hirdetés

HÍREK

A bejelentő tartotta életben a kerékpárral eleső férfit a mentők érkezéséig

Az utasítások szerinti újraélesztés miatt maradhatott életben a 70 éves biciklis.
Fotó: OMSZ/Facebook - szmo.hu
2022. január 14.


Link másolása

hirdetés

Bejelentés érkezett az Országos Mentőszolgálathoz, miután egy Heves megyei faluban egy 70 év körüli férfi a kerékpárjával a kerítésnek hajtott, majd mozdulatlanul hevert az úton – számolt be a mentőszolgálat Facebook-oldala. A mentésirányító instrukciói alapján a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki nem lélegzett.

A telefonáló ugyan először megrémült a feladattól, végül az utasítások szerint megkezdte az újraélesztést, amit a rövid időn belül érkező káli és hatvani mentősök emelt szinten folytattak.

Az életmentéshez hamarosan a mentőhelikopter személyzete is csatlakozott és az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba. Az OMSZ a posztban gratulált a mentésben részt vevőknek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Támadó harcrendet foglalt el 130 ezer orosz katona az ukrán határon, egyre forróbb a helyzet
A biztonságpolitikai szakértő szerint ilyen esetben kisebb provokációra is kirobbanhat egy háború.

Link másolása

hirdetés

Gyorsan támadást tudna indítani a Pentagon által készenlétbe helyezett 8500 amerikai katona Európában, ha megtörténne a baj Ukrajnában – mondta el a Fókusznak kedden Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.

Mint fogalmazott, a NATO kelet-európai csapatösszevonása a nyomásgyakorlás része, és bár az invázió esélye kicsi, a helyzet annyira pattanásig feszült, hogy könnyen történhet eszkaláció.

Szerinte a határra kivezényelt mintegy 130 ezer orosz katona támadó harcrendet foglalt el, és készek lennének Ukrajnának menni.

„Nagyon könnyen lángra lobbanhat a helyzet, ha olyan provokáció történik, amit a másik fél nem tud elfogadni”

– fogalmazott a szakértő. Az RTL.hu-n idéznek Takács Zsolttól, egy 1989 óta Kijevben élő magyartól is, aki szerint a város utcáin ugyanakkor nem érződik a feszültség. Szerinte az emberek tartanak attól, hogy Ukrajna újabb területeket veszíthet, attól viszont nem félnek, hogy a főváros veszélybe kerülne.

hirdetés

Az azonban Kijevben is érdekli az embereket, hogy milyen gazdasági következményei lennének egy lehetséges háborúnak. „Az importtól kezdve minden drágulni fog” – mondta el erről a véleményét Takács.

A Fókusz riportja szerint Harkovban, a második legnagyobb ukrán városban bíznak a lakók a védelmi erők felkészültségében. „Mi, ukránok békés nemzet vagyunk, de ha valaki megint megpróbálja elvenni a szabadságunkat, akkor vissza fogunk vágni” – mondta egy helyi nő.

A Fókusz teljes riportja a témában


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Hadházy Ákost most egy prostituálttal támadja a kormánymédia egy 7 éves videó segítségével
A politikus szerint Rogán Antal „kínjában” vette elő 2015 után újra a videót, amivel egyszer már felsült.

Link másolása

hirdetés

Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy gyermekbánatalmazással gyanúsították meg Hadházy Ákost. A politikus akkor videón mondta el a történetet. Beszámolója szerint az ügyet korábban kivizsgálták, és "semmiféle elmarasztalás nem keletkezett". A gyerek ugyanis elesett, így szerzett sérülést.

Most újabb, régi ügyet vettek elő kormányközeli lapok, portálok - írja a Telex. Egy 2015. március 10-én a Youtube-ra feltöltött videóról írtak, amelyben egy Szekszárd környéki prostituált beszél többek között arról, hogy Hadházy „a kuncsaftja volt, és még a kutyáit is ingyen csippeltette be”. A politikus a közösségi oldalán reagált a vádakra:

Valakinek nagyon a tyúkszemére léptem. Úgy néz ki, ha újabb dolgot derítek ki Rogánról, akkor pár nap múlva a propaganda már arról fog cikkezni, hogy a páciensemmel flörtöltem... Bár talán egy szegény ebet nehezebb rávenni, hogy felolvasson egy elé tartott papírlapot

- írja posztjában a független képviselő. Szerint:

"Persze megoldanak mindent és még az is lehet, hogy jobban vigyáznak arra, hogy a napszemüvegben ne tükröződjön vissza a papír. Mint azon a hétéves(!) kamu videón, amit Rogán kínjában 2015 után újra elővett, bár egyszer már felsült vele. (A videót akkor készítették, amikor Farkas Flórián munkahídját lelepleztem.)

hirdetés

Persze ha megtennék, ugyanúgy feljelentem őket, mint most. Sajnos tudva azt, hogy semmit nem érek el vele, ha pár év múlva a bíróság százezer forint pénzbüntetésre ítéli őket, a helyreigazítást pedig nem hozzák le.

Úgyhogy marad a bizakodás abban, hogy az emberek többségének nem ment el a józan esze, mert tudom, hogy nem ment el

- vélekedik a politikus.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Kitiltották Dúró Dórát a kormány Facebook-oldaláról
A képviselő szerint a kormány diktatórikus módszerekhez folyamodik.

Link másolása

hirdetés

Két népszerű, a kormány koronavírusról mondott hazugságait és tényeket tartalmazó kommentem után megelégelte a szembesítést a cenzúra, és egész egyszerűen kitiltottak Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldaláról, így most már nem tudok ott hozzászólást sem írni - kezdte bejegyzésében Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője.

Szerinte a cenzorokat az zavarta, hogy a kötelező covid-oltás elleni aláírásgyűjtésről írt kommentje közel hatezer kedvelést kapott. Arra kérte követőit, osszák meg minél többen, hogy a kormány el akarja hallgattatni őt.

„Úgy tűnik, attól a diktatórikus módszertől sem riadnak vissza, hogy a nekik nem tetsző hozzászólásokat és hozzászólókat elhallgattassák. Ugyanakkor van egy rossz hírem: az igazság utat tör magának, a Mi Hazánk erősödik!”

„Elég a covid-diktatúrából!” - írta felháborodottan Dúró Dóra.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Forró a helyzet: a következő 48 órában eldőlhet Boris Johnson sorsa
Szerdán hozhatják nyilvánosságra a bulibotrányról készült jelentést, a brit miniszterelnök közben parlamenti felszólalásra készül.

Link másolása

hirdetés

Boris Johnson miniszterelnökségének legveszélyesebb 48 órája előtt áll, írja a The Guardian. A 2019 óta hivatalban lévő konzervatív politikus széke a koronavírus-járvány ideje alatti bulizások miatt ingott meg.

Az ügyben Sue Gray, a brit Kabinetiroda másodtitkára készített jelentést, melyet ma nyújt be a parlamentnek. Boris Johnson megígérte, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, egyúttal felszólal a képviselők előtt. Ugyanakkor egy magas rangú kormányzati forrás szerint a nyilvánosság biztosan nem a teljes jelentést ismerheti majd meg, mivel időközben a rendőrség is vizsgálja a 2020 tavaszán történteket.

Gray a vizsgálat során tanúkat hallgatott meg és a biztonsági kamerák felvételeit is átnézte, valamint további bizonyítékok segítségével állította össze jelentését. A konzervatív képviselők többsége egyelőre kivár, és "kollektív döntést" hoz majd várhatóan a miniszterelnök felszólalását követően.

Közben egy korábbi miniszter szerint Graham Brady, az 1922 Bizottság elnöke már 40 levelet kapott, hogy kezdeményezzen Boris Johnsonnal szemben bizalmatlansági szavazást, vagyis már csak további 14 kell az indítványhoz.

hirdetés

Időközben az ITV híradója arról számolt be, hogy 2020 júniusában nagyjából 30 munkatársa köszöntötte tortával a dolgozószobájában a miniszterelnököt, miközben az országban éppen kijárási korlátozás volt érvényben. A köszöntést állítólag Johnson felesége szervezte, az összejövetelen a kollégákon kívül a hírek szerint az ismert belsőépítész, Lulu Lytle is részt vett. Az újabb bulibotrányt a miniszterelnök hivatala tagadja.

Szóvivője szerint a miniszterelnök nem volt tudatában annak, hogy a hivatalában rendezett bulikkal megszegi a korlátozásokra vonatkozó szabályokat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: