News here
hirdetés

HÍREK

600 millió dollárnyi acélt lophattak el az oroszok Ukrajnából, aminek egy részét az európaiak már kifizették

A mariupoli acélmű vezetője szerint az oroszok gyakorlatilag kifosztották a gyárat.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. július 22.


Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy a sokáig brutálisan ostromolt Mariupol elesett az orosz-ukrán háborúban. Az ukránok egyik utolsó menedéke az Azovsztal acélgyár volt, amit végül elfoglaltak az oroszok.

Az acélgyárat a Metinvest nevű cég üzemeltette, ennek a vállalatnak az igazgatója, Jurij Rizsenkov mondta most el, hogy az oroszok 600 millió dollárnyi acélt vittek el a gyárból - írja a BBC.

Ezt az acélt az európai piacra szánták, egy részét már előre kifizették, most már viszont orosz kézen van az áru.

Információik szerint az oroszok hazavitték az acélt, majd eladták belföldön, de jutott belőle Ázsiába és Afrikába is.

"Gyakorlatilag kifosztották a gyárat. Olyan acélt is elvittek, amit már kifizettek az európaiak, így nem csak tőlünk loptak, hanem tőlük is"

- magyarázta az igazgató.

Arra nem látnak sok esélyt, hogy bármiféle kompenzációt kapnának, elvégre elég valószínűtlennek tűnik bíróság elé vinni egy országot, amivel épp háborúban állnak.

hirdetés

Rizsenkov azt is hozzátette, hogy a gyárban 300 dolgozó és 200 hozzátartozójuk halt meg. Elmondta még, hogy az Azovsztal és egy másik létesítményük együtt termelték az ukrán acél 40 százalékát.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Nyerő Páros: „Így se, úgy se lesz olyan szép, mint én” – mondta Megyeri Csilláról Bíró Bea
Törőcsik Dani barátnője szerint az influenszer és párja mindenben utánozni szeretnék őket, Csilla pedig rá akar hasonlítani.

Link másolása

hirdetés

Egyre több feszültség van a Nyerő Páros című sztárrealityben szereplő párosok között, ahogy közeledik a végjáték. Ezt azok a feladatok is fokozzák, amiket a szereplők a játékokon kívül kapnak a szerkesztőktől.

A csütörtök esti adásban az előző napi játékot megnyerő Megyeri Csilláék kaptak két borítékot, amelyek egyike egy előny, a másik egy hátráltatás volt. Az előnyt megtartották, a hátráltatást pedig Törőcsik Daniéknak adták azzal az indokkal, hogy ők minden játékban jók, és Csilláék miattuk esnek el mindig a pénznyereménytől.

A tetoválóművész és barátnője mosolyogva fogadta a döntést, de később azért elmondták egymásnak a véleményüket erről:

„Olyan egyszerűek, mint a bot” - jelentette ki Dani.

„Az a baj, hogy szerintem fogalmuk sincs, hogy igazából mi ilyen erősek vagyunk. Nem ránk kellett volna tenni, mert ezzel velünk nem csesznek ki. Legalább végre izgalmas lesz a mai verseny, mert már kezdtem hozzászokni, hogy mindenben mi vagyunk a legjobbak”

- mondta Bíró Bea.

hirdetés

Az egykori modell arról is beszélt, hogy szerinte Csilla és Zsolti mindenben utánozni akarják őket, az influenszer pedig rá akar hasonlítani.

Lapozz, ha kíváncsi vagy, mit mondott!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Oroszország: Zelenszkij egy „fegyverrel felpumpált szörnyeteg”, aki világháború kirobbantására szólított fel
Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a Nyugat nukleáris háborút szít, amihez bábnak használják az ukrán elnököt.

Link másolása

hirdetés

Lényegében világháború kirobbantására szóló felhívás volt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Oroszország elleni megelőző csapást sürgetett a NATO-tól - jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov csütörtök este arra reagált, hogy Zelenszkij az ausztráliai Lowy Intézet videokonferenciáján aznap arról beszélt, hogy a NATO-nak preventív csapást kellene mérnie Oroszországra, "hogy kizárja Oroszország nukleáris fegyverhasználatát".

Az orosz elnöki szóvivő arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen konfliktus következményei szörnyűek és kiszámíthatatlanok lennének.

Peszkov szerint, mivel valójában Washington és London irányítja Kijev tevékenységét, ők viselik a felelősséget Zelenszkij szavaiért.

Mint mondta, az ilyen kijelentéseket a nemzetközi közösség nem hagyhatja reakció nélkül.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegram-csatornáján azt állította, hogy

hirdetés
"a Nyugat nukleáris háborút szít", Zelenszkijt pedig, bábnak, kiegyensúlyozatlannak "fegyverrel felpumpált szörnyetegnek" nevezte, "akinek a keze által elpusztíthatják a világot".

Az ottawai orosz nagykövetség a Twitteren arra szólította fel a kanadai kormányt, hogy reagáljon Zelenszkij kijelentésére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
44 százalékkal drágul a 10 napos, 71 százalékkal a havi autópálya-matrica a személyautósoknak
Van olyan matrica is, ami 72 százalékkal fog emelkedni az idei évhez képest.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. október 07.


Link másolása

hirdetés

Gulyás Gergely korábban a kormányinfón azt állította, hogy nem drágul jelentősen az az autópálya-matrica, amelyet sokan vásárolnak. Az mfor.hu számításai szerint azonban éppen az ellenkezője történik.

A közérdekű adatigénylésünkre adott válasz alapján kiszámolták, hogy az áremelkedés mértéke várhatóan 29% körül lesz.

A bevétel a koncessziós közbeszerzési eljárást megnyerő Mészáros Lőrinchez és Szíjj Lászlóhoz kötődő konzorciumhoz kerül.

A legnépszerűbb, 10 napos autópálya-matrica 44 százalékkal drágul a személyautók esetében. A havi matrica ára pedig ennél is durvábban emelkedik, 71 százalékkal kerül majd többe.

A megyei és az éves matricák várhatóan 5 százalékkal kerülnek többe a jövő évtől, mind a személyautó, mind a motor esetében.

Az a motoros, aki 10 napos matricát szeretne venni, annak is a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis jövőre 72 százalékkal drágul, míg a havi 63 százalékkal kerül majd többe.

A nagy személyautók és a kisteherautók esetében a 10 napos matrica ára 5 százalékkal lesz drágább, a havi 21-gyel, az éves már 49 százalékkal. A megyei matrica a többihez hasonlóan 5%-kal emelkedik. A buszok esetében mindegyik kategóriában 5 százalékkal növekszik a matrica díja a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. válaszai szerint.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Biden: 1962 óta nem volt ilyen nagy a nukleáris armageddon kockázata
Az amerikai elnök szerint Putyin nem viccel, amikor atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik.

Link másolása

hirdetés

A kubai rakétaválság óta először fordul elő, hogy közvetlen fenyegetést kapunk a nukleáris fegyverek bevetésére, ha a dolgok valóban azon az úton haladnak tovább, amelyen eddig - erről beszélt Joe Biden amerikai elnök a Reuters beszámolója szerint New Yorkban egy a demokrata adományozóknak tartott rendezvényen.

Biden szerint Putyin nem viccel, amikor taktikai atomfegyverek, biológiai vagy vegyi fegyverek lehetséges bevetéséről beszél, mert „a hadserege - mondhatni - jelentősen alulteljesít” Ukrajnában.

„Nem hiszem, hogy létezik olyan, hogy egy taktikai nukleáris fegyvert könnyedén bevetnek, és ez nem vezet Armageddonhoz”

- mondta Egyesült Államok elnöke, aki szerint Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem álltunk szemben az Armageddon lehetőségével.

Biden arról is beszélt, hogy ő és amerikai tisztviselők keresik a diplomáciai kiutat a helyzetből.

Putyin korábban azt mondta, hogy „minden lehetséges eszközzel” meg fogják védeni Oroszország területét - beleértve az Ukrajnától elcsatolt négy megyét is.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: