélemény kutatásból.

A populizmus népszerűségét vizsgáló felmérést tavaly év végén végezték el több mint 20 ezer, 16-74 év közötti személy megkérdezésével a világ 28 országában. Magyarországról 500 ember vett részt benne, a 24.hu összeállításában a magyar eredményekre fókuszált.

Ezek alapján a magyarok nincsenek túl jó véleménnyel az ország helyzetéről.

A megkérdezettek 69 százaléka vélte úgy, hogy az ország társadalma összeomlott, 63 százalék szerint Magyarország hanyatlóban van.

A felmérésben kidolgoztak egy „hibás rendszer indexet”, amiben öt állításra adott válaszokat összesítettek. Ezek a következők voltak:

 • a gazdaság a gazdagok javát szolgálja,
 • a hagyományos pártokat nem érdeklik az emberek,
 • erős vezetőre van szükség,
 • az erős vezetőnek kell visszavenni az országot a gazdagoktól,
 • és a szakértők nem értik az emberek problémáit.

  Mindezek alapján a magyar válaszadók 66 százaléka látta úgy, hogy nem működik a rendszer. A kutatásban résztvevő országokban ez az arány átlagban 61 százalékos volt.

  A megkérdezett magyarok 78 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy „az országom gazdasága a gazdagok

  és a hatalommal rendelkezők érdekeit szolgálja”.

  71 százalék pedig úgy vélte, hogy „az ország rendbetételéhez erős vezetőre van szükség, aki visszaveszi az országot a gazdagoktól és hatalmasoktól”.

  ugyanakkor azzal az állítással, hogy olyan „erős vezetőre van szükség, aki hajlandó megszegni a szabályokat, már csak a megkérdezettek 45 százaléka értett egyet.

  A magyar válaszadók 52 százaléka támogatta azt az állítást, hogy a helyzet megoldása az lenne, ha leállítanák a bevándorlást. 81 százalék értet egyet azzal, hogy munkaadóknak előnyben kéne részesítenie a magyar munkavállalókat a bevándorlókkal szemben.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Orbán Viktor a Védelmi Tanács ülése után: Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják
  A miniszterelnök videójában bejelentette, hogy kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyezetet.

  Link másolása

  Orbán Viktor vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot, miután Iran drónokkal és rakétákkal lőtte Izraelt.

  A miniszterelnök videón számolt be arról, hogy mit tárgyaltak.

  "Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük. A támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is.

  A mai napon összehívtma a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel.

  Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

  Kedden pedig Brüsszelbe utazom, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyezetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát".

  VIDEÓ: Orbán Viktor bejelentése


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk
  A Rovatból
  Szuperszonikus rakétákkal felszerelt orosz hadihajó hatolt be a Földközi-tengerre
  Az orosz külügyi tárca közleményében azt írta, hogy egy tervezett haditengerészeti gyakorlat részeként hajózott a területre.

  Link másolása

  Orosz hadihajó hatolt be a a Földközi tengerre a Szuezi-csatornán keresztül, a hajó szuperszonikus rakétákkal van felszerelve - írja a 24.hu.

  Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy a hajó egy tervezett haditengerészeti gyakorlat részeként hajózott a területre.

  A Saposnyikov marsallról elnevezett fregatt folytatja az expedíciós terv szerint rá bízott feladatok végrehajtását - írták a közleményben, de az nem derült ki, hogy mi a feladata.

  Az orosz külügyminisztérium vasárnap - a múlt hét után újra - önmérsékletre szólította fel a közel-keleti konfliktusban részes feleket. Aggodalmát fejezte ki a térségben bekövetkezett újabb veszélyes eszkaláció miatt.

  "Kifejezzük rendkívüli aggodalmunkat a térségben bekövetkezett újabb veszélyes eszkaláció miatt. Többször figyelmeztettünk arra, hogy a Közel-Keleten, elsősorban a palesztin-izraeli konfliktusövezetben kialakult számos válság megoldatlansága, amelyeket gyakran felelőtlen provokatív akciók szítanak, a feszültség fokozódásához vezet"

  – írta az orosz külügyi tárca. Bíznak abban, hogy a régió államai politikai és diplomáciai eszközökkel oldják meg a fennálló problémákat.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter az orosz-ukrán háborúról: A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója
  A politikus szerint: „Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el”.

  Link másolása

  Vasárnap este Magyar Péter a közösségi oldalán írt arról, hogy mit gondol az orosz-ukrán háborúról és Magyarország lehetőségeiről a háborúval kapcsolatban.

  A TISZA párt alelnöke tíz pontba foglalta össze gondolatait. Azt írja:

  Még egyszer a háborúról

  1. Oroszország az agresszor

  2. Ukrajna területvédelme jogos

  3. A magyar kisebbség helyzete számunkra kulcsfontosságú

  4. A háborút Putyin indította, ő tudja befejezni.

  5. A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója.

  6. Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el.

  7. Ukrajna függetlenségét 5 különböző biztonsági garancia védte (többek közt a nálunk aláírt 1994-es Budapesti memorandum), amelyeket Oroszország a támadással megszegett. Amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük.

  8. Tűzszünet és béke nem Facebook posztoktól és propagandától lesz, hanem a nagyhatalmak és Ukrajna tárgyalásának eredményeképpen.

  9. Hazánknak minden humanitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára-

  - áll a bejegyzésében.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter korrigálta, hogy hol kezdi országjáró körútját, majd elnézést kért
  A TISZA párt alelnöke elkezdi kampányát, vidéken és a fővárosban is lehet majd találkozni vele és a stábjával.
  Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
  2024. április 14.


  Link másolása

  Magyar Péter vasárnap a közösségi oldalán közölte, hogy országjáró körútra indulnak. Az első posztjában megadott helyek és időpontok azonban változtak.

  Erről szintén a Facebookon írt. Eszerint várhatóan az alábbi helyeken lehet majd találkozni velük:

  "Korrekció. A TISZA Párt és Talpra Magyarok Közössége országjáró túrája április 17-én kezdődik Békés megyében. Április 20-án délelőtt közös kerékpározásra hívjuk a budapestieket, délután pedig Pest megyei településekre látogatunk. Április 22-én pedig már Baranya megyébe érkezünk".

  Majd hozzátette: "Részletek hamarosan. Elnézést a pontatlanságért".


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: