News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A Családhatározót ajánlotta Orbán Viktornak dallasi beszéde után a Szivárványcsaládokért Alapítvány

A miniszterelnök szerint A család az család kampány a családok eltörléséről szól, az alapítvány szerint éppen a fogalom kiterjesztéséről.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtök este Orbán Viktor nagyívű beszédet tartott a CPAC konferencián, a világ egyik legjelentősebb konzervatív politikai eseményén az USA-ban, a Texas állambeli Dallas városában. Itt többek között a magyarok szabadságszeretetéről, Soros „Gyuri bácsiról” és a kommunisták és liberálisok közös veszélyéről értekezett. De szóba került Chuck Norris és a Ewing család is.

Ezek mellett Orbán egy külön blokkot szentelt a "genderideológiának" és üzent a szivárványcsaládok felé is. Mint mondta: „a haladók az egész világon azt állítják, hogy a családokat nem kellene megvédeni. Európában azt mondják: nincs is olyan dolog, hogy család. Mert a szeretet az szeretet, a család az család. Ha nem tudod definiálni a családod, semmi sem számít családnak”.

Mondatait nem hagyta szó nélkül a Szivárványcsaládokért Alapítvány, amely régóta azért küzd, hogy Magyarországon az azonos nemű pároknak és családjaiknak is ugyanazok a jogok járjanak, mint a heteroszexuálisoknak.

„Tudjuk, hogy szeret olvasni. A családok definiálásával kapcsolatban szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Családhatározó – a sokszínűség pszichológiája című szakkönyvet. A felkért neves pszichológusok, szociális szakemberek, gyógypedagógusok és családterapeuták (...) részletesen bemutatják a különféle családtípusokat”

– üzente Facebook-bejegyzésében a társaság.

hirdetés

Közleményükben elmagyarázzák a kormányfőnek a két éve indult A család az család kezdeményezés lényegét is: „A könyvhöz írt kísérőszövegben a szerzők azt emelik ki, hogy a családok nagyon sokfélék. Sok házasság válással ér véget, és a szülők külön élve nevelik a gyerekeiket. Vannak szülők, akik újraházasodnak, és a gyerekeikkel mozaikcsaládokban élnek tovább. Vannak párok, akiknek valamilyen okból nem születik gyermeke, így ők ketten számítanak családnak. A szivárványcsaládokban egy azonos nemű pár nevel gyereket vagy gyerekeket. Az örökbefogadó szülők más biológiai gyerekéért vállalnak életre szóló felelősséget. A nevelőszülők átmenetileg teremtenek otthont és biztonságot a gyerekeknek. És még folytathatnánk.

Majd arra is kitérnek, hogy – Orbán szavaival ellentétben – a mozgalom nem szűkíteni vagy eltörölni akarja a "család" fogalmát, hanem éppen szélesíteni, kiterjeszteni.

„Senki sem mondja tehát azt, hogy nincs olyan dolog, hogy család. Épp ellenkezőleg. Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy sokkal többféle család van, mint amit a törvények elismernek, és Magyarország akkor válna ténylegesen családbarát országgá, ha mindegyik azonos jogokat, lehetőségeket és támogatást kapna”

– írják.

A magyar családmodellről és a családok "megvédéséről" szóló beszédében a miniszterelnök sikeres népszavazásról beszélt, de azt nem tette hozzá a lelkesen éljenző tömegnek, hogy az április 3-án tartott referendum – komoly mozgósítás után – érvénytelen lett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
„Mindenki rohant, és elkezdtek egymásra esni” – legalább 40-en meghaltak, amikor tűz pusztított egy templomban Egyiptomban
A tűz az Abu Szifin szentről elnevezett kopt keresztény templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a misére összegyűlt mintegy ötezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki, és többeket agyontapostak.

Link másolása

hirdetés

Legkevesebb 40 halálos áldozata van annak a tűznek, amely egy kopt ortodox templomban tört ki vasárnap Egyiptomban.

A katasztrófa a Gíza város Imbaba negyedében található, Abu Szifin szentről elnevezett templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a több ezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki és többeket agyontapostak. Több számot is közölnek a hírügynökségek a halottakról és a sebesültekről, de mindegyik több tucatra teszi a számukat. A BBC szerint gyerekek is lehetnek az áldozatok közt.

A tűz okát egyelőre nem tisztázták, azt valószínűsítik, hogy a elektromos rendszer hibája miatt keletkezett, a tűzoltók pedig már eloltották.

„Az emberek a harmadik és a negyedik emeleten gyülekeztek, füstöt láttunk a második emeletről. Mindenki rohant, hogy lemenjenek a lépcsőn, és elkezdtek egymásra esni”

– mondta egy szemtanú a Reutersnek. "Aztán csattanást hallottunk, szikrákat és tüzet láttunk az ablakon keresztül" - mondta, hozzátéve, hogy ő és lánya a földszinten voltak, és el tudtak menekülni.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök telefonon beszélt II. Tavadrosz kopt keresztény pápával, és kifejezte részvétét a tragédia miatt.

hirdetés

„Figyelemmel kísérem a tragikus baleset fejleményeit” – írta esz-Szíszi a Facebookon. „Minden érintett állami szervet és intézményt utasítottam, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést, és azonnal foglalkozzanak a balesettel és annak következményeivel.”

Az egyiptomi keresztények Egyiptom 103 millió lakosának mintegy 10 százalékát teszik ki. A koptok azt állítják, hogy diszkriminálják őket, és kisebb szerepet játszanak az egyiptomi közéletben, mint azt létszámuk indokolná.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Egy napra elég gázt szerzett csak eddig a kormány az oroszoktól, augusztusban csak ennyi érkezik
Pluszban az eddig szerződött mennyiségen felül. Egymilliárd köbméterben reménykedett a kormányfő, de hivatalosan is 700 milliót kommunikáltak. Folynak tovább a tárgyalások.

Link másolása

hirdetés

Menczer Tamás külügyi államtitkár azt írta a Facebook-oldalán, hogy mivel jelenleg „nem normális időket” élünk, ezért Magyarországnak több gázra van szüksége.

„Ezért döntött korábban úgy a kormány, hogy a már leszerződött mennyiségeken felül még mintegy 700 millió köbméter földgázt kell beszerezni.”

Menczer megemlíti Szijjártó Péter minisztert, aki „a közelmúltban Moszkvában folytatott tárgyalásokat, melyeket több kereskedelmi egyeztetés követett. Ezek megállapodáshoz vezettek, melyek nyomán a Gazprom tegnap reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti szállítást.

Első ütemben augusztus végéig naponta 2,6 millió köbméter pluszmennyiség érkezik délről a Török Áramlat vezetéken keresztül.”

Na mármost ez a mennyiség nem nagy. Összesen 52 millió köbmétert jelent. A 444.hu azt számolta, hogy

ez egy átlagosnak mondható hideg téli nap fogyasztása Magyarországon.

Egyébként korábban Orbán Viktor még egymilliárd köbméterben reménykedett. Menczer azt írta, hogy a szeptemberi esetleges plusz szállításokról még egyeztetnek. egyeztetések kérdése, hogy mire számíthatunk szeptemberben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Kánikula: 40 fok közelében leszünk megint a jövő héten, péntektől jön csak az enyhülés
Szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb, ezután érkezhet majd egy hidegfront, amely megint kettészakítja az országot.

Link másolása

hirdetés

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn sok lesz a napsütés, főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken ennél hűvösebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden is sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A minimumok 12 és 20, a maximumok 29 és 35 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön napos, csapadékmentes idő várható. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 31-36 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a minimumok 15 és 22, a maximumok 33 és 38 fok között alakulnak.

Pénteken hidegfront érkezhet, emiatt felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, helyenként - nem csak zivatar környezetében - viharossá is fokozódik.

hirdetés
A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős, akár viharos lehet. Szombaton a minimumok 15 és 22, a maximumok 24 és 30 fok között várhatók. Vasárnap a hajnali 14-20 fokról 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Halálos áldozata is van annak a robbanásnak, amely egy piacon történt Jerevánban
Az áldozatok száma várhatóan növekedni fog, Örményországban attól tartanak, hogy a romok maguk alá temethettek embereket, és a tűz is többek halálát okozhatta.

Link másolása

hirdetés

Erőteljes robbanás rázott meg egy piacot, amely kigyulladt Örményország fővárosában, Jerevánban.

A helyi média jelentése szerint egy ember meghalt és legalább 20-an megsérültek a robbanásban

– írja az Al-Jazeera.

Tisztviselők szerint félő, hogy ismeretlen számú ember rekedt a romok között a robbanást követően. A mentők azon dolgoztak, hogy kihúzzák az embereket a romok közül – mondta Levon Szardarian, a jereváni polgármester szóvivője.

Maria Titizian újságíró szerint

a piac épülete összeomlott, és még mindig nem tudták eloltani a tüzet. Az áldozatok száma várhatóan növekedni fog

– mondta.

hirdetés

„Délután nagyon forgalmas a piac, ezért nehéz pontosan látni jelenleg” – tette hozzá. „A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztérium szerint ott keletkezett tűz, ahol tűzijátékokat árulnak, szerintük ez okozta a robbanásokat.”

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon vastag fekete füstoszlop gomolyog a piac felett, és több, egymást követő robbanás hallatszott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: