News here
hirdetés

HÍREK

A Kúria elmarasztalta a kormányt, miután oltási regisztrációs körmailben támadta az ellenzéket háborúpártisággal

A testület szerint törvénysértő volt a levél tartalma, ami sérti az esélyegyenlőség elvét is.

Link másolása

hirdetés

A Kúria szerdai döntése szerint a Kormányzati Tájékoztatási Központ a 2022. február 25-én az [email protected] e-mail címről küldött hírlevelével megsértette a választási törvényt – írja a 24.hu.

A levélben a kifogásolt mondat úgy hangzott: „Éppen ezért felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére”.

Az állítás Márki-Zay Péter egy korábbi, a Partizánnak adott interjújából származott. Ebben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje azt fejtegette, hogy Magyarországnak mindenben a szövetséges NATO álláspontját kellene képviselnie – ha a szövetség úgy dönt, hogy katonákat küld Ukrajnába, akkor akár abban is. Igaz, azt már ő is hozzátette, hogy ennek jelenleg semmi jele. (Az északatlanti szövetség azóta sem tervez ilyesmit.)

Az ellenzék pártjai azt kifogásolták, hogy a kormány, illetve a Miniszterelnöki Kabinetiroda a vakcinaregisztráció során megadott címekre küldte ki „A Kormány álláspontja az ukrán helyzetről” címet viselő, de valójában az ellenzéket támadó levelet.

A Kúria szerint a kormányzati levél az esélyegyenlőség elvét, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét is sértette azzal, hogy az Ukrajnában folyó háborúval kapcsolatban a vélt ellenzéki álláspontot felelőtlennek minősítette.

hirdetés

A kormány a Kúria döntése után gyorsan talált is egy kommunikációs trükköt üzenete további átadására. Mint legújabb levelükben írják:

„Az orosz-ukrán háború és a gazdasági szankciók hatásait már egész Európában érezni lehet. [...] Vannak, akik az energiaszektort is bevonnák a szankciók körébe. Ez hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna”

– írják, azaz az „ellenzék” kifejezést kicserélték a „vannak, akik” fordulatra. (Dőlt kiemelés a szerekesztőségünktől.)

A kormánypárt az ellenzék tegnap bejelentett programját sem hagyta szó nélkül. Azt írják: „az energiaszankciók felelőtlen követelésével veszélybe sodorják a magyar családok és vállalkozások gáz- és áramellátását, és brutális rezsiemelést hoznának a magyarok nyakára”.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Óriási robbanások ráztak meg egy orosz katonai bázist a Krím-félszigeten, videón a detonációk
A környékről kitelepítették az embereket.

Link másolása

hirdetés

Robbanássorozat történt egy repülőgép-lőszert tároló raktárban a krími Novofjodorovka melletti reptéren, a közösségi oldalon terjedő videók szerint hatalmas füstoszlop emelkedett az ég felé a bázisról.

A szemtanúk beszámolója szerint

egy percen belül 12, különböző erejű robbanást hallatszódott,

ezek közül három különösen erős volt.

hirdetés

A robbanásokról az orosz védelmi minisztérium is beszámolt. A tárca szerint

a félsziget nyugati partvidékén fekvő szaki repteret nem érte tűzhatás, a balesetben senki sem sérült meg, a repülőgépekben sem esett kár.

Alekszej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetője azt közölte, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériuma ura a helyzetnek, és cáfolta azt az értesülést, hogy Szakiban általános evakuálást rendeltek volna el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A csapolt sör 1290, egy ásványvíz 850, a legolcsóbb hamburger pedig 4500 forint lesz idén a Szigeten
Mutatjuk, milyen árakra számíthatsz majd a pultoknál.

Link másolása

hirdetés

Három év kihagyás után idén újra megrendezik a Szigetet, a fesztivál szerdán startol majd Dua Lipa fellépésével.

2019 óta azonban jócskán elszabadult az infláció, ami persze fesztivál áraiban is megmutatkozik majd.

A Blikk kedden körbenézett a Hajógyári-szigeten, ezek alapján pedig ilyen árakra lehet majd számítani a pultoknál:

Italok

 • Csapolt Dreher sör 1290
 • a dobozos sör 1390 forint,
 • cider 1590 forint,
 • 4 cl vodka, whiskey, pálinka vagy rum 1950 forint,
 • a bornak 690 forint decije,
 • az ásványvízért 850 forint kell fizetni,
 • a koktélokat 4 ezer forinttól kínálják.

  Ételek

 • Hamburgert 4500 forinttól,
 • a giroszt 3600-tól
 • egy pizzaszelet pedig 1990 forinttól lehet kapni.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • hirdetés
  HÍREK
  Gyengült a forint, miután kiderült, hogy nem jön az orosz kőolaj Magyarországra
  Reggel még 394 forinton jegyezték az eurót, délután felment 398 forintra.

  Link másolása

  hirdetés

  Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

  Az euró a reggel hét órakkor 394,57 forint volt, délután fél háromkor pedig 397,11 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 387,08 forintról 387,98 forintra ment fel, a svájci franké pedig 405,26 forintról 407,19 forintra.

  Az euró jegyzése az olajszállítások leállásának hírére 398,16 forintig, a dolláré 389,55 forintig, a svájci franké pedig 408,08 forintig ment fel.

  korábban már a júliusi magyar inflációs adat is egy kissé megmozgatta az árfolyamokat, de a jegyzések pár óra elteltével visszaálltak a kora reggeli szint közelébe.

  A reggel óta 394,50 forintnál ingadozó eurójegyzés az inflációs adat közzétételét követően 394,00-395,50 tartományban megingott, majd visszaállt az eredeti szintre.

  hirdetés

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Megáldotta Semjén Zsoltot a pápa
  A születésnapja alkalmából.

  Link másolása

  hirdetés

  Apostoli áldást kapott Semjén Zsolt a pápától a hatvanadik születésnapja alkalmából. Erről maga a miniszterelnök-helyettes számolt be a Facebook-oldalán a kedden.

  A politikus által megosztott dokumentumon ez a szöveg olvasható:

  „Őszentsége Ferenc pápa szívből adja apostoli áldását hatvanadik születésnapja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagjaira és barátaira, kérve számukra a bőséges mennyei kegyelmek és vigasztalások ajándékát és a Boldogságos Szűz Mária állandó segítségét.”

  A keltezés szerint az iratot július 22-én állították ki Vatikánvárosban, és Konrad Krajewski pápai főalamizsnás, bíboros írta alá. Semjén Zsolt csak annyit írt a képhez, hogy „kedves meglepetés”.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: