hirdetés

HÍREK

65 százalékos pedagógusbér-emelés kellene, hogy maradjanak tanárok az országban - véli a Nemzeti Pedagóguskar elnöke

Horváth Péter szerint kevesen választják a fiatalok közül a tanári pályát, és ezen nem segít, hogy a fizetések nem követték a minimálbér mozgását.

Link másolása

hirdetés

Nem követte a minimálbér mozgását, ezért „nem lehet kérdés, hogy rendezni kell a pedagógusok bérét” - mondta el az RTL Híradójának Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Horváth elmondta, a 2013-as életpályamodell bevezetése óta rengeteg változás következett be, a legkellemetlenebb az volt, hogy a pedagógusok bére a minimálbértől elszakadt. Akkoriban 101 500 forint volt, most pedig a 170 ezer forintot közelíti.

Egy 65 százalékos béremelés lenne az, ami visszahozná az akkori jövedelmek reálértékét

- tette hozzá.

A szakértő szerint ha a kormányzat nem lép gyorsan, nem lesz a fiatalok közül olyan, aki a tömegével nyugdíjba vonuló pedagógusok helyére érkezzen.

Horváth Péter nyilatkozata az RTL Híradójának

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Másfél milliárdból építenek gyalogoshidat, óriási éttermet és kilátó teraszt a záportározó tó fölé Felcsúton

A beruházást állami forrásból valósítják meg, a kivitelezést Mészáros Lőrinc családi cége végezheti.

Link másolása

hirdetés

Gyalogoshidat építenek a felcsúti záportározó tava fölé, ami egy apró műszigetre vezet majd - erről Hadházy Ákos számolt be először Facebook-oldalán.

Korábban a Váli-víz nevű patakot duzzasztották fel a falu déli csücskénél, a gátak között kialakított záportározóra pedig 234 millió forintot költött uniós forrásból a település vezetése. Akkor a polgármester azt mondta, hogy az idegenforgalom fejlesztése a cél. A záportározó fejlesztésének folytatását viszont már nem uniós forrásból, hanem az adófizetők pénzéből finanszírozzák.

A másfél milliárd forintos állami forrásból építik fel a majdnem 600 négyzetméteres éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint a feszítőrudas rendszerrel megtámasztott gyalogoshidat. Az építésre kiírt közbeszerzést - egyetlen indulóként - Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte meg. A beruházás várhatóan 2022 telén készül el.

Hadházy Ákos az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, szerinte ez "egy egészen beteges, megalomán és bizarr építkezés".

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Kunetz Zsombor: „Politikai gyávaság”, hogy nem tették újra kötelezővé a maszkviselést

Az egészségügyi szakértő szerint már ott tartunk, hogy az FPP2-es maszkot kellene kötelezővé tenni a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

Link másolása

hirdetés

Bár egyre nő az új koronavírus-fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma a járvány negyedik hulláma során, a kormány egyelőre nem rendelt el védekező intézkedéseket. Továbbra is csak az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező a maszkviselés, pedig egyre több szakértő mondja azt, hogy szükség lenne kiterjeszteni ezt a szabályt legalább a zárt terekre.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint már eljutottunk arra a szintre, hogy a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, áruházakban FFP2-es maszkot kellene kötelezően hordani.

Politikai gyávaságnak minősítette azt, hogy a kormány ezt még nem rendelte el. De a Fővárosi Önkormányzatot is politikailag gyávának tartja, mert bár Karácsony Gergelyék arra hivatkoznak, hogy ők nem tehetik kötelezővé a maszkviselét, Kunetz szerint nincs semmilyen szabályozás, amely ezt gátolná.
VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Dezső András elárulta: ő volt az az újságíró, akit megpróbált beszervezni a titkosszolgálat

A titkosszolgálati és bűnügyi szakíró elmesélte, hogyan keresték meg a nemzetbiztonság emberei és mit akartak tőle.

Link másolása

hirdetés

Dezső András, a hvg.hu újságírója a Partizánnak adott interjújában mondta el, hogy ő volt az az újságíró, akit be akart szervezni a titkosszolgálat.

A 444.hu 2016 szeptemberében írta meg, hogy egy magyar újságíróhoz 2015 telén váratlanul odaléptek az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai, és együttműködésre akarták rávenni. A cikk megjelenése után ellenzéki kezdeményezésre összehívták a parlament nemzetbiztonsági bizottságát. A Belügyminisztérium ugyan elismerte, hogy "valami történt", egy közleményben kémkedést emlegettek, de nem indítottak vizsgálatot.

Most, öt évvel később Dezső András a Partizánnak elmesélte, hogy azután keresték meg az AH-tól, hogy amerikai diplomáciai forrásoktól információkat szerzett az amerikai kitiltási botrányról, ezekből pedig cikkeket írt.

Mint mondta, az utcán szólították le a szolgálat emberei, és azt mondták, hogy beszélni szeretnének vele a biztonságát érintő kérdésről. Arra a kérdésre, hogy megzsarolták-e, azt mondta, hogy egy fedősztorit mondtak el, amit lehet nyomásgyakorlásként értelmezni.

Elmondása szerint a nemzetbiztonság munkatársai arra voltak kíváncsiak, kik a forrásai, és honnan jönnek az információk a cikkeihez. Azt adták elő, hogy valójában segíteni akarnak neki, hogy elkerülje a nagyobb bajt, ezért cserébe viszont segítséget vártak volna. Dezső viszont nem működött együtt velük.

A titkosszolgálati és bűnügyi szakírónak most jelenik meg Fedősztori című könyve a magyar titkosszolgálatok működéséről.

hirdetés
VIDEÓ: A teljes interjú

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A CÖF tagadja, hogy embereket buszoztatott volna a Békemenetre

Azt közölték, hogy elszámolnak minden fillérrel, de nem a DK-nak.

Link másolása

hirdetés

Szombaton tartott Békemenetet Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF), amelyre sok más településről is érkeztek, sokan csoportosan, busszal. A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn arra szólította fel a szervezetet, hogy hozza "nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit".

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) egy közleményben reagált erre, amelyben azt állítják, nem szerződtettek buszokat vidékről történő személyszállításra. "Az emberek autóval, vonattal, sőt busszal is járnak, villamosra, metróra szállnak, szabad döntésük alapján" - írták.

Sőt, vissza is vágtak a pártnak azzal, hogy szerintük a DK "saját elszámoltatását, pontosabban a közpénzből pártja fenntartását az előző években elég hiányosan végezte", "a Gyurcsány-kormány pedig számoljon el a csőd szélére juttatott nemzetünk vagyonával"

"Persze mi elszámolunk minden fillérrel, de nem az arra fel nem jogosított DK-nak, aki Júdás-pénzekkel állítja csatasorba követőit. Sőt újabb csattanó! Olasz vendégeink saját költségen érkeztek. A lengyelek külön vonattal, maguk fizették utazásukat.

Javasoljuk, hogy a DK ne turkáljon az emberek pénztárcájában, mert ilyen esetben polgáraink mindig rosszul jártak. Számoljon el nyilvánosan az Uniótól kapott, ALTUS cégnél landolt pénzekkel, a Czeglédy-nek nyújtott hitellel, és talán még azzal a milliárdos osztalékkal is, amit Gyurcsány Ferenc vett fel a rablóprivatizáció során megszerzett cégétől" - olvasható a közleményben.

Végül azt is írták, hogy hogy szerintük nagy a különbség a DK közpénzfelhasználása és a CÖF között, mert a szervezet a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért "keményen megdolgozik és azzal pontosan elszámol".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: