HÍREK
A Rovatból

A koronavírus miatt feloldják a kamionstopot hétvégére az akadálytalan áruszállítás érdekében

A járvány miatt ugyanis erősebb a vásárlás az üzletekben.

Link másolása

Felfüggesztik a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását.

A kamionok március 7-én és március 8-án egész nap közlekedhetnek a magyarországi utakon

- tette közzé a hírt az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben. A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A mostani intézkedés lehetővé teszi, hogy a magyarországi vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg szállítást.

A lépést a kiskereskedelmi szektor kezdeményezte a koronavírus kapcsán megélénkült vásárlói igények zavartalan kiszolgálása érdekében.

Az ágazatban működő cégek így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

A szakminiszterek szükség esetén a továbbiakban is fontolóra veszik a kamionstop feloldásának lehetőségét, döntenek annak fenntartásáról vagy felfüggesztéséről.

Mint arról korábban beszámoltunk, február végén olyan erőteljes vásárlás kezdődött számos üzletben, hogy egy sor termék hiányzott a polcokról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pottyondy Edina: A faszméregető hatalom meghátrált
Magyar Péter közmédiának adott ultimátumára utalt a youtuber, taktikai visszavonulást emlegetve.

Link másolása

Eheti videójában Pottyondy Edina többek közt kitért arra, hogy miután az MTVA közölte, „a magyar emberek érdekében nem engedik be a köztévébe” Magyar Pétert, mégis megváltoztatták álláspontjukat, ugyanis Magyar Péter az MTVA-székház előtti tüntetéssel fenyegette őket, ha nem lesz élő jelölti vita.

Pottyondy szerint ez „taktikai visszavonulás”, biztosan befutott egy közvélemény-kutatás, ami alapján döntöttek így.

A humorista persze nem állta meg, hogy ne kommentálja az előző hét történései közül azt, hogy Hszi Csin-ping látogatása alkalmából kínaiakat vezényeltek ki ünnepelni a kínai elnököt, akik többször összetűzésbe kerültek a tibeti autonómiát hirdető aktivistákkal is.

A teljes videó itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hadházy Ákos: Az állami Családbarát cég különös módon bérelt ki egy nyomdát – hatalmas összegű sikkasztásra gyanakszik a politikus
A vizsgálati anyagból az is kiderült, hogy a nyomdát a teljesen felesleges és méregdrága bérleti megállapodás előtt pár nappal vette át egy névtelen stróman, majd szerződött az uniós pénzekből fizető céggel.

Link másolása

Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt arról, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján

„néhány szórólap nyomtatására EGY EGÉSZ NYOMDÁT BÉRELT KI ÉS 19 DOLGOZÓT FIZETETT A CSALÁDBARÁT ORSZÁG NKFT. Ezzel TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOT sikkasztottak el a GYERMEKEK VÉDELMÉRE HIVATKOZVA”.

Az ehhez felhasznált pénzt pedig „két EU-s projektből lopták:

A független politikus szerint ilyen pénzből lopni bűn, mert bajban lévő, „sajátos nevelési igényű gyermekek ürügyén lopták a pénzeket”.

Hadházy szerint a munkákhoz nem kellett volna saját nyomda, ráadásul a vizsgálat készítésekor a 19 dolgozót és a nyomdát már két éve fizették és még egy hátra volt. A számítások szerint a hátralévő évben csak néhány dokumentum nyomtatását tervezték.

A vizsgálat szerint ha rendelték volna egy nyomdától, akkor 30 millióba került volna a munka, így viszont 110 millióba került.

Az is kiderült, hogy „a nyomda megbízása a dokumentum szerint teljesen törvénytelenül történt”. Az előírások ellenére sem volt három árajánlat, sem közbeszerzés, csak a „győztes” cég ajánlata volt meg, két órás határidős beadással.

A jelentés azt is kiderítette, hogy ezen kívül egy igen drága digitális nyomdát is béreltek, feleslegesen.

„Az engem informáló kormányalkalmazott szerint ez csak a jéghegy csúcsa. Természetesen feljelentést fogok tenni és a dokumentumot az OLAF-hoz is el fogom juttatni” – írta Hadházy a posztjában.

A politikus bejegyzése után a 444.hu még azt is kiszúrta a jelentésből, hogy „a nyomdát néhány nappal azelőtt vette át egy névtelen stróman, mielőtt teljesen feleslegesen és méregdrágán kibérelte a Családbarát Ország nevű állami cég” - tette hozzá Hadházy az oldalán.

A lap megjegyzi: „A Családbarát Ország Nkft. visszatérő szereplője a K-Monitor korrupciós adatbázisának. Idén áprilisban az RTL számolt be arról, hogy idén akár bruttó 3 milliárd forint is elmehet a családbarátság különféle formában történő reklámozására és az ezzel kapcsolatos programokra”.


Link másolása
KÖVESS MINKET: