HÍREK
A Rovatból

A kormányban már csak férfiak ülnek, de a szupertitkosszolgálat élére egy nő kerül

Távozik a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Információs Központ vezetője. Utódja az Alkotmányvédelmi Hivatal jelenlegi helyettes vezetője lesz.

Link másolása

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója – írja a hvg.hu.

A portál információja szerint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a pénteki ülésén meg is hallgatja a jelöltet, Hatala Anna dandártábornokot, aki jelenleg a polgári elhárítás, az Alkotmányvédelmi Hivatal helyettes vezetője.

A parlamenti meghallgatás azért különösen érdekes, mert eddig semmilyen hivatalos közlés nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként is emlegetett Nemzeti Információs Központ (NIK) élén változás lenne.

A NIK a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) átalakításával jött létre, és a 2022-es választási győzelem után átkerült a Belügyminisztériumtól Rogán Antalhoz, valamint extra hatalommal is felruházták.

A hvg.hu megjegyzi, hogy Kovács Zoltán András tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlott, de a nyilvánosság az ellenzék tiltottnak mondott kampányfinanszírozása, a „guruló dollárok” ügyéről vagy a déli határzárnál fellépő fenyegetésről szóló jelentéseket megismerhette.

Arról egyelőre nincsenek hivatalos adatok, hogy miért kellett a gyors csere a központ élén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Kiderült, hogy Magyar Péter hol kezdi országjáró körútját
„Elmegyünk a legnagyobb és a legkisebb településekre is. A részletes programmal hamarosan jelentkezünk” - írta a posztban Magyar.

Link másolása

A TISZA párt alelnöke berúgja a kampányt vidéken is, országjáró körútra indul április közepén. Magyar Péter egy Facebook-posztban jelentette be, hogy Békésben indítja a körutat, és azt is elmondta, hol folytatják az országjárást.

"Az országjáró körutat Békés megyében kezdjük április 15. és 17. között. Elmegyünk a legnagyobb és a legkisebb településekre is. A részletes programmal hamarosan jelentkezünk.

Április 18-án Pest megyei és budapesti találkozásokkal folytatjuk. Az április 20-i hetet pedig Baranya megyében kezdjük.

Mindenkit várunk szeretettel, beszélgessünk a hazánk és Európa jövőjéről, a megoldandó problémákról és az új Magyarországról."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Videókon, ahogy az iráni drónok és rakéták elérték Izraelt
Az izraeli hadsereg szerint csak egyetlen rakéta érte el a célját. A többit sikerült megsemmisíteni még a levegőben.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 14.


Link másolása

Órákkal azután, hogy Irán több száz drónt és ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelra, máris tele vannak a közösségi oldalak videókkal a támadásról.

Az izraeli hadsereg (IDF) közlése szerint a légtérbe érkező eszközök 99,99 százalékát megsemmisítették, mindössze egyetlen rakéta ért célba egy katonai bázis területén.

Az IDF a légtérbe érkező rakétákról videót is közölt az X-en:

De posztoltak videót arról is, ahogy a légtér megvédése után visszatérnek a bázisra F-35-öseik:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Válaszcsapás jöhet Izraeltől – akár iráni területet is érhet támadás az éjjeli akciójuk miatt
Az Irán támogatta Hezbollah libanoni terrorszervezet és a jemeni húszik rakétákkal és drónokkal támadták a zsidó állam területét. Az izraeli légierő gépei már meg is kezdték az állásaik bombázását.

Link másolása

Az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah terrorszervezet is rakétákat indított Izrael északi határvidéke ellen, de ezek nagyságrendje nem haladta meg jelentősen az elmúlt hónapok mértékét. Az izraeli légierő gépei több, a terrorszervezethez köthető célpontot is lebombáztak ma hajnalban.

A jemeni húszik is rakétákkal és drónokkal tüzelnek Izrael déli, vörös-tengeri kikötővárosa, Eilat felé.

Az izraeli légierő gépei több épületet is leromboltak Dzsaba községben, amelyek a Hezbollah elitegységéhez, az al-Hadzs Radvan erőkhöz tartoztak.

Halálos áldozatokról egyik esetben sincs hír egyelőre. Izraeli tisztviselők közben arról beszélnek, hogy Irán elleni megtorlás készül, ebben benne lehet, hogy akár a perzsa állam saját területét éri majd támadás.

Több száz drónnal és rakétákkal támadta Irán Izraelt éjjel. A támadóeszközök nem érték el Izraelt, mert a légvédelem az amerikai, a brit és a jordániai légierő segítségével megsemmisítette őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Több száz drónnal és rakétákkal támadta Irán Izraelt éjjel
A támadóeszközök nem érték el Izraelt, mert a légvédelem az amerikai, a brit és a jordániai légierő segítségével megsemmisítette őket.

Link másolása

Több mint kétszáz drónt és több tucat cirkálórakétát indítottak Izrael irányába szombat éjjel Iránból. A támadásról először az izraeli 12-es televízió számolt be, és az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari is megerősítette a hírt.

"Irán drónokat indított területéről Izrael területére" - közölte a katonai szóvivő. A pilóta nélküli légi eszközök több óra után érték el Izraelt.

"Fokozott készültségbe helyezték a Vaskupola légvédelmi rendszert, amely a légierő repülőgépeivel és a haditengerészet hajóival együtt védi az ország légterét. Az izraeli hadsereg figyeli az összes célpontot" - tette hozzá.

Az amerikai hadsereg nem sokkal később elkezdte elfogni az Iránból Izrael területére indított drónokat Szíria és Jordánia felett.

A 3-5 hullámban elindított kamikaze drónokat főként katonai célpontok ellen szánták. Néhány órával később kiderült, hogy a támadóeszközök nem érték el Izraelt. Az IDF szerint összesen több mint kétszáz iráni drónt és több tucat cirkálórakétát semmisített meg az izraeli légvédelem az amerikai, a brit és a jordániai légierő segítségével.

A támadóeszközök nagy részét még azelőtt lelőtték, hogy Izrael fölé értek volna.

Az izraeli hadsereg közlése szerint csak egy arabok lakta, és egy beduin településen okoztak sérüléseket a kilőtt eszközök lezuhanó törmelékei. Az utóbbi helyszínen egy tízéves kisfiú szenvedett súlyos sérüléseket.

"Arra kérjük a lakosságot, hogy figyeljenek a polgári védelem utasításaira és az IDF szóvivőjének hivatalos közleményeire, tartsák be azokat" - mondta.

Az izraeli közlekedési minisztérium bejelentette, hogy helyi idő szerint éjfél után fél órával lezárták Izrael légterét a belföldi és a nemzetközi járatok elől.

Iráni részről a támadást válasznak szánták Izrael szíriai akciójára, amikor Irán damaszkuszi konzulátusára mért precíziós légicsapást, és megölte az Iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnokát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk