hirdetés

HÍREK

A Központ üzemeltetője szerint minden jogszabályt betartottak az elviteles megnyitáskor

A bár 500 ezer forintos bírságot kapott, és 60 napra be is kell zárnia. Ezt a büntetést nagyon méltánytalannak és aránytalannak tartják.
Fotó: Központ / Facebook - szmo.hu
2021. január 24.

hirdetés

Szombaton mi is hírt adtunk róla, hogy a rendőrség nagy erőkkel szállt ki és záratta be a Központ nevű bárt Budapest belvárosában, miután a hely elviteles kiszolgálással megnyitott, és emiatt túl sokan gyűltek össze előtte.

Most maga a Központ is közleményt adott ki Facebook-oldalán. Azt írják, „több mint 2 hónappal az üzlethelyiségünk bezárása után most úgy döntöttünk, hogy a házhozszállítás mellett kinyitunk, és elviteles formában is meleg ételeket és italokat árulunk, ahogy sok más üzlet is üzemel. Úgy terveztük, hogy délután 3-tól 7-ig nyitva leszünk elvitelre, utána pedig kiszállítunk.

Facebookon meghirdettük az elviteles nyitást, amire nagy volt az érdeklődés, ezért többször hangsúlyoztuk, hogy a hatályos szabályokat betartva fogunk üzemelni; kizárólag elvitelre szolgálunk ki vendégeket, kötelező a maszkviselés, és egyszerre maximum 4 vásárló tartózkodhat a vendégtérben, szigorúan a rendelés időtartamára korlátozva.

Délutántól érkeztek hozzánk vásárlók, kint a sorban folyamatosan kontrolláltuk, hogy másfél méter távolságot tartva várakozzanak, illetve egy időben ne tartózkodjanak 4 főnél többen az üzletben. Ebben vendégeink teljesen együttműködőek voltak.

Mindeközben a helyen, egy elkülönített részen videófelvétel zajlott, amit az esti kiszállítás alatt terveztünk streamelni, hogy ennek a szolgáltatásunknak nagyobb publicitást szerezzünk, és rendelésre buzdítsuk az otthon tartózkodó vendégeinket.

hirdetés

Délután 4 óra körül a Közterület Felügyelet két munkatársa jelezte felénk, hogy a bejárat mellé kihelyezett kb. 50 cm átmérőjű könyöklőket vigyük be, aminek azonnal eleget tettünk. Kb. 20 perc múlva a Rendőrség négy munkatársa is kiérkezett, akiket informáltunk a működésünk jellegéről, valamint bemutattuk a tájékoztató plakátjainkat is. Ők mindent rendben találtak.

A szabályokat betartva, este 7 órai zárást terveztünk, de végül a Rendőrség kiérkezése miatt ez korábban történt. Elmondásuk alapján az volt a probléma, hogy alkoholt árultunk és zene szólt a helyen. A 484/2020-as rendeletre hivatkoztak, amiben ezek nem szerepelnek, mint tiltott tevékenység.

Határozottan állítjuk, hogy a nyitvatartással kapcsolatban mi minden szabályt betartottunk. A kávézó területén csak és kizárólag az ott dolgozók és az éppen elviteles terméket vásárlók tartózkodtak, ott senki nem fogyasztott, mindenki maszkot viselt.

Természetesen elfogadjuk a Rendőrség azon álláspontját, hogy túl sok ember gyűlt össze a közterületen, az ő "oszlatásukra" nekünk semmilyen eszközünk nem volt azon kívül, hogy folyamatosan figyelmeztettük őket a távolság betartására és az üzlet elől történő odébb állásra.

Ha a rendőrök javaslatot tettek volna a helyzet megoldására, esetleg egy korábbi zárórára, az minden bizonnyal érthető és elfogadható lett volna számunkra, de a 60 napos bezárást és az 500.000 forintos pénzbírságot nagyon méltánytalannak és aránytalannak tartjuk.”

Arról is írnak, hogy Európa számos országával ellentétben hazánkban a vendéglátósok érdemi segítség nélkül próbálnak életben maradni a lassan egy éve tartó korlátozások mellett. Többek között a novemberben megígért támogatás sem érkezett meg a mai napig.

Kihangsúlyozzák, hogy munkájuk során végig felelősen jártak el, tavasszal már a korlátozások bevezetése előtt bezártak a fertőzések emelkedő száma miatt, és a második hullámban is csak kiszállítással próbálkoztak péntekig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Márki-Zay Péter: „Nem Gyurcsány az ellenzék vezére”

Hódmezővásárhely polgármestere beszélt miniszterelnök-jelöltségéről, a 2022-es esélyekről és az ellenzék stratégiájáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Csütörtökön Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere évértékelő beszédet tartott annak apropóján, hogy épp három éve lett a város vezetője, miután meglepetésre legyőzte a Fidesz jelöltjét az időközi választáson.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje részletesen beszélt a 2022-es országgyűlési választásról és az odáig vezető útról. Elmondta, hogy

az ellenzék csak akkor fogja tudni legyőzni Orbán Viktort, ha mind a 106 egyéni körzetben előválasztást tartanak, ezután pedig az összes ellenzéki párt beáll az előválasztáson győztes jelölt mögé.

Szerinte fontos, hogy az előválasztás mindenki számára nyitott legyen, mert sok esetben egy civil jelölt nagyobb eséllyel tud indulni, mint egy pártpolitikus. Az előválasztás intézménye alkalmas továbbá olyan jelöltek kiszűrésére is, mint a „judapestező” és „tetűcsúszdázó” Bíró László, aki az ellenzék borsodi jelöltje volt októberben.

Márki-Zay elszámoltatást és a korrupció felszámolását ígérte abban az esetben, ha megválasztják ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, majd miniszterelnöknek. Szerinte senki nem akarja, hogy a 2010 előtti korrupció visszatérjen. Arról, hogy a kormány folyamatosan Gyurcsány Ferencet jelöli meg az ellenzék vezérének, világosan annyit mondott:

hirdetés
nem lehet többé Gyurcsánnyal riogatni, nem Gyurcsány az ellenzék vezére.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Mégsem kérelmezték az oroszok a Szputynik V európai engedélyezését egy német lap szerint

Az uniós gyógyszerfelügyeleti hatóságként működő EMA-nál legalábbis még biztosan nem indították meg az eljárást.
Fotó: MTI/AP/Risto Bozovic - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Nem érkezett kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett orosz oltóanyag, a Szputnyik V európai uniós használatának engedélyezésére - idézi a hvg.hu a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap honlapját.

A beszámolóban kiemelték, hogy

a német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s bevezetésére irányuló törekvéseket, de a közösség gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál továbbra sem indították meg az engedélyeztetési eljárást.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Újabb magyar focista állt ki a szivárványcsaládok mellett

Gulácsi Péter után Jakabfi Zsanett kétszeres BL-győztes volt válogatott focista is szolidaritását fejezte ki az egynemű párokkal.
Fotó: Jakabfi Zsanett / Instagram - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Gulácsi Péter néhány nappal ezelőtti posztja után újabb válogatott labdarúgó állt ki az egynemű, gyermeket nevelő párok mellett.

Ezúttal Jakabfi Zsanett, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes focista posztolt egy szolidaritásról biztosító fotót a következő szöveggel:

„Számomra a család egymást szerető, támogató és törődő emberek közössége, akik meghatározó szerepet töltenek be egymás életében. Nemtől és hovatartozástól függetlenül!”

A VfL Wolfsburg játékosának kiállása azért érdekes, mert Gulácsi keddi posztja után számos negatív kritikát kapott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Akadozik a Messenger, üzenetek késnek vagy tűnnek el

A probléma nemcsak Magyarországon, hanem a világ több pontján is gondot okoz.
Fotó: Kropekk / Pixabay - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Megint nem működik üzemszerűen a Facebook Messenger szolgáltatása. Az üzenetek egy része nem megy át, egy része pedig késve, vagy rossz sorrendben érkezik meg.

A probléma eleinte inkább asztali gépről vagy laptopról, de mostanra már mobiltelefonról is jelentkezik.

Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudnak bejelentkezni sem. Mások arról írnak, hogy az üzeneteket nem egyformán látják számítógépen és mobiltelefonon.

A Downdetector oldala szerint csak Magyarországról több ezren jelentették a problémát, de ugyanitt ellenőrizhető, hogy a világ számos pontján nem működik a Messenger szolgáltatása.

Legutóbb tavaly decemberben volt hasonló szintű leállás, de azóta sem derült ki, akkor mi okozta a problémát.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: