HÍREK
A Rovatból

A Hamász terroristái aljas tréfát űznek áldozataik sorsából

Három túszról közöltek videót, de információ csak annyi volt benne, hogy „holnap tájékoztatunk sorsukról”.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. január 15.


Link másolása

A New York Post ír arról a Hamász által vasárnap közzétett videóról, melyben három izraeli fogoly, köztük a Nova rave résztvevője, Noa Argamani is szerepel. Argamani a túszválság arcává vált, miután a felvételeken látható volt elrablása, ahogy egy motorra rángatják.

A videó végén ez a cinikus mondat áll:

„Holnap tájékoztatunk a sorsukról.”

A 26 éves Argamani, valamint túsztársai, az 53 éves Yossi Sharabi és a 38 éves Itai Svirsky először láthatók október 7-i elrablásuk óta a terrorszervezet által közzétett videóban. Nem világos, hogy mikor forgatták a videót, de a Hamász által közzétett többi túszvideóhoz hasonlóan a három áldozat bemutatkozik, és arra kéri az izraeli kormányt, hogy tegyen meg mindent a biztonságos visszatérésük érdekében. Végül az izraeli népnek szóló üzenettel fejezik be: „Az önök kormánya hazudik.”

Az aggasztó fejlemény azután következett be, hogy a Hamász azt állította, elvesztette a kapcsolatot sok túszával a gázai izraeli bombázások után, ami arra utal, hogy megölhették őket.

Argamani a Hamász a támadást bemutató egyik első videójában is látható volt, amelyen azt kiabálta, hogy „Ne ölj meg!”, miközben egy motorkerékpárral elrabolták. A sokkoló videó elterjedt a közösségi médiában, és gyorsan a Supernova rave megtámadásának egyik legismertebb jelenetévé vált, amely a fesztivál több mint 360 résztvevőjének halálát okozta.

Argamani azután hívta fel magára a nemzetközi figyelmet, hogy Netanjahu elmondta, Pekinghez fordult segítségért a túsz édesanyja, Liora nevében, aki kínai állampolgár.

Az édesanya, akinek végstádiumú agydaganata van, könyörgött Izraelnek és Kínának, hogy segítsenek újraegyesíteni a családját, mielőtt meghal a betegségében. Decemberben szívszorító levelet is küldött Biden elnöknek, amelyben Amerika segítségét kérte, ami miatt a CNN műsorvezetője, John Oz zokogni kezdett, amikor felolvasta a jegyzetet az adásban.

„Halálos beteg vagyok 4. stádiumú agydaganatban. Mielőtt örökre elválok a családomtól, csak az a vágyam, hogy még egyszer, utoljára megölelhetem a lányomat, az egyetlen gyermekemet”

– írta Liora.

Több mint 130 túsz maradt fogságban Gázában, emellett még 25 izraeli állampolgár holtteste is a terroristák kezén lehet, amelyeket a Hamász nem hajlandó átadni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

Link másolása

A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

"Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz: A 40 év alattiaknál Magyar Péter pártja megelőzte a Fideszt
Kiderült, hogy ha ma lenne a választás, akkor melyik pártok jutnának be biztosan az Európai Parlamentbe, és melyeknek lenne még esélye egy-egy mandátumot elérni. Érdekesen alakult a biztos szavazók összetétele és az aktív bizonytalanok száma is.

Link másolása

A Závecz Research legfrisebb kutatása szerint négy párt(szövetség) képviselői jutnának be az Európai Parlamentbe a június 9-i szavazáson, és még két további pártnak lehet esélye erre – derült ki az RTL megbízásából készített felmérésből.

A május elején készült kutatás szerint a jelenlegi sorrend: a Fidesz-KDNP (39%), a Tisza Párt (26%), a DK-MSZP-Párbeszéd (17%) a biztos részvételt ígérő választók körében

– írja az RTL.hu.

A ZRI Závecz Research Intézet felmérése alapján:

a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának a teljes népességen belül 28 százalékos a támogatottsága, azaz kb. 2,2 millió szimpatizánsa van a kormánypártnak. A Tisza Párt tábora 19 százalékos, azaz 1,5 millióan támogatják Magyar Péter politikai szervezetét.

A DK-MSZP-Párbeszédnek 12 százalék jut, ami kb. 1 millió voksoló. A Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékkal rendelkezik, azaz kb. 300-300 ezer támogatójuk van. A Kétfarkú Kutyapárt, a Jobbik és az LMP 2-2 százalékot ért el eddig. A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Második Reformkor Párt 1-1 százalékon áll.

Az EP-listák között biztos választók közül: a Fidesz-KDNP 39, a Tisza Párt 26 százalékon áll, a DK-MSZP-Párbeszéd pedig 17 százalékon. Az most biztosnak látszik, hogy ezek a pártok képviselőket küldenek az európai parlamentbe.

Esélye van még a Mi Hazánknak is, kisebb valószínűsége van a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt bekerülésének.

A végső eredményt befolyásolja majd a mozgósítás, és a részvételre buzdítás - írja a portál. Most négy nagy táborban 56-59 százaléka menne el szavazni.

Nagyobb feladatot jelent az új szavazók megnyerése, nekik az aktív bizonytalanokat kell meggyőzniük. Ez kb. 600 ezres tábort jelent, elsősorban kisvárosokban és falvakban.

A mostani felmérés szerint a TISZA Párt töb csoportban is elérte a Fideszt, így például a 40 év alattiak csoportjában a Tisza Pártnak 23, a Fidesznek 22 százaléka van. Az érettségizettek körében kb. azonos a két tábor nagysága. A DK-MSZP-Párbeszéd a fővárosban és az idősek körében a legerősebb. A Fidesz a 27%-os átlaga feletti támogatottsággal rendelkezik az idősek és az alapfokú végzettségűek körében - áll a jelentésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: